خرید تور تابستان

خبرهای انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت

گزارش ایسنا از خبرهای انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت را می‌خوانید:

در روزهای گذشته آیت‌الله جنتی از روسای کمیسیون‌های مجلس خواست تا اصلاح قانون انتخابات را در اولویت قرار دهند. تاجزاده با رد استراتژی عبور از انتخابات، تاکید کرد که اصلاح‌طلبان از انتخابات باز استقبال می کنند. عارف هم منتقد جدی ائتلاف ۹۴ انتخابات شد.

وزیر کشور نسبت به وعده‌های تقسیمات استانی واکنش نشان داد. این احتمال داده شد که انتخابات تمام الکترونیکی در ۱۴۰ حوزه برگزار شود. محمدجواد ظریف هم تاکید کرد که انتخابات امسال ارزش راهبردی برای کشور دارد. جهانگیری نیز پیش‌نیازهای یک انتخابات مشارکتی را برشمرد.

مهم ترین اخبار انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت به این شرح است:

الزامات برگزاری انتخابات با مشارکت حداکثری

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد که پیش نیاز مشارکت حداکثری این است که همه مردم احساس کنند در انتخابات نامزدهایی حضور دارند و می‌توانند به آنها رای دهند.

اسحاق جهانگیری با اشاره به اینکه «دولت از رأی مردم که حق الناس است حراست می‌کند» گفت: «در کنار این ما باید دنبال افزایش مشارکت معنادار مردم در انتخابات باشیم. پیش‌نیاز مشارکت حداکثری هم این است که همه مردم احساس کنند در انتخابات نامزدهایی حضور دارند که به دیدگاه‌های آنها نزدیک بوده و می‌توانند به آنها رأی دهند. مردم باید احساس کنند از همه گروه‌ها، جریان‌ها و اقوام که در چارچوب نظام هستند در انتخابات حضور دارند و آنها می‌توانند به این نامزدها رأی دهند و انتخابات، انتخاباتی قانون مدار، سالم و رقابتی است.»

ارزش راهبردی انتخابات از نظر ظریف

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در همایش فرمانداران سراسر کشور اظهار کرد که مدر انتخابات مهم این است که ایران پیروز شود.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس گفت: «امسال هم مردم با حضورشان ثابت می‌کنند که سیاست آمریکا سیاست شکست‌خورده است. مهم نیست چه کسی پیروز می‌شود. مهم این است که در انتخابات ایران پیروز شود و آمریکا شکست بخورد؛ لذا انتخابات امسال ارزش راهبردی برای کشور دارد.»

واکنش وزیر کشور به وعده های تقسیمات استانی

وزیر کشور نسبت به وعده‌های تقسیمات استانی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد. عبدالرضا رحمانی‌فضلی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که واکنش وزارت کشور نسبت به وعده‌های برخی داوطلبان احتمالی انتخابات برای تقسیمات استانی چیست؟ گفت: «ما کاری به وعده‌های دیگران نداریم و وظیفه خودمان خود را انجام می‌دهیم.» براساس قانون تقسیمات استانی در حوزه اختیارات دولت است نه مجلس شورای اسلامی.

وزیر کشور همچنین در همایش فرمانداران سراسر کشور اظهار کرد که «آن‌هایی که مسائل مالی و اقتصادی و اخلاقی و…. دارند بر اساس قانون نباید وارد این عرصه شوند.»

احتمال برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی

سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که در حال تلاش برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی هستیم.

کدخدایی در همایش فرمانداران سراسر کشور بیان کرد: «در هر مرحله‌ای از انتخابات که بتوانیم امنیت و سلامت را تضمین کنیم با هماهنگی وزارت کشور انتخابات الکترونیکی برگزار می‌کنیم.» وزیر کشور هم در حاشیه این همایش گفت: «در حال برنامه ریزی برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در ۱۴۰ حوزه رای‌گیری هستیم.»

توصیه جنتی به روسای کمیسیون‌های مجلس

آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در دیدار با روسای کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی گفت: «قانون‌های سرنوشت‌ساز مثل قانون انتخابات را در اولویت کار خود قرار دهید.»

پیشنهاد برای استقلال آرای خاکستری از اصلاح‌طلبان

رسول منتجب‌نیا پیشنهاد کرد آرای خاکستری به جای دلسردی، با گفتمان شایسته سالاری و به صورت مستقل وارد انتخابات شوند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: «آرای خاکستری که ساختار مدیریتی اصلاح‌طلبان و شیوه تهیه لیست انتخاباتی آنها را قبول ندارند، خودشان با طرحی جدید و به صورت مستقل وارد صحنه انتخابات شوند. اگر آنها بی‌تفاوت شوند، سرنوشت خود را به دست دیگران می‌دهند که این راه حل درستی نیست. به نظر من بهترین راه این است که آرای خاکستری که ساختار مدیریتی اصلاح‌طلبان و شیوه تهیه لیست انتخاباتی آنها را قبول ندارند، خودشان با طرحی جدید و به صورت مستقل وارد صحنه انتخابات شوند. تشکل‌های خود را فعال کرده و با مردم صحبت کنند. چهره‌هایی معرفی کنند که در لیست اصلاح‌طلبان و اصولگرایان نباشند.»

نقد جدی عارف به ائتلاف ۹۴

محمدرضا عارف که میدان‌دار اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۹۴ بود، اکنون منتقد ائتلاف در آن انتخابات شده است.

وی اظهار کرد: «به ائتلافی که در سال ۹۴ انجام شد، نقد جدی داریم و آثار آن ائتلاف را هر روز در مجلس مشاهده می‌کنیم. راهبرد ما در سال ۹۴ راهبرد سلبی بود در برخی حوزه‌ها در انتخابات مجلس دهم به اندازه کافی کاندیدا نداشتیم و هدف این بود که مجلس در اختیار عده‌ای تندرو قرار نگیرد و به همین دلیل ائتلاف کردیم و نتیجه آن لیست امید شد. افرادی در داخل لیست امید قرار گرفتند که در ظاهر با ما همراهی می‌کردند ولی در باطن به گونه دیگری رفتار کردند و عده‌ای نیز در مجلس رو در روی ما قرار گرفتند.»

تحلیل تاجزاده از استراتژی‌های پیش‌روی اصلاحات

مصطفی تاجزاده معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات در دفتر حرب اتحاد ملت نتایج چهار استراتژی پیش روی اصلاح‌طلبان یعنی عبور از انتخابات، واگذاری انتخابات، حضور بی‌قید و شرط و مشارکت مشروط را بررسی کرد.

وی گفت: «واگذاری انتخابات در جمهوری اسلامی جواب نمی‌دهد چون هر گروهی که به سمت واگذاری رفته به انزوا کشیده شده است… استراتژی حضور بی قید و شرط در انتخابات سال‌های ۹۲ تا ۹۶ جواب داد اما جامعه در این سال‌ها پوست انداخته و این استراتژی امروز جواب نمی‌دهد. با استراتژی حضور بی قید و شرط در قدرت تأثیرگذاری نخواهیم داشت و اصلاحات را بی‌هویت و بی‌خاصیت و جامعه را منفعل می‌کنیم… اصل ما در کشور بر حضور در انتخابات است مگر اینکه مانع شوند. همیشه اصلاحات از انتخابات باز حمایت می‌کند. در شرایطی که ترامپ بدترین خواب‌ها را دیده است و ایران در بدترین شرایط تحریمی قرار دارد، انتخابات آزاد نقش پررنگی در تحریم‌شکنی بازی می‌کند. انتخابات تحریم‌شکن و آزاد در سطح ملی می‌تواند نقش بسیار استراتژیکی برای ایران داشته باشد همانطور که انتخابات دوم خرداد ۷۶ داشت.»

پایداری دنبال الگوی وحدت

جبهه پایداری که همواره به وحدت شکنی در جریان اصولگرایی متهم بوده است، اعلام کرده که دنبال الگوی وحدت برای انتخابات پیش رو است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری در دیدار با جمعی از نخبگان سیاسی و دانشگاهی در خصوص برنامه انتخاباتی این جبهه و مدل هم‌افزایی و وحدت جریان‌های انقلابی برای انتخابات مجلس آینده تاکید کرد: «جبهه پایداری بر اساس بررسی‌ها و استفاده از تجارب گذشته خود با جریان‌های انقلابی برای انتخابات مجلس در سال جاری به مدلی برای هم‌افزایی و وحدت رسیده است و بر اساس آن مدل، ارتباطات و فعالیت‌های خودش را با دیگر تشکل‌های انقلابی در جهت تحقق گفتمان انقلاب اسلامی و روی کارآمدن مجلس انقلابی عملیاتی می‌کند.»

وی همچنین گفته است که «در شورای مرکزی جبهه پایداری قرار گذاشتیم با دیگر جریان‌های انقلابی هم جلساتی بگذاریم و این مدل را مطرح و تبیین کنیم و با دریافت و کاربست نظرات و مشورت‌های آنها، ان‌شاءالله بتوانیم بر اساس شاخص‌ها در این مقطع با رویکرد و نگاه تعامل و همگرایی حداکثری و وحدت حول نظام ارزشی و انقلابی، سازمان و ساختار انتخابات اصولی و مردم‌سالار را شکل دهیم.»

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری در روز دوم اسفند سال جاری برگزار می شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا