مشروح موضع اعتراضی معاون وزیر در دانشگاه فردوسی
مشهد- معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بسیاری از مسائل و اختلاف نظرها با گفتگو قابل حل است و نیازی به استفاده از قوه قهریه نیست.
به گزارش مهر، سیدضیاء هاشمی عصر دوشنبه در آیین افتتاحیه اتاق فکر خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: بسیاری از موضوعات مانند اینکه موسیقی با حرمت و حریم رضوی تعارض دارد و یا حریم حرم مطهر تا کجاست قابل گفتگو و قابل تشخیص است.
وی افزود: همه این مسائل محل اختلاف را با گفتگو می توان حل کرد و نیازی نیست که با اندک موضوعی قوه قهریه را به میدان بیاوریم.
وی در واکنش به بازددشت معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد به دلیل برگزاری کنسرت بدون مجوز گفت: از مجریان قانون توقع پاسخگویی دارم.
هاشمی گفت: امیدوارم این قضیه مورد عبرت قرار گیرد و دوباره تکرار نشود و از مجریان قانون توقع پاسخگویی دارم.
وی افزود: این حق را برای دانشگاه قائل هستم که اقامه دعوا کنند و رفتارهای سبک را به چالش گیرند.
هاشمی با تشکر از اشخاصی که در حل وقایع اخیر دانشگاه فردوسی ایفای نقش کردند گفت: از امام جمعه مشهد که انسان فرهیخته ای است سپاسگذاری می کنم که با ورود به این موضوع مانع تداوم عارضه ای میان دانشگاه و دستگاه قضایی شدند.
وی با تأکید بر اینکه در مقابل قانون سرخم می کنیم گفت: اما توقع داریم که مجریان قانون هم در مقابل قانون سرخم کنند و نگذارند که سوءتفاهم ها به این جایگاه برسد.
هاشمی با بیان این که این اتفاق ها حساسیت هایی را در میان دانشگاهیان به وجود می آورد گفت: اما دانشجویان به بلوغ و عقلانیت رسیده اند که در اظهارنظرهای خود چارچوب ادب و اخلاق را حفظ کنند.
وی با بیان این که تجارب سال های اخیر به ما نشان داد که پول زیاد راه نجات جامعه نیست گفت: قدرت و ثروت بدون آگاهی نمی تواند ما ره به سرمنز مقصود برساند چرا که امروز قدرت نه در ثروت و زور بلکه در علم نهفته است.
هاشمی دانشگاه ها را یکی از کانون های برجسته علم ایران معرفی کرد و گفت: امام جمعه مشهد به من گفتند که شما امروز دغدغه کمتری در خصوص دانشگاه دارید و با توجه به حضور شخصیت های برجسته در دانشگاه مدیریت آن نسبت به قبل بهتر شده است.
وی افزود: اگر می دانیم که شخصیت برجسته ای که سال ها در جبهه خدمت کرده و پس از جنگ در عرصه فرهنگ در خدمت جامعه بوده و اکنون استاد علم الاجتماع است پس این اخبار حول و حوش دانشگاه برای چیست؟
پیوند علم و دانشگاه ماموریت وزارت علوم
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: علم و فناوری محصولی اجتماعی هستند که باید به نیاز جامعه پاسخ دهند.
وی افزود: اتاق فکر با محوریت دانشگاه و با مشارکت نخبگان و مدیران استان می تواند مسئولیت اجتماعی نهاد علم و دانشگاه را تحقق بخشد.
هاشمی پیوند مناسب جامعه و دانشگاه را یکی از مأموریت های معاونت اجتماعی و فرهنگی وزارت علوم عنوان کرد و گفت: خروجی این مأموریت ما عمومی سازی علم است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: اگر قرار است در جایی علم تمرکز پیدا کند و عالمان به تولید علم بپردازند باید این تولید علم در جامعه تسری پیدا کند و اگر این اتفاق رخ ندهد کانون دانشگاه از جامعه بریده می شود.
وی با بیان این که اتاق های فکر حافظ مرجعیت علمی دانشگاه هستند گفت: به دلیل تصور برخی سیاست گذاران که دانشگاه را جایی برای حل مسائل جامعه نمی دانند باعث شده است که تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها از پشتوانه علمی بی بهره بمانند.
هاشمی تشکیل اتاق فکر را پاسخگوی نیاز متقابل دانشگاه و جامعه دانست و گفت: ما گمان داریم که دانشگاه می تواند مقدرات مملکت را تأمین کند و دانشگاه کانون علم و فرهنگ است.
وی ادامه داد: با این حال مدعی نیستیم که علم منحصر در دانشگاه است و ما این التزام را داریم که دانشگاه باید محل حضور و نقش آفرینی عموم نخبگان باشد و نخبه به کسی اطلاق می شود که ایده ای برتر درراستای اهداف جامعه دارد.
وی افزود: دولت مشروع، مقبول و جامعه پویا مقتضی یک دانشگاه بالنده است و دانشگاه یعنی کانونی که مرتب در معرض سوالاتی قرار می گیرد که این نهاد را ملزم به پاسخگویی می کند.
هاشمی گفت: چرا امروز دانشگاه نتوانسته است جایگاه خود را به دست آورد و شان دانشگاهیان شناخته نمی شود و چرا پنجه بر چهره دانشگاه انداخته می شود جز این که دانشگاه هنوز باور نشده و عده ای گمان می کنند که بدون بهره گیری از علم و عالمان می توانند جامعه را هدایت کنند.
انتهای پیام