دربارهی این عکس دختر خانوم کنار ماشین گرونقیمت!
علی اکبر محمدخانی در فیسبوک نوشت: یکی از مشکلات شیفتگان دوران پهلوی اینه که تصاویر بخشهای برخوردار جامعه اون زمان رو منتشر میکنند و حسرت پشت حسرت که «ببینید چی بودیم و الان چی شدیم»، بدون اینکه عکسهای دیگهای از زندگی واقعی مردم اون زمان رو منتشر کنند.
حالا میخوام شما رو ببرم به چهل سال بعد -به زمان خیالی- زمانی که خدایی نکرده آمریکا و متحدین حمله کردن و ایران رو تبدیل به جایی شبیه به سوریه و افغانستان ویران از جنگ کردند، تصور کنید در اون زمان یک عده این عکسهای بچه بالاشهریهای تهران امروز رو منتشر کنند و تو سرمون بزنند که «کجا بودیم به کجا رسیدیم؟».
اما واقعیت الان ما چیه؟ این عکس دختر خانوم کنار ماشین گرونقیمت نشون دهندهی سطح رفاه و پیشرفت در جامعه امروز ماست، یا نشون دهنده شکاف طبقاتی …؟! شکاف و بیعدالتی که شاید قرنها دچارش بودیم.
برای روشنتر شدن قضیه شما رو به تماشای دو فیلم مستند یکی فیلم «تهران امروز» خسرو سینایی و فیلم «قلعه» کامران شیردل دعوت میکنم، هر دو در زمان پهلوی دوم ساخته شدند، اما زاویه نگاه دو فیلمساز کاملا متفاوته. در فیلم اول قراره ما زیباییهای زمانه رو ببینیم و در دومی سیاهیها رو. من که شخصا با دیدن این دو فیلم در یک روز دچار ترک روحی و ذهنی شدم، چگونه یک شهر در یک دوره زمانی میتونه انقدر درون خودش تصاویری چنین متضاد داشته باشه؟ ترک ذهنی که امروز هم با دیدن بخشهای مختلف کشور و حتی درون تهران هم دچارش میشیم.
فقط خواستم بگم در نقد زمانه منصف باشیم، ما کشوری در حال توسعه هستیم که این توسعه هم به فراخور فراز و نشیبهای زیادی داشته، که همین پیشرفت الکن هم به عقیدهی بخشی از علما به شدت مدیون نفت بوده و هست، البته من شخصا انقدر هم تیره نمیبینم و اعتقاد دارم جامعهی ایرانی رو به پیشرفت بوده و هست، ولی فراموش نکنیم با یک عکس شیک از بخشهایی از تهران، کشور ما لوکس و مدرن نمیشه و با چندتا عکس و فیلم سیاه و چرک، کشور ما جهنم نمیشه، واقعیات رو ببینیم و نشون بدیم، نه اون عکسهای شیک دوران پهلوی سطح رفاه عمومی جامعه رو نشون میدن، نه این عکسهای لاکچری ایران امروز ماست.
انتهای پیام
ما که اون موقع نبودیم. الان و این وضع افتضاح رو ولی متاسفانه هستیم و داریم می بینیم اونهم از زیر خط فقر
ما کشوری در حال توسعه هستیم !!!!!!!;کدام توسعه ؟ شاید منظورتان توسعه فقر ،بدبختی ،بی فرهنگی،فساد و رانت خواری و…….است والا توسعه اقتصادی پایدار همواره وجود نداشته مطمئنا اگر پول نفت وگاز نبو د نیمی از گرسنگی می مردند