واکنش سازمان ملل به از سرگیری مجازات اعدام در آمریکا
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد تصمیم رئیس جمهوری آمریکا، مبنی بر از سرگیری اجرای مجازات اعدام در سطح فدرال در ایالات متحده را خلاف روند داخلی و بینالمللی در جهت لغو و یا توقف مجازات اعدام دانست.
به گزارش ایسنا، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه نسبت به از سرگیری مجازات اعدام در آمریکا واکنش نشان داد.
خبرگزاری رویترز در این باره نوشته است که وزارت دادگستری ایالات متحده روز پنجشنبه گذشته “سیاست خفته دو دهه پیش را بازگردانده و به دولت فدرال اجازه داده است که از مجازات اعدام استفاده کند”.
در گزارش رویترز آمده که بلافاصله پس از این تصمیمگیری امکان مجازات اعدام پنج زندانی در آمریکا فراهم شده است.
این پنج زندانی همه مرتکب قتل شده بودند برخی از آنان به قربانیان خود تجاوز کرده بودند.
سازمان ملل متحد از مدتها پیش مخالفت خود را با اجرای مجازات اعدام اعلام کرده و خواستار پایان دادن به این مجازات در کشورهای جهان شده است. سازمان ملل از کشورهای جهان خواهان دستکم تعیین زمان معین برای برچیدن این مجازات است.
روبرت کولویل، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در کنفرانس خبری در ژنو در این باره گفت: «این مجازات خطر کشتن افراد بیگناه را در بر دارد.»
کولویل افزود: «در گزارشهایی در ایالات متحده آمریکا که بر مبنای تحقیقات روی DNA و سایر پژوهشها انجام شده این موضوع را ثابت میکند که افراد بیگناه نیز در میان برخی از اعدامشدگان وجود داشتهاند.»
به گزارش دویچهوله، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان از تصمیم دادگستری آمریکا به عنوان “گامی در جهت بازگشت به عقب” نام برد.
به گزارش سازمان ملل متحد در ۲۵ ایالت آمریکا مجازات اعدام برچیده شده و یا برای متوقف کردن این مجازات مهلت قانونی تعیین شده است.
اجرای مجازات اعدامها در سالهای گذشته در آمریکا به شکل چشمگیری کاهش یافته است. اما در حال حاضر ۶۲ تن از زندانیان در ایالات متحده در صف اجرای اعدام قرار دارند. از جمله این افراد “جوهر سارنایف” است که در ۱۶ سال پیش در برنامه دو ماراتن در بوستون بمب کار گذاشته بود.
برنامه اجرای پنج مجازات اول اعدام در آمریکا برای تاریخ ۹ دسامبر (تا حدود پنج ماه دیگر) تعیین شده است.
بحث بر سر اجرای مجازات اعدام از سالها پیش در آمریکا جریان داشته است. هواداران حقوق بشر نگرانند که اکنون با تصمیم دولت ترامپ موارد اجرای مجازات اعدام در آمریکا بیشتر شود.
باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۴ اجرای حکم اعدام را در سطح فدرال متوقف کرده بود. دلیل این امر به مشکل تأمین سم کشندهای برمیگشت که از آن برای اجرای اعدامها در آمریکا استفاده میشد.
پس از مخالفت شرکتهای اروپایی که این ماده سمی را تولید میکردند و عدم ارسال آن به آمریکا، ماموران در برخی از ایالات برای اعدام محکومان از مواد سمی دیگری استفاده کردند که با درد و رنج شدید و طولانی شدن روند مرگ محکومان توام بود. در پی این اتفاق رئیس جمهوری وقت فرمان تعلیق اجرای حکم اعدام تا زمان یافتن ماده دیگری را صادر کرد.
به گفته کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اجرای مجازات اعدام نتوانسته است باعث به وجود آوردن وحشت و جلوگیری از انجام جرمهای خطرناک شود.
مجازت اعدام تاکنون در ۲۹ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا وجود داشته است و از این ۲۹ ایالت نیز تنها ۱۰ ایالت آن را به اجرا در میآورند.
انتهای پیام