جزییات تازه از انفجار اتمی در شمال روسیه
در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر این که انفجار مشکوک اخیر در شمال روسیه مربوط به یک موشک اتمی بوده، شرکت “روساتم” روسیه اعلام کرد: این انفجار که در آن پنج دانشمند هستهای در نوار شمالی کشور کشته شدند، به خاطر یک ژنراتور با سوخت اتمی بود.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه تلگراف، ناظران در نزدیکی “سورودوینسک” اعلام کردند که پس از رویداد پنجشنبه یک افزایش ناگهانی موقتی در سطح تشعشات رادیواکتیو کشف کردند؛ مسئلهای که ارتش روسیه آن را رد کرده است.
تصاویر ویدئوی تایید نشده پرسنل پزشکی را نشان دادند که با به تن داشتن لباسهای مخصوص در برابر تشعشات اتمی، مجروحین را از صحنه خارج میکردند.
با این حال شرکت روساتم که نهاد اتمی روسیه محسوب میشود سه روز بعد از این رویداد تنها تایید کرد که 5 تن از دانشمندان هستهای این کشور از یکی از نهادهای تحقیقاتی مهمش کشته شدهاند.
این شرکت تنها در بیانیهای گفت: این دانشمندان در حین آزمایش یک منبع ایزوتوپی نیرو درخصوص یک سیستم محرکه با سوخت مایع جان خود را از دست دادند.
این دانشمندان در موسسه تحقیقات علمی فیزیک تجربی روسیه (VNIIEF) کار میکردند؛ جایی که دانشمندان جماهیر شوروی برای ساخت نخستین بمب اتمی این کشور فعالیت داشتند.
اما در یک بیانیه تصویری جداگانه در روز یکشنبه ویاچسلاو سولوویف، رئیس موسسه تحقیقات علمی فیزیک تجربی روسیه گفت: این پنج دانشمند بر روی منابع تجربی و کوچک شده سوخت اتمی از جمله ژنراتورهای ترموالکتریک رادیو ایزوتوپ یا نوع جدیدی از راکتور اتمی کوچک کار میکردند.
در هیچ یک از این بیانیهها ذکر نشده که این دانشمندان مشغول کار بر روی یک موشک بودهاند.
با این حال پذیرش این که این رویداد شامل نوعی موتور راکت بوده و همچنین فقدان شفافیت درخصوص این رویداد باعث گمانهزنیهایی دال بر این شده که در حقیقت این دانشمندان نخستین تلفات یکی از تسلیحات جدید ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بودهاند. تسلیحات مذکور در روسیه به عنوان “بوروستنیک” شناخته میشوند، در حالی که ناتو آن را موشک “اسکایفال” خطاب میکند.
چنین موشکی ابتدا باید توسط یک راکت متداول و معمول پرتاب شود چرا که سیستم محرکه اتمی آن نوعی از “رم جت” (موتور جت) است که باید پیش از فعال شدن به یک سرعت تعیین شده دست یابد.
با این حال جزئیات این رویداد هنور مشخص نیست و احتمال ارائه توضیحات بیشتر از سوی روسیه وجود دارد.
انتهای پیام