اخطار وزیر بهداشت افزایش درباره افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به عنوان وزیر بهداشت به دوستان خودم در مجلس، بویژه کمیسیون بهداشت و درمان اخطار میدهم که این افزایش دو برابری ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی، به جز افزایش جمعیت پزشکان بیکار، حاصل دیگری نخواهد داشت.
به گزارش ایسنا، سعید نمکی در مراسم تقدیر از پزشکان که به مناسبت روز پزشک در مرکز همایشهای برج میلاد با حضور شهردار تهران، تعدادی از نمایندگان مجلس، پزشکان، و جمعی از پزشکان برگزار شد، با تشکر از زحمات پزشکان گفت: میخواهم از تمام کسانی که ما را مورد لطف قرار میدهند تشکر کنم. پزشکان همواره در تلاش هستند تا سلامت مردم به خطر نیفتد. در این زمینه بیمهریهایی نیز گریبانگیر ما میشود که من از همکاران خود میخواهم از این بیمهریها نرنجند، چراکه مردم ایران نشان دادهاند همواره قدردان زحمات گروه پزشکی هستند.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات خیرخواهانه پزشکان اظهار کرد: من پزشکی را میشناسم که علاوه بر آنکه از بیماران کمبرخوردار ویزیت دریافت نمیکند، بلکه هزینه رفت و آمد آنها را نیز پرداخت میکند.
نمکی با اشاره به اقدامات پزشکان در دوره دفاع مقدس گفت: پس از انقلاب علاوه بر آنکه در جنگ توانستیم درخشان عمل کنیم، دستاوردهای بزرگی نیز داشتیم. در کاهش مرگ و میر گروههای آسیبپذیر بویژه کودکان و مادران، اصلاح شاخصهای ارزشمند بینالمللی، کسب رتبه نخست در ۲۳ کشور شرق مدیترانه، افزایش امید به زندگی میان مردم، افزایش پوشش واکسیناسیون و … همگی از اقدامات شایستهای است که جامعه پزشکی انجام داده است.
بسیج ملی کنترل فشار خون، حماسهآفرینی شد
وی در ادامه با اشاره به برگزاری بسیج ملی کنترل فشار خون، از پزشکانی که پیشتاز این پویش بودند تشکر کرد و گفت: از هر ۳۸۰ هزار مرگ سالیانه، ۳۱۳ هزار مرگ به دلیل بیماریهای غیرواگیر بوده و ۱۰۰ هزار مرگ نیز به دلیل فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن است. ما در نظر داشتیم در این کمپین فشار خون ۲۰ میلیون نفر ایرانی را اندازهگیری کنیم که خوشبختانه با همکاری شایستهای که شما پزشکان داشتید توانستیم در این زمینه حماسهآفرینی کنیم و فشار خون ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را غربال کنیم که از این تعداد دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مورد جدید ثبت شده و ۱۰ میلیون نفر نیز موارد تراهایپرتنشن بودند.
وزیر بهداشت در ادامه اقدامات پزشکان پس از حادثه سیل سال جاری را مغتنم شمرد و گفت: خوشبختانه با تمام تلاشهای انجامشده، مفتخریم بگوییم پس از حادثه سیل حتی یک مورد بیماری اپیدمی گزارش نشد که این موضوع باعث حیرت کشورهای دیگر شد و در همین زمینه دبیرکل سازمان بهداشت جهانی از کشور ایران تقدیر کرد.
نمکی در ادامه با اشاره به پیانونوازی توسط تعدادی از پزشکان در این مراسم، گفت: بسیار خوشحالم که جمع زیادی از پزشکان ما تکبعدی نیستند و همچنان احساسات و عواطف هنردوستانه در آنها در جریان است.
وی درخصوص قدردانی از زحمات پزشکان نیز اظهار کرد: به شما میگویم اگر مورد کملطفی قرار گرفتید، نرنجید؛ چراکه شما باید دل در گروی رضایت خدا داشته باشید و هیچ پاداشی از رضایت خدا برای شما بالاتر نیست. مطمئن باشید اگر بتوانید درد بیماری را التیام بخشید تمام کائنات به شما تعظیم خواهند کرد. تاریخ اثبات کرده است که مردمان ایران زمین از قدرشناسترین مردمان هستند.
وزیر بهداشت ادامه داد: زمانی ما میتوانستیم با پنج دلار مردم را علیه شش بیماری واگیر واکسن بزنیم اما امروزه موضوع بیماریهای غیرواگیر نظیر پرفشاری خون، دیابت، سرطانها، حوادث جادهای و… دیگر با یک واکسن حل نخواهد شد. در این زمینه ما نیاز به همکاریهای بین بخشی داریم و باید بتوانیم سبک زندگی مردم را اصلاح کنیم.
آغاز طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از شهریور
وی با اشاره به آغاز طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» نیز گفت: این طرح از شهریورماه آغاز میشود و پزشکان میتوانند معلمان این طرح باشند تا مادران را نسبت به برخی از حداقلهای پزشکی آموزش دهند.
نمکی با اشاره به اجرای پرونده الکترونیک سلامت گفت: گام بعدی وزارت بهداشت، ورود پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. ما قصد داریم ۱۴ هزار پزشک عمومی را برای این طرح آموزش دهیم و روانه اجرای طرح نظام ارجاع کنیم. امروز دیگر نمیتوان بدون نظام ارجاع و گایدلاینهای نظام سلامت در این حوزه مقتدر عمل کرد.
وی با تاکید بر اینکه دیگر اجازه نخواهند داد داروهای خارجی که مشابه داخلی آن تولید شدهاند وارد کشور شود گفت: با حمایت از داروسازان و افزایش استاندارد داروهای داخلی، باید از ورود داروهای خارجی جلوگیری کرد. در حال حاضر ۱.۲ درصد سهم دارو از GDP است و در این زمینه تنها تولید داخل است که به ما کمک میکند.
وزیر بهداشت از پزشکان خواست تا در نسخهنویسی الکترونیک به وزارت بهداشت کمک کنند و گفت: ما آموزش پزشکی را باید جامعهمحور کنیم. همچنین فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی باید از مشکلات ارائه خدمات آگاه باشند.
اجازه نمیدهم کسی بیرون از حرفه پزشکی به حرفه ما ورود کرده و به ما توهین کند
وی خطاب به پزشکان اظهار کرد: میدانم که شما گلایههایی دارید مبنی بر اینکه چرا هنگام وقوع برخی تخلفات پزشکی افرادی بیرون از این حرفه به داخل حرفه ما ورود میکنند. صراحتاً اعلام میکنم تا من وزیر بهداشت هستم اجازه نمیدهم کسی بیرون از حرفه پزشکی به درون حرفه ما ورود کند و ما را مورد توهین قرار دهد. طبق قراری که با نماینده انجمنهای علمی، وزارت بهداشت و نماینده نظام پزشکی داشتیم قرار بر این شد تا مشکلات درونی خانواده پزشکی درون خودمان حل شود.
کمبود پزشک نداریم
نمکی در ادامه با اشاره به توجه به تعرفههای پزشکی، خطاب به پزشکان گفت: میدانم که این تعرفهها مورد توجه شما نیست، اما سعی کردم تعرفهها به گونهای باشد که رضایت شما را جلب کند. در همین زمینه، شاهد هستید که سالیان گذشته این تعرفهها گاه تا اواسط سال تصویب نمیشد اما من توانستم تعرفههای سال ۹۸ را در اسفندماه ۹۷ در مجلس تصویب کنم. برای تعرفههای سال ۹۹ نیز سعی میکنم تمام موارد به شکل منطقی در هیات وزیران گفته شود. همچنین من تفاوتی بین تعرفه بخش خصوصی و دولتی قائل شدم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اکنون ۵۵ هزار دانشجوی پزشکی در کشور داریم، گفت: سالانه هفت هزار دانشجوی پزشکی فارغالتحصیل میشوند. ما برای ۳۰ درصد مناطق محروم ظرفیت ویژه در نظر گرفتیم. من به عنوان وزیر بهداشت تاکید میکنم ما کمبود پزشک نداریم. البته ممکن است در برخی نقاط کشور مشکلات خدمت رسانی وجود داشته باشد که آن هم به دلیل توزیع نامناسب پزشکان است.
تا حدود چهار سال آینده مشکل پزشک در مناطق محروم برطرف میشود
وی افزود: تا حدود چهار سال آینده مشکل پزشک در مناطق محروم برطرف خواهد شد. به دوستانم در مجلس محترم اخطار میدهم که این افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی، به جز بیشتر شدن پزشکان بیکار، حاصل دیگری نخواهد داشت.
نمکی در پایان گفت: ۴۴ درصد بیکاران فعلی جامعه، لیسانس به بالا هستند و باید توجه کرد که اوضاع پزشک بیکار به مراتب بدتر از دیپلم بیکار خواهد بود. نباید بدون کار کارشناسی سرمایههای ملی را دور بریزیم. جایگاه فعلی نظام ارائه خدمات این تحول افزایش ظرفیت پزشکی را پذیرا نیست.
انتهای پیام
عیب نداره این همه مهندس و فارغ التحصیل رشته های علوم انسانی بیکار داریم بذار دکتر بیکار هم داشته باشیم اگر چه اگر جناب پزشکان پر مدعا تشریفشان را به مناطق محروم ببرند اصلا بیکار نمی مانند مشکل اینجاست که پزشکان دلشان نمی آد که از شهرهای بزرگ دل بکنند .