بازنشر به موقع یک سخنرانی: بپایید رودخانه مرداب نشود
صفحه ی «شاگردان استادحسن رحیم پورازغدى» در اینستاگرام با قرار دادن عکسی از علی مطهری، فرزند شهید مطهری، بخشی از سخنان رحیم پور ازغدی در سال 68 را بازنشر کرده که با سوال های بسیار مخاطبان این صفحه قرار گرفت.
به گزارش انصاف نیوز، متن این نوشته که در انتهای آن عبارت «”بپایید رودخانه مرداب نشود” سال ١٣٨٦» درج شده در پی می آید:
حکومت هاى دنیا دوست دارند مردم را بخوابانند. لالایى می خوانند که مردم را خواب کنند، چون هرچه مردم بیشتر بیدار باشند به ضرر حاکم است. اما حکومت اسلامى نباید بگذارد مردم بخوابند. باید تا ممکن است مردم را هوشیار و بیدار نگاه داشت. ممکن است حاکمان بگویند که خب اینجورى مردم مزاحم میشوند و اشکال میکنند و درگیرى و اصطکاک پیش میاید. ما میگوییم عیبى ندارد، ما همین را میخواهیم. یک تعبیر خیلى قشنگى دارد شهید مطهرى که میگوید، تبلیغ ارزشهاى انقلاب به معنى تبلیغ روح تمکین و تسلیم در جامعه نیست، که هرچه مردم ساکت تر و بى درد سر تر و نفهم تر باشند، براى ما بهتر باشد. یک انقلاب اینجور باقى نمیماند. یک جامعه به خواب رفته را مگر می شود در شرایط خاص بسیج کرد؟ یک عده میگویند بگذار مردم فعلاً مشغول خودشان باشند، هروقت لازم داشتیم ، آنها را تحریک و بسیج میکنیم. مگر میشود!؟ میشود مثل عراق، دیدید وقتى ارتش آمریکا آمد، مردم عراق چه کردند، همه بر و بر نگاه میکردند. انگار که وجود ندارند، انگار نه انگار که کشورشان دارد اشغال میشود.
شما نمی توانید در طول سال مردم را دعوت کنید به خواب و سکوت و دخالت نکردن در امور و به شما مربوط نیست! و سوال نکن! و امر به معروف و نهى از منکر نمیخواهد بکنید و … بعد یکمرتبه بگویى حالا لازمت دارم، بیا به صحنه!
ما باید جامعه را یکسره بیدار و هوشیار و حساس و حتى معترض نگاه داریم. این خیلى مهم است ، حرف عجیب و غریبى است و یک مدل جدید در دنیاى امروزى است. این حرف را مطهرى چند ماه قبل از شهادتش میگوید. ببینید آنموقع چه آسیب شناسى هایى میکند این مرد! میگوید اینطور نیست که بگوییم جامعه هرچه ساکت تر و آرام تر و نفهم تر ، بیشتر قابل کنترل و بهتر است. ایشان میخواهد این روح امر به معروف و نهى از منکر در جامعه احیاء شود، مردم همه ناظر و حاضر و شجاع باشند. انقلاب اینطور باقى میماند، ولو اینکه بیایند یقه من و شما را هم بگیرند. بگذار بگیرند. اسلام دین تسلیم در برابر وضع موجود نیست. تسلیم در برابر خدا غیر از تسلیم در برابر وضع موجود است.
مطهرى میگوید:” اسلام مدام به پیروانش حس پرخاشگرى، مبارزه، نفى فساد و ظلم را القاء میکند که بى تفاوت نباشند و تسلیم نشوند، بله مسیحیت دین حکومتى و دین امپراطورى روم شد که اساس اش بر تسلیم و تمکین و نفى جهاد و مبارزه با ظلم، بلکه توجیه شرعى ظلم بود، که میگفت اگر زدند در این گوش ات، آن گوشت را هم بیاور که یکى به آن بزنند، اما اسلام میگوید، افضل الجهاد، کلمة عدلٍ عند امامٍ جائر، یعنى اگر میخواهى مجاهد در راه خدا و مقرب به درگاه حق باشى؟، رو در روى ستمگر بایست و صدایت را بالا ببر! نگذار ظلم و ستم را بنام حکومت دینى تحمیل و توجیه کنند، این بالاترین جهاد است.
این روحیه را که در جریان قبل از انقلاب وجود داشت، باید بعد از انقلاب هم حفظ کرد، وگرنه انقلاب باقى نمیماند.
انتهای پیام