خرید تور تابستان

واکنش دانشجویان به حاشیه‌ی مراسمی در دانشگاه جندی شاپور

دانشجویان مسوول برگزاری کرسی آزاد اندیشی – آزادی بیان در دانشگاه جندی شاپور دزفول در واکنش به حواشی جلسه‌ی سخنرانی فرماندار دزفول در این دانشگاه اطلاعیه‌ای صادر کرده و نوشتند: تمامیت خواهان در داخل و خارج از دانشگاه باید بدانند که دانشجویان مستقل با تمام وجود از استقلال و آزادی‌های قانونی خود در دانشگاه دفاع می‌کنند، حق هرگونه دخالت و فشاری را از بیرون دانشگاه بر نمی‌تابند و تسلیم این صحنه آرایی‌های عوامانه نمی‌شوند.
متن این اطلاعیه که نسخه‌ای از آن در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته در پی می‌آید:
نزدیک به یک ماه از برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع «آزادی بیان در دانشگاه‌ها» می‌گذرد که در قالب پرسش و پاسخ به شبهات، در دانشگاه صنعتی جندی شاپور، با حضور فرماندار محترم شهر دزفول، جناب مهندس حبیب‌اله آصفی برگزار شد. ابتدا برگزارکنندگان امر، تمایلی برای واکنش به اتفاقات و مباحث مطرح شده در کرسی به جهت پرهیز از حاشیه و به منظور تلطیف فضای به وجود آمده، به دو دلیل نداشتند، اولاً که مباحث درون خانواده‌ی دانشگاه، باید درون خانواده مصون بماند، ثانیاً انتشار و خبر رسانی مباحث مطرح شده در کرسی به بیرون دانشگاه، خلاف قانون است، بگذریم از اینکه رویکرد برخی جریانات موجود، گاه نشان از عدم پایبندی ایشان به چارچوب‌های قانونی دارد. لذا به جهت موضع‌گیری‌ها و تهمت‌های عوام فریبانه و بی مورد برخی افراد و جریانات خاص، لازم دانسته شده که در مورد برگزاری و اتفاقات صورت گرفته در کرسی، به ترتیب توضیحاتی برای روشن سازی اذهان به شرح ذیل ارائه شود.
1-برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها، یکی از ضرورت‌های ایجاد فضای سالم سیاسی و همچنین زمینه ساز رشد تفکرات و جریان‌های دانشجویی است که می‌تواند دانشگاه و دانشگاهیان را از فضای سرد و رخوت زده‌ای که دولت گذشته با تمام توان بر این قشر فرهیخته، تحمیل کرده است، نجات دهد. امری که رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران بارها در سخنان خود به آن اشاره و تاکید داشته‌اند. البته جای تعجب دارد که چگونه تمامیت خواهان با دیدن حضور پرشور دانشجویان و استقبال گسترده از این کرسی کاملاً سیاسی، با برداشتی غیر منطقی و غلط آن را از موجبات به هم ریختن معادلات خود دیده‌اند.
بدون شک هدف از برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی، بازگشت فضای با نشاط سیاسی به دانشگاه‌ها و ایجاد فضایی مبتنی برگفتمان اعتدال است.
2- فلسفه‌ی برگزاری کرسی آزاد اندیشی، مطرح شدن صریح تفکرات و مسایل شبهه برانگیز سیاسی، اعتقادی، فرهنگی و همچنین، مناظره و مباحثه در باب موضوعات مناقشه برانگیز و نوظهور در قشر فرهیخته و عموم جامعه است، نه جای صحبت‌های تکراری و لفاظی‌های چاپلوسانه. از این رو به عنوان برگزارکنندگان این کرسی، بسیار خرسندیم و کمال تشکر را از فرماندار محترم داریم که با رعایت چهارچوب‌های قانونی و در راستای اهداف نظام صحبت‌ها و مواضع خود را با صراحت و بدون توجه به مصلحت اندیشی های جانب دارانه مطرح کرده‌اند. اقدامی که مورد استقبال عموم دانشگاهیان قرار گرفت و برگزارکنندگان تمام قد از آن دفاع می‌کنند. نفس اینگونه محافل با بی طرفی و عدم جهت گیری افراد به کلی در تضاد است و فرماندار محترم، به یک محفل دانشجویی کاملاً سیاسی در مورد آزادی بیان دعوت شده بودند تا به سؤالات و شبهات دانشجویانی با طیف‌های فکری مختلف از دیدگاه خودشان پاسخگو باشند، نه اینکه کلی گویی کنند و در مورد امور اقتصادی، رابطه‌ی دانشگاه و صنعت و یا مسایل نامربوط دیگر مثل ایجاد معاونت پژوهشی و… سخن بگویند. 
لازم به ذکر است که اگر فرماندار محترم در خارج از چهارچوب موضوع بحث، صحبت می‌کردند، تخطی از قوانین مخصوص برگزاری کرسی محسوب می‌شد که بحمدالله این امر صورت نگرفته و ما شاهد برگزاری این کرسی با لحاظ اصول فنی و اخلاقی بوده‌ایم.
3-در مورد فضای برگزاری کرسی باید یادآور شد که برخی افراد با گرایشات سیاسی معلوم که پس از برگزاری کرسی منافع خود و گروهکشان را در دانشگاه و فضای دانشگاهی در خطر دیده و حال در نقش مدعی، دست به دامان رسانه‌های مسموم خود شده و اتهاماتی را به برگزار کنندگان کرسی آزاد اندیشی، در این رسانه‌ها وارد کرده‌اند! که این امر با توجه به تلاش‌های پیگیرانه‌ی مسوولین برگزاری کرسی چه در طول جلسه و چه پیش از آن در رعایت هرچه بیشتر اعتدال و حقوق گرایشات سیاسی مختلف نه تنها جای تعجب دارد که به نظر می‌رسد این اقدامات در راستای متشنج کردن فضای دانشگاه صورت گرفته، این عده با هوچی‌گری و میانمایگی اتهاماتی بی اساس و بدون دلیل به دیگران وارد و نظم جلسه را مخدوش کرده وبا درگیری خود با انتظامات مراسم به وضوح از قوانین تخطی کرده‌اند که مسوولین برگزارکننده به دلیل نداشتن روحیه‌ی انتقام گیری و به منظور ایجاد فضای سالم، آزاد و به دور از ترس در دانشگاه، از خطای این افراد چشم پوشی کرده و توجهی به رفتار زشت و شنیع این افراد نداشته‌اند.
سؤال اینجاست: افرادی که سخنان راهگشای مقام معظم رهبری و اندیشمندان آزاده‌ای چون شهید طالقانی، شهید مطهری و مرحوم دکترشریعتی، را در باب آزادی برنمی تابند تنها آن را دست آویزی برای موج سواری بر فضا می‌نامند، دنباله‌رو کدام منش و تفکر سیاسی بوده و چطور خود را نماینده و صدای ملت و انقلاب می‌نامند؟!
-4 در خصوص اظهارات افراد خارج از دانشگاه نسبت به این کرسی باید ذکر کرد که شایسته‌تر می‌بود اگر این قبیل افراد حرمت دانشجو و دانشگاه را رعایت کرده و با بیانات خارج از حوزه‌ی فعالیتی خود، شان و جایگاه مسوولیتی خود را خدشه دار نمی‌کردند. ایشان با عوامانه خواندن سخنان منطقی و علمی فرماندار به شعور جامعه‌ی دانشگاهی توهین کرده و این قشر فرهیخته‌ی جامعه، که همواره تحولات سیاسی و فرهنگی از بطن آن زاییده شده را به پذیرفتن حرف‌های فرماندار بدون تفکر و از روی احساسات متهم کرده‌اند. شاید بعضی بتوانند با اقتدارگرایی و توسل به تهمت و افترا با سخنانی عوام فریبانه مخاطبان خاص و اندک خود را تحت تاثیر قرار دهند اما این وصله‌ها به جامعه‌ی پویا و متفکر دانشگاه و دانشجو نمی‌چسبد.
این گروه در ادامه‌ی بیانات خود، مردم دزفول را با ترغیب به ولایت مداری تلویحاً به جلوگیری یا بر هم زدن این کرسی‌های آزاد اندیشی که همواره مورد نظر مقام معظم رهبری قرار داشته است فرا خوانده‌اند، اعمالی که حاصلی جز فضای سرد و جمود در جو حاکم بر دانشگاه  ندارند و اینگونه راه را برای اجرای اهداف افراط گرایانه‌ی خود باز و هموار می‌کنند.
جا دارد که مواضع حکیمانه‌ی مقام معظم رهبری را در مورد اهمیت کرسی‌های آزاد اندیشی یاد آور شویم ولی به نظر می‌رسد برخی گوش‌های خود را به روی این سخنان بحق بسته‌اند و با نام ولایت در صدد اعمال سلیقه‌ی خود مهستند.
ما دانشجویان مستقل همچنین سخنی با برخی نمایندگان محترم شورای شهر داشته و همواره بر این مهم تاکید می‌ورزیم که چقدر زیبنده بود به جای خبرگزاری‌ها و سایت‌ها انتقادها و موضع‌گیری‌هایشان در فضای دانشگاه مطرح می‌شد و در مقابل فرصت پاسخگویی به این ادعاها درون دانشگاه به وجود می‌آمد. بدین وسیله از شما تقاضا می‌شود به جای نوشتن یاداشت برای رسانه‌ها به دانشگاه ما قدم بگذارید و نظرات خود را با ما دانشگاهیان در میان بگذارید تا خدایی ناکرده این ابهام به وجود نیاید که در پشت ادعاهایتان، اهداف و منافع شخصی و جناحی وجود دارد.
5- پس از به روی کار آمدن دولت منتخب مردم در سال 92، جریانی خاص در داخل و خارج از دانشگاه که منافع خود را در شرایط برابر در خطر می‌بیند، اصرار زیادی بر سرکوب جنبش دانشجویی مستقل به بهانه‌ی سیاست زدگی در دانشگاه، موج سواری احزاب و … دارد و همواره تمام حرکات آزادی خواهانه و استقلال طلبانه را به این بهانه‌ها محکوم می‌کند. اگر این عده، بیانیه‌ای که به نام واکنش شورای بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول به سخنان فرماندار و همچنین مطلبی که از انصار حزب الله به نام سخنی از سر صفا به آقای آصفی است را مطالعه کنند و شباهت‌های بی شمار و مطالب دقیقاً کپی شده در این بیانیه‌ها را با هم مقایسه کنند، متوجه خواهند شد که چه دست طرز فکری، بلند گوی یک عده‌ی قلیل افراطی در دانشگاه‌ها شده‌اند.
در آخر، تمامیت خواهان در داخل و خارج از دانشگاه باید بدانند که دانشجویان مستقل با تمام وجود از استقلال و آزادی‌های قانونی خود در دانشگاه دفاع می‌کنند، حق هرگونه دخالت و فشاری را از بیرون دانشگاه بر نمی‌تابند و تسلیم این صحنه آرایی‌های عوامانه نمی‌شوند. دانشگاه صنعتی جندی شاپور هیچ تفاوتی با دانشگاه‌های دیگر کشور ندارد و جریانات خاص به هیچ وجه نمی‌توانند، حقوق به حق دانشگاهیان و فضای آگاهی و پیشرفت را با اعمال سلایق افراطی و به خاطر رضایت عده‌ی قلیلی در بیرون از دانشگاه پایمال کنند. باشد که با تدبیری درخور و با امیدی شایان نسبت به آینده تمام جناح‌ها و سلایق در راستای ایجاد فضایی معتدل گام بردارند، چراکه باورمان بر این است پیشرفت کشور در فضای اعتدال محقق خواهد شد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا