خرید تور تابستان

پیش‌بینی سفر 300هزار شهروند خارجی از طریق ایران به عراق

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با بیان این‌که در یک هفته گذشته از آغاز روند ثبت‌نام مهاجرین و پناهندگان برای اربعین حسینی، 5 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند، پیش‌بینی کرد که امسال حدود ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان خارجی، چه به صورت ترانزیت و یا مهاجرین حاضر در ایران به زیارت مشرف شوند. دکتر مهدی محمودی از مهاجرین خواست هرچه زودتر و تا قبل از 20 میزان برای ثبت‌نام اربعین اقدام کنند و مرز خروجی برای این سفر نیز تاکنون فقط شلمچه است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، دکتر مهدی محمودی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران روز گذشته(سه‌شنبه، 2 میزان) با حضور در یکی از دفاتر خدمات اتباع خارجی(کفالت) در تهران، از روند کاری این دفتر بازدید کرد و از نزدیک با مهاجرین مراجعه‌کننده در مورد کار اداری و مشکلات‌شان، صحبت نمود.

وی در سخنانی در حاشیه این بازدید، به ثبت‌نام اتباع در پیاده‌روی اربعین اشاره کرد و گفت: روند ثبت‌نام اتباع برای پیاده روی در مراسم اربعین به خوبی پیش می رود. از هفته گذشته که سامانه ثبت‌نام بازشد و هماهنگ با سامانه سماح پیش می‌رود، ثبت‌نام‌های اولیه  برای اتباع خارجی، مهاجرین و پناهندگانی که تقاضا دارند مشرف به کربلا در ایام اربعین  شوند، آغاز شد. امیدواریم که  ثبت‌نام‌ها به لحظات آخر موکول نشود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران با بیان این‌که تا این لحظه حدود ۵ هزار نفر برای شرکت در مراسم اربعین ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: پیش‌بینی ما نسبت به سال گذشته افزایش ۴۰ درصدی ثبت‌نام‌ است. یعنی پیش‌بینی می‌کنیم که حدود ۳۰۰ هزار نفر اتباع خارجه چه به صورت ترانزیت و یا اتباع حاضر در کشور به زیارت مشرف شوند.

وی با تاکید براینکه اگر ثبت نام‌ها به روزهای پایانی موکول شود، ازدحامی ایجاد خواهد شد و ممکن است سامانه جوابگوی اتباع نباشد و از این نیتی که دارند محروم می‌شوند، گفت: اتباع بایستی از همین لحظه نسبت به ثبت‌نام خودشان اقدام کنند، زیرا ثبت‌نام فرآیند اداری دارد و بایستی افرادی که درگذشته دفترچه داشتند تمدید و درصورتی که نداشتند برای آن‌ها صادر شود و به‌ آن‌ها مجوز تردد داده شود که این مجوزها سه ماه اعتبار دارد.

دکتر محمودی با بیان این‌که ویزای عراق نیز برای مهاجرین لغو شده است، گفت: در کشور اتباع عمدتا عراقی، افغانستانی و پاکستانی هستند که در سنوات گذشته در این مراسم همکاری داشتند. در این ارتباط  ۲۰ موکب را با همکاری خود اتباع خارجی مهیا کردیم و در مسیرهای منتهی به مرز و در مرز اصلی شلمچه قرار داده‌ایم. اگر بتوانیم برای تردد اتباع، مرزهای دیگر را نیز باز می کنیم، ولی با هماهنگی‌های صورت گرفته، در حال حاضر تنها ازمرز شلمچه امکان تردد وجود دارد.

وی در ادامه گفت: اتباع بایستی به نکات ایمنی، بهداشتی و عمومی که برای اتباع ایرانی اطلاع‌رسانی می‌شود، توجه کنند. دقت کنند که از حمل داروها و قرص هایی که ممکن است به عنوان مواد مخدر تلقی شود خودداری کنند. چون مقررات در کشور عراق بسیار حساس  بوده و ممکن است برای آن‌ها مشکلاتی ایجاد شود. همچنین آن‌ها بایستی به تمام نکات توصیه‌ای که توسط مسئولین و اعضای کمیته‌های مرکزی اربعین اعلام شده است، توجه کنند تا شاهد یک راهپیمایی خوب و بدون اشکال برای اتباع خارجی در کنار سایر اتباع داشته باشیم.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران تأکید کرد: اتباع بایستی تا قبل از بیست مهر ماه(میزان) نسبت به ثبت‌نام خود برای شرکت در مراسم اربعین اقدام کنند.

نتایج مطلوب طرح آمایش 14
وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن اشاره به طرح آمایش ۱۴ گفت: هرسال برابر قوانین و مصوباتی که داریم، بایستی اجرای طرح آمایش برای ساماندهی اتباع را داشته باشیم. امسال هم اجرای طرح آمایش ۱۴ را از خرداد ماه(جوزا) کلید زدیم، اما چون با صدور پروانه کار و با هماهنگ شدن سامانه‌های وزارت کار و وزرات کشور و سایر دستگاه‌های مرتبط همزمان شد، بخشی از این کار با تاخیر صورت گرفت اما تاکنون نتایج بسیار مطلوبی داشته است.

صدور پروانه کار در شغل مربوط
دکتر محمودی ادامه داد: ایراداتی در راستی آزمایی مشاغل در رشته و رسته که در سنوات گذشته وجود داشت و مورد گله‌مندی پناهندگان بود، رفع شد؛ یعنی ممکن بود یک فرد تخصصی در رشته ساختمانی داشته باشد اما به واسطه نبود رشته و رسته شغلی عنوان دیگری درج شود که این موضوع را نیز برطرف کردیم و برای هرکسی که پروانه  کار صادر شود، در همان شغلی است که فعالیت می کند.

وی اضافه کرد: استفاده و بهره برداری از این پروانه‌های کار که یکی از مزیت‌های طرح آمایش امسال بود. اتباع دارای این کارت می‌توانند با وزارت کار و دفاتر اشتغال یابی  هماهنگ شوند و بر اساس توانایی و نیاز کشور در آن شغل مربوطه کار کنند.

صدور بیش از 650 هزار کارت آمایش 14 در سراسر ایران
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران گفت: طبق سنوات گذشته بایستی طرح آمایش را صورت می‌دادیم و به همین جهت طرح آمایش ۱۴ آغاز شد که تا این لحظه با رشد بیش از۷۰ درصدی سرشماری اتباع مواجه بودیم. حدود ۶۵۰ هزار و بیشتر کارت تاکنون در سراسر کشور صادر شده است. پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان مهرماه که فرصت را تمدید کردیم این درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد. با شناسایی و ساماندهی کارت‌های اقامتی صادر شده، قطعا می‌توانیم خدمات مناسبی که مد نظر سازمان‌های بین‌المللی و دولت جمهوری اسلامی است به پناهندگان ارائه دهیم.

ثبت‌نام دانش‌آموزان و دانشجویان
وی در ادامه تصریح کرد: در کنار اجرای طرح آمایش، ثبت نام تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان نیز صورت گرفته است. تاکنون تمام کسانی که در سنوات گذشته مشغول به تحصیل بودند، ثبت نام کردند.همچنین فرصت محدودی را بر اساس فرمایشات رهبری که هیچ پناهنده‌ای نباید از این فرصت و نعمت آموزش محروم شود، برای آن‌هایی که دارای پروانه اقامت و مدرک معتبر اقامتی نبودند، اما شرایط احرازی آن‌ها برای ما مشخص بود، در نظر گرفته‌ایم که نسبت به سنوات گذشته درصد آن بیشتر بود. هم‌چنین دانشجویان در سال تحصیلی جدید نیز ثبت‌نام کرده‌اند.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا