بازغی و دیرباز از «دوئل» میگویند
/گفتوگوی انصاف نیوز با پژمان بازغی و کامبیز دیرباز/
علی خسروجردی، انصاف نیوز: فیلم سینمایی «دوئل» یکی از آثار ماندگار سینمای ایران، در حوزهی دفاع مقدس است. دوئل، اولین فیلم در سینمای ایران است که با صدای دالبی ضبط شده است. همچنین این فیلم در بیست و دومین جشنوارهی فیلم فجر، موفق به دریافت هشت سیمرغ بلورین شد.
به مناسبت هفتهی دفاع مقدس، پنجشنبه 4شهریور این فیلم در برنامهی ویژهای در موزهی سینما بار دیگر اکران شد. پژمان بازغی و کامبیز دیرباز پس از اکران این فیلم به گفتوگو با انصاف نیوز پرداختند.
کامبیز دیرباز، در گفتوگوی پس از اکران فیلم به حضار در سالن گفت: «با احترام به تمام کارگردانانی که تا امروز با آنها کار کردهام، معتقدم سینما را با دوئل شناختم. من کوچکترین عضو فیلم بودم و روز دکوپاژ فیلم را میدانستم.»
دیرباز: دوئل یک استثنا بود
کامبیز دیرباز که موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای این فیلم شده است، به انصاف نیوز گفت: «در گفتوگوی پس از فیلم، از کلمهی استثنا دربارهی دوئل استفاده کردم. منظورم این بود که این فیلم در نوزده سال پیش بدون دخالت هیچگونه جلوههای بصری ساخته شده است. تمام انفجارها به صورت جلوههای ویژهی میدانی است و این یک استثنا بود.
این حجم از تولید فیلم که با این شکل درآمد استثنا بود. این کار در کارنامهی خودم نیز یک استثنا بود. آقای درویش فیلمهای شاخصی مثل «کیمیا» و «سرزمین خورشید» را ساختهاند، اما حس و حال دیگری نسبت به دوئل دارم و همیشه این فیلم را استثنا میدانم. حضور من در سینما با این فیلم بوده است.»
این بازیگر دربارهی وضعیت سینما میگوید: «من شرایط سینمای ایران را ضعیف نمیدانم، سینمای ایران دوبار اسکار گرفته است. روح جوان به سینمای ایران تزریق شده است و این روی دوش جوانان افتاده است. جوانان در سینما کار میکنند و فیلمها یکی نسبت به دیگری بهتر است. هر سال، سطح کیفی جشنواره بهتر میشود و فیلمها و بازیهای خوبی دارد. این روزها، سینمای ما به شدت خوب است.
فیلمهایی با محوریت اجتماعی مثل «متری شیش و نیم» فروش خوبی دارد و این موضوع باعث شعف و خوشحالی است. مردم ما فقط فیلمهای کمدی را نمیبینند و به این سطح از شعور و فرهنگ سینما رفتن رسیدهاند و فیلم متری شیشونیم را میبینند. این فیلم مفرح نیست و بهشدت فیلم تلخی است و فروش میلیاردی دارد که باعث افتخار است. این مساله جوابی متقابل به سینماگران است و مردم به سینماگران میگویند برای ما فیلم خوب بسازید و ما فیلم خوب را از بد تشخیص میدهیم.»
دیرباز دربارهی فیلمهای دفاع مقدس توضیح داد: «قصههای مربوط دوران جنگ و پس از آن زیاد است و حالاحالاها پتانسیل ساخت فیلم را دارد. به نظرم باید به این ژانر پرداخته بشود. مردم با استقبال خودشان از فیلم «تنگه ابوقریب» نشان دادند که ژانر دفاع مقدس را جزو ژانرهای محجور به حساب نمیآورند. مردم فیلمهای خوب را تشخیص میدهند و این فیلمها را میبینند. امیدوارم دوئلها و ابوقریبها ساخته بشوند تا هم به عنوان تماشاچی از آن لذت ببرم و اگر در این فیلمها بازی کردم، با توجه به اینکه ۱۹سال از ساخت دوئل میگذرد با تجربهتر حضور داشته باشم.»
بارغی: شرایط سینما خیلی فرق کرده است
پژمان بازغی بازیگر نقش زینال در گفتوگو با انصاف نیوز گفت: «من به عنوان بازیگر، تمام نقشهایی را که بازی کردهام، دوست داشتم و این اتفاق با اجبار نبوده است. میتوانم بگویم شاخصترینها در بخش سینما دوئل، «مرگ کسب وکار من است»، «ریسمانباز»، «هلن»، «ناهید» و «اسرافیل» بوده است. این فیلمها را قلبی دوست دارم و از حضور در این فیلمها خوشحال هستم.
من در دههی اول دوران بازیگری خودم بودم و جوانی بودم که ۲۶ سال داشتم. یک نقش مهم از سینمای ایران، به من سپرده شد. علاوه بر اینکه این فیلم مهمی در تاریخ سینمای ایران است، همچنین نقش مهم و بسزایی در شرایط کاری من داشته است.»
این بازیگر دربارهی فیلمهای جدید دفاع مقدس مثل «سرو زیر آب» و تنگهی ابوقریب میگوید: «با توجه به رشد سینما و همسو شدن با سینمای دیجیتال، شرایط خیلی فرق کرده است. دوئل مختصات سینمای کلاسیک را دارد. شرایط ساخت و دکوپاژ فیلمها، امروزیتر شده است. ادوات فیلمبرداری و جلوههای ویژه میدانی کمتر شده است. فکر میکنم، این دو مقوله متفاوت است و نمیتوانیم دوئل را با سایر فیلمهای جنگی مقایسه کنیم. به نظر من با دو سبک،ایده و سینمای متفاوت به این دو نگاه کرد.»
بازغی در پایان دربارهی حضور در فیلم درخشش گفت: «این موضوع را نمیدانم. اگر امکان داشته باشد، با افتخار و کمال میل این کار را میکنم.»
انتهای پیام