“سه دستگی در مجلس، به نفع مخالفان و به ضرر دولت”
سایت فرارو در گزارشی نوشت:
هر وقت که مخالفان دولت و تندروهای مجلس بر فراکسیون رهروانیها پیروز میشوند، زمزمه ایجاد فراکسیون جدید اعتدال از سوی هواداران دولت شدت میگیرد. موضوع نه چندان تازهای که در ماههای اخیر چندین بار مطرح شده و به ثمر نرسیده است.
اکنون با شدت گرفتن اختلافات میان علی لاریجانی رییس مجلس و محمدرضا باهنر نایب رییس پتانسیل مجلس برای ایجاد یک فراکسیون جدید به حداقل رسیده است. این روزها بیش از آنکه جدا شدن هواداران دولت زیر پرچم فراکسیون اعتدال محتمل باشد صف آرایی اعتدال گراها و میانه روها حول محور لاریجانی و در مقابل تندروها قابل تصور است.
با این حال کمالالدین پیرموذن نماینده اصلاح طلب مجلس روز گذشته بعد از کارت زرد دیگری که به دولت داده شد از اعلام موجودیت فراکسیون اعتدال طی هفته آینده خبر داده است.
وی پیش از این در گفتوگویی با فرارو از تشکیل این فراکسیون انتقاد کرده و آن را دولتی کردن مجلس و غیر ضروری خوانده بود اکنون به صف هواداران آن پیوسته و در جمع خبرنگاران از تاثیرگذاری عدم اهتمام فراکسیون رهروان در اعطای کارت به دولت گفته است.
او درباره مقدمات اعلام موجودیت فراکسیون رهروان نیز توضیح داده که «تاکنون جلسات مستمر غیررسمی برگزار کردهایم و اعتقاد داریم افکار عمومی به جد از ما میخواهد در این مقطع بهطور رسمی این فراکسیون را شکل دهیم.»
گفتنی است تابش، پزشکیان، تاج گردون، پیرموذن، دهدشتی، امیری خامکانی، پورفاطمی، شوشتری، سبحانیفر، محجوب، احمدی، اسدی، حسینزاده، جعفرزاده، جلیلی، حسینی، حسینی صدر، رجبی، سادات ابراهیمی، شریعتی، شوشتری، صلاحی، عبدی، فتاحی، قادر مرزی، مطهری، منصوری، نکو، نگهبانسلامی و هروی از جمله نمایندگانی هستند که به گفته پیرموذن در فراکسیون اعتدال جای خواهند گرفت.
ابراز بی اطلاعی از تشکیل فراکسیون اعتدال
این درحالی است که موید حسینی صدر، نماینده خوی در گفتوگو با فرارو ضمن ابراز بیاطلاعی از برنامههای فراکسیون اعتدال برای اعلام موجودیت و آغاز به کار آن، گفت: به اعتقاد من در کشور نیاز به یک حرکت اعتدالی داریم زیرا با افراط گرایی و هنجار شکنی نمیتوان کاری از پیش برد و حرکت در مسیر اعتدال به نفع کشور است اما این نگاه اعتدالی لزوما در یک فراکسیون جدید تعریف نمیشود.
وی افزود: برای ایجاد یک فراکسیون تازه با هر نامی که باید در مورد هزینهها و فایدههای آن به طور کاملا مطالعه و بررسی کرده و سنجیده تصمیم گرفت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که احتمال ائتلاف آقای لاریجانی و همفکرانش با هواداران دولت چقدر جدی است، گفت: سال آخر مجلس است و انتخابات هیات رییسه را در پیش داریم لذا ممکن است که با تشکیل فراکسیون جدید از سوی نمایندگانی که مشی اعتدالی دارند موجب تقویت افراطیون و غالب شدن تندروها بر مجلس شود.
حسینی صدر با تاکید بر اینکه چنین اتفاقی اصلا به نفع کشور نیست و پیام خوبی از مجلس به جامعه نمیدهد، گفت: در این صورت ممکن است شاهد تکرار اتفاقاتی مانند عزل آقای فرجی دانا که اصلا به صلاح کشور نبود، باشیم لذا بهتر است که در خصوص تشکیل فراکسیون جدید تامل بیشتری شود.
وی افزود: لاریجانی به عنوان چهره معقول مجلس که همیشه سنجیده سخن گفته و تصمیم میگیرد در مسایل مختلف از جمله پرونده هستهای حمایت منطقی و معقولی از دولت دارد. بنابراین فکر نمیکنم که حمایت از دولت دلیل خوبی برای ایجاد یک فراکسیون جدید باشد زیرا این کار میان آن دسته از نمایندگانی که در تصمیم گیریها منافع و مطلبات مردم را بر منافع سیاسی خود ترجیح میدهند، دو دستگی ایجاد میشود.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی و حساس کشور همگرایی افرادی که در چارچوب انقلاب و نظام حرکت میکنند ضروریست، گفت: به خاطر اختلاف نگاه و سلیقه امکان همگرایی با برخی افراد که با تندروی و افراطیگری عمل میکنند فراهم نیست.
وی ادامه داد: نگرانی اصلی در مورد ایجاد فراکسیون جدید این است که مجلس به سه دسته تقیسم شود و این انشقاق به نفع مخالفان دولت است و دود آن به چشم مردم میرود زیرا این مخالفان خودشان در مجلس نشسته و تامین هستند.
حسینی صدر در پاسخ به این سوال که آیا مجلس نهم در یک سال باقی ماند به دو گروه میانه روها به ریاست لاریجانی و تندروها به ریاست باهنر تقسیم خواهد شد؟ گفت: در مورد آقای باهنر نمیدانم که چه برنامهای دارند اما با بخش اول یعنی همگرایی نیروهای معتدل حول محور لاریجانی موافق هستم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن ادامه داد: اکنون در کشور چهار برنامه کلی و مهم شامل مذاکرات هستهای، انتخابات مجلس، برنامه ششم توسعه و ضرورت رفع دغدغههای مردم در حوزههای مختلف را در پیش داریم لذا ضروریست که در یک فضای آرام و خیرخواهانه به این امور پرداخته شود.
به این ترتیب به نظر نمیرسد که ایجاد فراکسیون اعتدال توسط هوادران دولت این بار نیز جدی باشد. از سوی دیگر فضای مجلس از احتمال قوی ائتلاف میانهروها و هواداران دولت حول محور لاریجانی و صف آرایی مقابل تندروها حکایت میکند.
انتهای پیام