ظهور علائم آمادگی تندروها برای انتخابات
انصاف نیوز: چهره ها آشنا هستند، جوان های امروز در کنار جوان های زمان دولت اصلاحات. هدف اما … اکنون در هر جمع سیاسی یا اخبار آن دنبال می شود، غیرممکن است اسمی از انتخابات مجلس دهم نباشد؛ مجلسی که فعالان سیاسی سرشناس اصلاح طلب مانند حجاریان، ترکیب آن را دچار تحول پیش بینی می کنند. می گویند قرار نیست پارلمان دهم را اصولگرایان تصاحب کنند و انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در 24 خرداد 92 خون تازه ای در رگ های اصلاح طلبان و میانه روها تزریق کرده است. این تحول اگر چه برای حامیان دولت 24 خرداد خوشایند خواهد بود اما گروهی از تصور آن ناخوش هستند و چندان عجیب نیست که مانعی بر سر تحول در ترکیب پارلمان شوند.
نسل گروه فشار در دوره دولت اصلاحات
به گزارش انصاف نیوز، انتخابات یازدهم ریاست جمهوری ضربه ی سختی بر پیگیر جریان سیاسی اصولگرا البته طیف تندروی آن به همراه داشت و ترس آنها زمانی افزایش پیدا می کند که به یاد انتخابات مجلس ششم در سال 78 می افتند که در آن زمان هم ترکیب مجلس از پنجم به ششم دچار تحول کامل شد و نیروهای چپ اکثریت مطلق کرسی های خانه ی ملت را تصاحب کردند. حالا در سال 92 بار دیگر کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان پیروز شده و قرار است انتخابات مجلس در آخر سال 94 برگزار شود. برای توقف تکرار تاریخ آسانترین راه شاید از نظر برخی بر هم زدن زمین بازی تصور شده؛ از جمله بر هم زدن تجمعات و سخنرانی ها از سوی گروهی که در سال های پس از 76 بسیار فعال بودند، به ویژه آنهایی که به نیروهای حزب الله معروف شدند. بیشتر جوانانی با نوع محاسن و پوششی که خود را بیش از دیگران منادی دفاع از ارزش ها می دانستند.
مسعود ده نمکی، حسین الله کرم و … از سرشناسان آن روزگار نیروهایی از این دست بودند. وقتی سال 84 شد و محمود احمدی نژاد پیروز شد، دغدغه ی این نیروها هم رو به پایان رفت و برخی از آنها تغییر فاز دادند. مسعود ده نمکی کارگردان سینما شد و الله کرم در دانشگاه آزاد تدریس کرد و تبدیل شد به «دکتر الله کرم، استاد دانشگاه» و البته مدتی به نمایندگی ایران در کرواسی رفت و 3 سال آنجا ماند و سال 89 به کشور بازگشت.
اکنون دیگر الله کرم در مسجد ارک حضور دارد و ترجیح می دهد چهره ای علنی نباشد. ده نمکی هم که کلا با گذشته ی خود خداحافظی کرده و حالا همان دخترکان شل حجاب که روزی از ترس امثال او پنهان می شدند به کاراکترهای اصلی فیلم هایش تبدیل شده اند. نسل آن گروه های مشهور به «فشار» در زمان دولت اصلاحات، حالا کمرنگ شده اما آن «راه کنترل رقیب سیاسی» زنده به نظر می رسد و همچنان نشانه های حضور مجدد آن دیده می شود.
نسل گروه فشار در دولت تدبیر و امید
آن جریان در 8 سال دولت احمدی نژاد تقریبا سکوت کرد و اگر هم به خیابان می آمد در دفاع از سیاست های آن دولت بود. این طیف 8 سال را به استراحت گذراند و با آغاز دولت یازدهم و ضربه ای که ناشی از رای نیاوردن کاندیدای مورد نظرشان -که احتمالا همان سعید جلیلی بود -، بار دیگر آنها تصمیم به زنده کردن مشی خود در دولت اصلاحات دارند. این جریان تمایلی به از دست دادن مجلس از سوی هم طیفانشان ندارد و بر همین اساس فعالیت خود را آغاز کرده است که اولین نمونه ی آن حمله به علی مطهری فرزند شهید مطهری، نماینده ی میانه رو مجلس در شیراز بود. به اتومبیل حامل او حمله کردند و شیشه ها را شکستند. زهر چشمی نشان دادند و پیام این بود که دیگر آرامشی نخواهند داشت چون آنها زنده و فعالند. استاندار فارس برخورد مورد انتظار را با خاطیان نداشت و بر خلاف انتظار رییس و قائم مقام و دبیر انجمن سیاست و فرهنگ که مطهری را دعوت کرده بود احظار شدند تا پاسخگو باشند! بعدتر البته از بازداشت و آزادی چند نفر از مهاجمان خبر داده شد اما گزارش رسمی از اهداف حمله کنندگان به مطهری منتشر نشد. علی مطهری آغازی بر یک ادامه به نظر می رسد؛ ادامه ی فعالیت بازدارنده ی گروهی که گویی برای آنها موفقیت های دولت روحانی، شکست تعریف شده است، نه موفقیت دولت جمهوری اسلامی ایران.
آنها کیستند؟
افراد حمله کننده به علی مطهری که بودند؟ در مورد هویت این افراد نمی توان اطلاعاتی منتشر کرد چرا که هنوز هیچ مقام رسمی در این باره سخنی نگفته است. اما همه ی تجمع ها مربوط به سخنرانی اصلاح طلبان و میانه روها نیست و چون هدف نشان دادن قدرت است از هر موضوعی برای سازماندهی و دستگرمی استفاده می کنند؛ حتی در تجمعاتی که به ظاهر دغدغه های ملی و مذهبی دارند.
حضور دو فرد فعال در برهم زدن سخنرانی ها و مراسم های دوره ی اصلاحات در هفته ی گذشته، نشانه ی فعال شدن بخشی شناخته شده است که البته فعلا نمی توان درباره ی ارتباط مهاجمان به مظهری در شیراز با این جریان هیچ اظهارنظری کرد. «حمید استاد»، چهره ی شناخته شده که در زمان دولت اصلاحات به عنوان مسوول حزب الله مشهد بسیار فعال بود، دوباره حضوری پررنگ پیدا کرده است؛ او هفتهی گذشته در راهپیمایی مشهد در اعتراض به اقدام شنیع ماموران فرودگاه جده گفته است: «اگر آل سعود خائن حملهی زمینی به یمن را آغاز کنند این کنسولگری باید در مشهد تعطیل شود و اگر مسوولین این کار را انجام ندهند حزب الله وارد عمل خواهد شد».
این تهدید علنی به بی قانونی توسط حمید استاد و جریان او، می تواند به اینجا ختم نشود؛ همچنان که در دوره ی اصلاحات به کررات دست به برهم زدن مراسمات زده می شد.
همزمان در تجمع معترضان در مقابل سفارت عربستان در تهران نیز یکی از لیدرهای برهمزنندگان تجمعات در زمان اصلاحات در حال سازماندهی دیده شده است و تصویر او در میان عکس های خبرگزاری ها نیز بود.
حمله به مطهری شاید دست گرمی و البته ضرب شصتی تلقی شود؛ اتفاقی که در صورت بی توجهی نهادهای ناظر، نمایش واقعی آن از چندی دیگر با شکل گیری فضای معمول پیش از انتخابات آغاز شود.
انتهای پیام