خرید تور تابستان

ما 3000 مداح سازماندهی نکردیم، از ارضی خبر ندارم!

روزنامه ی امید ایرانیان وابسته به بنیاد امید ایرانیان به ریاست محمدرضا عارف، نوشت:

تب انتخابات این روزها نه تنها اهالی سیاست بلکه در گروه‌ها و جریان‌های غیرسیاسی هم رسوخ کرده است. گروه‌هایی مستقل که مردم تا چند سال پیش رد سیاست را در آنها نمی‌دیدند. اما این روزها برخی مداحان خودشان یک پای سیاست درمجال عزاداری و مولودی خوانی شده‌اند.حاج منصور ارضی، یکی از مداحان سرشناسی است که طی سال‌های اخیر مخصوصا در زمان ریاست محمود احمدی‌نژاد بر دولت، در اکثر منبرهایش حرفی از سیاست پیش کشیده است. او این روزها در آستانه انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی در گفت‌وگویی اعلام کرده که سه هزار مداح در تهران را ساماندهی کرده‌ایم تا در انتخابات، تلخکامی برجام را جبران کنند!

منصور ارضی در حالی این‌گونه اظهارنظر می‌کند که طاهری، رییس خانه مداحان تهران در گفت‌وگویش با «امید ایرانیان» این موضوع را تکذیب می‌کند. او می‌گوید که این سازماندهی زیرنظر خانه مداحان نیست و حتی از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی می‌کند. طاهری می‌گوید: «آقای ارضی تشکیلاتی به نام قدیم‌الاحسان دارند و احتمالا درباره آن تشکیلات صحبت کرده‌اند چون آنچه اعلام شده است، زیرنظر خانه مداحان نیست و آقای ارضی دراین‌باره نظر خودشان را گفته‌اند.»

طاهری همچنین در گفت‌وگویش تاکید می‌کند که هنوز خانه مداحان در زمینه انتخابات تصمیمی نگرفته و اعلام موضع نکرده است و اصلا معلوم نیست که حتی بخواهد چنین کاری کند. از این بابت اظهارات افراد، شخصی است و در صورتی که تصمیم خاصی گرفته شود، از سوی خانه مداحان اعلام می‌شود.

البته پیش‌تر هم منصور ارضی و یکی دیگر از همراهانش در مسایل سیاسی یعنی سعید حدادیان درباره انتخابات صحبت کرده بودند. حتی حدادیان گفته بود که اگر اصولگرایان نمی‌توانند به وحدت برسند، خودشان دست به کار می‌شوند. او در حالی این طور اظهارنظر کرده بود که اصولگرایان در اوج تنش‌های رسیدن به وحدت بودند. با این حال در همان مقطع، طاهری، رییس خانه مداحان که خودش در انتخابات مجلس پنجم به‌صورت مستقل کاندیدای انتخابات بوده است، اعلام کرد که منصور ارضی و سعید حدادیان اگر تصمیمی در مورد حضور در انتخابات می‌گیرند، باید خودشان جوابگو باشند. او در همان مقطع نیز حساب خانه مداحان از ورود به انتخابات را از منصور ارضی و سعید حدادیان جدا کرد.

با این حال به نظر می‌رسد که برخی مداحان چشم به کرسی‌های بهارستان دوخته‌اند و می‌خواهند با ورودشان به انتخابات مجلس دهم، باب تازه‌ای میان مداحان باز کنند. چه آنکه تا پیش از این هیچ مداحی در انتخابات مجلس حضور پیدا نکرده بود. اما این روزها سعید حدادیان و منصور ارضی بعد از حمایت از افراد خاص در تریبون‌های مذهبی، اکنون به هرم بهارستان می‌نگرند. شاید آنها در ذهنشان یکی از کرسی‌های بهارستان را از آن خود می‌بینند اما آنچه روشن است اینکه طاهری صراحتا اعلام کرده که خانه مداحان تصمیمی برای ورود به انتخابات ندارد و نمی‌خواهد کار سیاسی کند. ازاین‌رو می‌توان گفت که برخی مداحان، شاید در لوای مداحی در انتخابات موضع‌گیری یا حضور پیدا کنند اما خانه مداحان رسما در این خصوص مسوولیت شخصی برای مداحان قائل شده و گفته است که خانه مداحان تصمیمی برای حضور در انتخابات یا حمایت از فردی ندارد.

 

آسیب‌های حضور مداحان در عرصه سیاست

فارغ از مداحان اما حضور هر گروه، جناح و حتی فردی غیرسیاسی نیازمند دانش سیاسی است. دانشی که قطعا فارغ از اظهارنظرهایی سطحی درباره رخدادهای کشور و حمایت از جریانی خاص به‌واسطه داشتن تریبون است. ازاین‌رو می‌توان گفت که از آنجایی که ورود به عرصه سیاست و حضور در نهاد مهمی چون قوه مقننه نیازمند دانش سیاسی است لذا نمی‌توان اظهارنظرهای ساده را به پای دانش سیاسی افراد گذاشت. هرچند که داشتن تریبونی برای اظهارنظر‌های شخصی گاهی این شبهه را ایجاد می‌کند که افراد آشنا به سیاست هستند. البته درباره این موضوع «امید ایرانیان» سعی کرد که علاوه بر تحلیل شخصی، اظهارنظر برخی اصولگرایان را نیز جویا شود اما حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با شنیدن سوال از پاسخ به آن خودداری کرد و وارد شدن به این بحث را صلاح ندانست و سیدرضا اکرمی نیز گفت که پاسخی ندارد. با این حال اما به نظر می‌رسد که مداحان فرصتی برای ارایه لیست انتخاباتی ندارند و به قول منصور ارضی فقط می‌توانند گروهی را ساماندهی کنند. اما احتمال این ساماندهی با نگاهی بلندمدت برای مطرح کردن خود و حضور در انتخابات‌های بعدی تا حدودی محتمل است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا