تصمیم سخت یا تصمیم سختتر
علی میرزاخانی، تحلیلگر اقتصادی در یادداشتی با عنوان «تصمیم سخت یا تصمیم سختتر» در «تجارت فردا» نوشت:
دوستان تجارت فردا گفتند از خبری که آرزو داریم بشنویم چند خط برایشان بنویسم. نوشتم: سؤال سختی است. هر چقدر بیاعتنایی و بیمحلی سیاستگذاران و سیاستمداران به راهکارهای کارشناسی که قابلیت اقناع و همراهسازی مردم را هم دارند بیشتر میشود فهرست آرزوها رنگ میبازد و سخن گفتن از امید، سادهلوحی تلقی میشود. اما هنوز یک سرمایه بزرگ باقی است: صبر و نجابت مردم؛ اگرچه اعتماد به توانایی سیاستگذار رو به کاهش است. بنابراین، این سرمایه را باید غنیمت دانست و بدون هیچ درنگی شروع به اصلاحات کرد.
اصلاح اساسی که میتواند امید را به مردم بازگرداند تغییر شیوه اداره اقتصاد کشور است. راهکارهای وصلهپینهای نیم قرن اخیر که با تکیه بر دلارهای نفتی آغاز شد دیگر جوابگو نیست و زمان برای تغییر ریل نیز بسیار کوتاه است. تغییر سیاستگذاریها نیاز به تئوری منسجم و نقشه فکری پشتیبان دارد. بدون حل بحران فکری حاکم بر نحوه اداره اقتصاد، امکان ندارد ریل سیاستگذاری را به سوی مقصد فقرزدایی، عدالت و خلق ثروت طراحی کرد.
این مهم نیز از عهده اقتصاددانهای پرهیاهو و جوانان جویای نام یا رانتجویان نقابدار و شرکای بوروکراتشان برنمیآید که چاپلوسمآبانه ذهنیات نادرست را تئوریزه میکنند و بیماری اقتصاد را مزمن میکنند. آرزوی امروز صرفا یک آرزو نیست بلکه اجبار است: تغییر ریل اقتصاد ایران از مقصد ناکجاآباد به مقصد خلق ثروت با طراحی منطق و عقل سلیم اقتصادی و با همراهی عموم شهروندان.
پینوشت: شاید اهل سیاست بگویند تصمیم سختی است تغییر ریل! احتمالا تشخیصشان درست است اما تأخیر در اجرای این تصمیم باعث نخواهد شد که گزینه تصمیم آسان، جایگزین تصمیم سخت شود بلکه گزینههای آینده، تصمیماتی سختتر و بسیار پرهزینهتر خواهند بود هر روز سختتر از دیروز…
انتهای پیام