خرید تور تابستان

توضیح موسوی درباره‌ی پیام آمریکا به ایران

«سیدعباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی در مورد پیام آمریکا به ایران از طریق سفارت سوئیس گفت: این پیام ، نامه‌ای از طرف  وزیر امور خارجه آمریکا بود که خارج از روال دیپلماتیک، تشریفات دیپلماتیک و بی ادبانه بود. ما هم این نامه را بررسی کردیم و با پاسخی که شایسته مقامات آمریکایی بود در سطح پایین‌تر از حد تصور آنها پاسخ دادیم.

به گزارش ایسنا، سید عباس موسوی  در نشست خبری با خبرنگاران از دولت و ملت عراق به خاطر حضور باشکوه در مراسم تشییع سردار قاسم سلیمانی و همرزمانش تشکر و قدردانی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که گفته شده هیاتی از عمان برای  میانجیگری بین ایران و آمریکا به تهران سفر کرده ولی هیچ کدام از مقامات ایرانی آنها را نپذیرفته و آنها دست خالی به مسقط بازگشتند گفت: چنین موضوعی صحت ندارد و از عمان هیاتی به تهران نیامده است.

موسوی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر وزیر امور خارجه قطر به تهران در روز گذشته و انتشار برخی از تحلیل‌ها مبنی بر این که این دیپلمات عالی رتبه قطری پیامی از سوی آمریکایی‌ها آورده بود مبنی بر این که اگر ایران پاسخی به اقدام آمریکا در مورد ترور سردار قاسم سلیمانی انجام ندهد تحریم‌های آمریکا علیه ایران لغو خواهد شد گفت: چنین موضوعی صحت ندارد. سفر وزیر خارجه قطر به تهران از چند روز قبل برنامه ریزی شده بود و بعد از این که  این اتفاق ناگوار رخ داد آنها منتظر بودند که اگر ما این سفر را کنسل کنیم آنها هم کنسل کنند ولی دعوت ما سرجای خودش ماند و این سفر انجام شد.

وی با اشاره به برخی از محورهای گفت‌وگوی ظریف با وزیر خارجه قطر گفت: محور گفت و گوهای آقای ظریف با وزیر خارجه قطر و دیگر مقامات خارجی که طی امروز و دیروز با آنها گفت وگو کرده است تشریح شرایط منطقه بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی بوده. آقای دکتر ظریف در این گفت و گوها به صراحت گفتند که یک مقام رسمی نظامی ایرانی در کشور ثالث در کنار یک مقام رسمی عراقی در خاک خودش توسط نیروهای آمریکایی مورد هدف قرار گرفته است. در این گفت‌وگوها ایشان تاکید کردند که عواقب این موضوع متوجه آمریکا و عاملان این جنایت خواهد بود.

وی با بیان این که در این گفت‌وگوها برخی از طرف‌های مقابل خواستار خویشتنداری ایران شدند ولی کسی صبحت از میانجی‌گری نکرد، ادامه داد: ما نیز تاکید کردیم خویشتن داری حد و اندازه دارد و کسانی که به دنبال افزایش تنش هستند باید در این ارتباط فکری می‌کردند کسانی که به ما می‌گویند خویشتن‌دار  باشیم باید قبل از آن به آمریکایی‌ها چنین توصیه‌ای می کردند و اکنون نیز آنها باید چنین توصیه‌ای به آمریکایی‌ها داشته باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه  در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند افزایش سطح درگیری‌ها بین ایران و آمریکا منجر به ایجاد جنگ بین این دو کشور شود اظهار کرد: ایران دنبال جنگ نیست ولی ما اعلام کرده‌ایم که برای هر شرایطی آمادگی داریم. ملت ایران در این سال ها نشان داده که دست بسته نیست و آمادگی برای پاسخ به شرایط مختلف را دارد. تصمیم نهایی در مورد نوع واکنش ایران به جنایات آمریکایی‌ها را عاقله نظام می گیرد و سعی می‌شود که  این پاسخ به نوعی تنظیم شود که هم دشمن را پشیمان کند و تا آن جا که ممکن است ملت ایران گرفتار جنگ نشود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که اتحادیه اروپا از آقای ظریف بعد از تحولات اخیر برای سفر به بروکسل دعوت کرده است و این که آیا وزیر امور خارجه چنین سفری را خواهد داشت یا نه گفت: حرف‌هایی در این زمینه مطرح شده است که ایشان سفری داشته باشند ولی تصمیم گیری قطعی در این زمینه نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران گفت: برای برداشتن گام پنجم تصمیماتی اتخاذ شده بود و تا آن جایی که من می‌دانم اقداماتی را آماده کرده بوند که انجام شود ولی با توجه به تحولات جاری اگر اشتباه نکنم امشب جلسه مهمی در این ارتباط برگزار می‌شود تا با توجه به تحولات رخ داده در مورد این موضوع و گام‌های که طراحی شده بود تصمیم گیری شود؛ چرا که ممکن است اتفاقات رخ داده تصمیماتی که پیش از این گرفته شده بود را تحت الشعاع خود قرار داده باشند و در این جلسه در مورد این موضوعات تصمیم‌گیری می‌شود.

موسوی همچنین در مورد زمان سفر لاوروف به تهران گفت: از آقای لاوروف وزیر امور خارجه روسیه برای سفر به ایران دعوت شده است ولی هنوز تاریخی برای این سفر نهایی نشده است.

وی همچنین در پاسخ به سوال یک خبرنگار روس مبنی بر این که آیا شهادت سردار سلیمانی بر همکاری ایران و روسیه در خاک سوریه تاثیر می‌گذارد یا نه گفت: نقش برجسته آقای سلیمانی در منطقه و اقداماتی که بین سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در این راستا انجام شده است نقش بارز و بی بدیل است اما با توجه به انتخاب جانشین آقای سلیمانی ما احساس نمی‌کنیم که خلائی در این زمینه ایجاد شود و همان سیاست‌ها پیگیری می‌شود و با توجه به شجاعت و پیگیری که در سردار قاآنی وجود دارد قطعا ایشان این مسئولیت و هماهنگی در مورد موضوع سوریه را به خوبی پیش می‌برند.

این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال که برخی از کشورهای اروپایی در موضع‌گیری‌های خود نه تنها ترور سردار قاسم سلیمانی را محکوم نکرده بلکه ضمن دعوت ایران به خویشتن داری مواضعی نامناسب اتخاذ کردند گفت: اروپایی‌ها در خصوص مسائل منطقه مواضع همسویی با ما نداشته‌اند و بیشتر همسو با آمریکا هستند در ارتباط با موضوع مورد اشاره بعضا شاهد این بودیم که برخی از کشورهای اروپایی مواضع گستاخانه‌ای گرفتند مواضعی که توسط آلمان، فرانسه و انگلیس در مورد تحولات اخیر اتخاذ شد سازنده نبود و حرفهایی که آنها در خصوص تروریسم، گسترش تروریسم در منطقه و نقش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه مطرح می‌کنند غیر قابل قبول است. در واقع این سخنان یک نوع فرار به جلو و کتمان واقعیت است آنها به صورت آشکارا فرافکنی می‌کند آنها می دانند که رشادت‌های سردار سلیمانی و فرزندان ایرانی و همچنین جریان مقاومت باعث شد که خطر تروریسم حداقل برای مدتی از اروپا دور شود.

موسوی با بیان این که اظهارات آنها در بحث مبارزه با تروریسم و تلاش آنها برای محکومیت ایران در این زمینه حتی اگر در لفظ نیز مطرح  شود حرف بیهوده و گزافی است و آنها بعضا برای خوشایند گویی آمریکا این سخنان را مطرح می‌کنمد. ما ژست‌های اروپایی‌ها را در این زمینه حتی اگر برای خوشایندی آمریکا باشد نمی‌پذیریم. امیدواریم انها واقعیت را بپذیرند و سره را از ناسره تشخیص دهند.

وی ادامه داد: ملت ایران حمایت اروپاییان از یک گروه تروریستی شناسنامه دار که دستشان به خون هزاران نفر از ملت ایران آغشته است را فراموش نمی‌کنند.

موسوی در پاسخ به این سوال که برخی از رسانه‌ها مدعی شدند که پهپادی که سردار سلیمانی و هم رزمانش را مورد هدف قرار داده از قطر بلند شده است گفت: من متخصص مسائل امنیتی نیستم این مباحث که در این زمینه مطرح می‌شود را مباحث حاشیه‌ای می دانم و می توان حدس زد که این گزارش ها از کجا نشات می‌گیرد برای نیروهای نظامی ما مسجل است که این موضوع از چه مبدائی اتفاق افتاده است و آن چه برای ما مهم است که عامل این اتفاق آمریکایی ها و نیروهای نظامی این کشور هستند. ما به حواشی نمی‌پردازیم اصل موضوع برای ما مهم است و ما عواقب این موضوع را متوجه آمریکایی ها می‌دانیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا برای شرکت در مجمع گفت‌وگوی تهران از مقامات دیگر کشورها نیز دعوت به عمل‌ آمده است، گفت: از مقامات چند کشور منطقه برای شرکت در مجمع گفت‌وگوی تهران دعوت شده است و تا آنجایی که می‌دانم مقاماتی در سطح وزیر، معاون وزیر و همچنین مسئولانی از تینک تنک‌های کشورهای مختلف، اندیشمندان خارجی و چندین خبرنگار برجسته بین‌المللی برای حضور در این نشست دعوت به عمل آمده است.

وی همچنین در مورد احتمال تصمیم مقامات عراقی برای اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، اظهار کرد: اگر دولت و ملت عراق اراده کنند قطعا توانمند هستند و می‌توانند این کار را به پیش ببرند نیروهای آمریکایی مهمان‌های ناخوانده در عراق و منطقه هستند و آنها با اقدامات خود از جمله اقدام اخیرشان نشان دادند که به حاکمیت ملی کشورها از جمله عراق احترام نمی‌گذارند چنانکه آنها جناب آقای ابومهدی المهندس مقام نظامی رسمی عراق را در کشور خودش ترور کردند. امیدواریم اقدامی که در مجلس عراق صورت می‌گیرد طلیعه‌ای باشد بر آغاز پایان حضور نیروهای اشغالگر در عراق و منطقه.

این دیپلمات کشورمان خاطر نشان کرد: ایران حضور نیروهای آمریکایی و بیگانه از هزاران کیلومتر در منطقه را باعث ناامنی می‌داند و اگر قرار است مشکلات در منطقه حل شود راه‌حل آن هم‌افزایی کشورهای منطقه است و اگر آنها در این مسیر گام بردارند دوستی بهتر از ایران پیدا نمی‌کنند.

موسوی همچنین در مورد سفر ظریف به نیویورک که چندی پیش خبر آن منتشر شده بود، خاطر نشان کرد: تا این لحظه ویزایی برای آقای ظریف صادر نشده است به خاطر این‌که ایشان از سوی دولت آمریکا مورد تحریم هستند البته دولت آمریکا به عنوان میزبان سازمان ملل موظف است تمهیدات لازم در این زمینه بیندیشد گرچه از این دولت خبیث هرچیزی بر می‌آید.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اهداف سفر ظریف به نیویورک نیز گفت: ایشان از طرف رییس دوره‌ای شورای امنیت دعوت شدند که در مراسمی که به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد این شورا و به منظور بررسی منشور سازمان ملل برگزار می‌شود شرکت کنند از ایشان دعوت شده است که با توجه به تخصصی که در امور سازمان‌های بین‌المللی دارد در این نشست مهم شورای امنیت سخنرانی کند.

وی ادامه داد: اگر ویزا برای آقای ظریف صادر شود این سفر فرصت خوبی است که آقای ظریف به تبیین یک جانبه‌گرایی آمریکا و جنایت‌های اخیر این کشور علیه ایران برای افکار عمومی جهان بپردازد.

موسوی در پاسخ به این سوال که گفته شده در چند روز اخیر آمریکایی‌ها 16 کشور را واسطه کرده‌اند که ایران را از پاسخ دادن به آمریکایی‌ها در مورد ترور سردار قاسم سلیمانی منصرف کند و وعده‌هایی در این زمینه به ایران داده شده است، تاکید کرد: من این موضوع را تایید نمی‌کنم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: کسی نمی‌تواند به ایران بگوید چه کاری را بکند و چه کاری نکند تشخیص هرگونه پاسخ به این اقدام آمریکایی‌ها مربوط به ایران است.

وی ادامه داد: در این چند روز گفت‌وگوهایی بین مقامات ایران و کشورهای دیگر بوده است و بیشتر این گفت‌وگوها حول تدوین شرایط منطقه بعد از این اتفاق ناگوار بوده است و در واقع در این گفت‌وگوها تلاش شده که مقامات خارجی را متوجه این موضوع کنید که چه اقدامی رخ داده و این موضوع چه تبعاتی دارد.

موسوی در پاسخ به این سوال که روز گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر این‌که مقامات عراقی گفته‌اند که از مهمان‌دار هواپیمای حامل سردار سلیمانی از دمشق به بغداد و مامور اطلاعات فرودگاه بغداد بازجویی کرده‌اند و آیا ایران در جریان این موضوع است، گفت: همان‌طور که پیش از این گفتم آنچه که در حال حاضر برای ما مهم است که این اتفاق توسط آمریکایی‌ها رخ داده و تبعات این موضوع متوجه آنهاست البته برخی از نکات حاشیه‌ای که در این زمینه مطرح می‌شود در بررسی ابعاد این جنایت مهم است و دوستانی که مسئول انجام این کار هستند از دوستان امنیتی مسائل حاشیه‌ای که دراین زمینه مطرح می‌شود را بررسی می‌کنند ولی اصل جنایت از سوی آمریکایی‌ها انجام شده است و آنها باید پاسخگوی این موضوع باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مواضع چین و روسیه در مورد تحولات اخیر، گفت: قبل از این‌که این اتفاق ناگوار رخ دهد و پس از مانور موفق سه کشور ایران، چین و روسیه در دریای عمان و شمال اقیانوس هند دکتر ظریف به دو کشور چین و روسیه سفر کردند.

وی با اشاره به مواضع چین و روسیه در مورد برجام و همچنین مقابله با یک جانبه‌گرایی‌های آمریکا اظهار کرد: آنها مواضع خوبی گرفته‌اند در این سفر برای هماهنگی جهت جلوگیری از اینگونه اقدامات ضد قانونی بحث‌ها و گفت‌وگوهای خوبی شد و انشاءالله نتایج این تصمیمات را در سازمان ملل و دیگر مجامع بین‌المللی مشاهده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با جزییات پیام آمریکایی‌ها به ایران از طریق سوئیس گفت: از بیان جزییات این پیام معذورم ولی این پیام نامه‌ای بود از طرف وزیر خارجه آمریکا که خارج از روال دیپلماتیک و تشریفات دیپلماتیک و بی‌ادبانه بود و ما هم در بعد از ظهر روز جمعه در جلسه سوم اضطراری که داشتیم نامه را بررسی کردیم و پاسخی که شایسته مقامات آمریکایی بود در سطح پایین‌تر از حد تصور آنها به آنها ارائه کردیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ادامه این نشست در مورد تهدیدات اخیر آمریکا علیه ایران از جمله توییت بامداد امروز رئیس جمهور این کشور علیه ایران با تاکید بر این که مقامات آمریکایی دست از تهدیدات تو خالی بردارند ،گفت: ما تهدید را با تهدید پاسخ می‌دهیم و ایران در برابر تهدیدات با توجه به آمادگی قبلی که دارد دست بسته نخواهد بود.

وی همچنین در پاسخ  به سوال دیگری مبنی بر این که برخی معتقدند که ما باید در شرایط کنونی نیز با آمریکا مذاکره کنیم گفت: جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه مذاکره زیر سایه‌ی تهدید را نمی‌پذیرد همان طور که در این مدت این موضوع را نشان داده است.

وی ادامه داد:‌ وزارت خارجه تابع تصمیمات نظام است و این تصمیمات را اجرا می‌کند و هر دستوری بگیرد با کمال دقت آن را اجرا می‌کند.

وی با اشاره به پیگیری‌های حقوقی و سیاسی ایران در مورد اقدام آمریکایی‌ها در ترور سردار قاسم سلیمانی، گفت: ما مراتب شکایت ، اعتراض  و هشدارهای خود را به سازمان‌های بین‌المللی ارائه کرده‌ایم. در این زمینه وزیر امور خارجه با دبیر کل سازمان ملل متحد به صورت تلفنی صحبت کرد و ایران نامه‌ای را در این زمینه به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل ارائه داد. ما در این گفت‌وگو ها و پیگیری‌ها تاکید کردیم که عواقب این اقدام متوجه آمریکاییها است.

موسوی با تاکید بر این که پیگیری‌های حقوقی ایران در این زمینه ادامه دارد ،خاطر نشان کرد: در کناراقدامات انجام شده اقدامات دیگری در دستور کار است که انجام خواهد شد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که پاسخ وزارت خارجه ایران به اقدام اخیر آمریکا در ترور شهید قاسم سلیمانی چه خواهد بود  به بیانیه اخیر شورای عالی امنیت ملی در این زمینه اشاره کرد ، گفت: وزارت خارجه ایران در این زمینه در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی حرکت می‌کند .

وی ادامه داد: نحوه پاسخ به این اقدام جنایتکارانه را مقامات ذیربط در زمان و مکان مناسب آن اعلام می‌کنند و بعد از اجرا شما از آن مطلع می‌شوید.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست با ارائه توضیحاتی در مورد مجمع گفت‌وگوی تهران که در روز سه شنبه برگزار خواهد شد اظهار کرد:‌ محوریت اصلی این نشست طرح صلح هرمز است.

سید عباس موسوی  در پاسخ به سوال دیگری مبنی  بر اینکه آیا در پیامی که آمریکایی‌ها از طریق سوییس فرستادند این موضوع مطرح شده  که اگر ایران پاسخی به اقدام آمریکا در ترور قاسم سلیمانی  ندهد بخشی از تحریم ها ی واشنگتن علیه ایران  لغو می شود گفت : چنین  مساله‌ای را تایید نمی‌کنم.

وی در پاسخ به این سوال  که شما امروز گفتید که ایران در زیر سایه تهدید مذاکره نمی‌کند این در حالی است که  پیش از این رییس جمهور و وزیر امورخارجه عنوان کرده‌ بودند که اگر همه تحریم‌های هسته‌ای آمریکا برداشته شود امکان مذاکره در قالب 1+5 وجود دارد، آیا با اتفاقی که رخ داده این پیش شرط از روی میز برداشته شده است؟ گفت: آن چه که در این زمینه مطرح شده است خواسته منطقی در خصوص مناسبات ایران با آمریکا و بحث برجام است که در واقع پیش شرط نیست، بلکه یک خواسته منطقی است و به قوت خود باقی است.

موسوی  با بیان این که طرفی که از برجام خارج شده و تحریم های ظالمانه را که تروریسم اقتصادی محسوب می‌شود، مجددا برقرار کرده است باید برای هرگونه مراوده جدید به تعهدات قبلی خود باز گردد، خاطرنشان کرد : ضمن اینکه بنده ارتباط این موضوعات را رد نمی کنم ، این اتفاق اکنون رخ داده است، بازگشت آمریکا به برجام و یا برگزاری مذاکره‌ای در قالب 1+5 ، باید در زمان خود مورد مورد بررسی قرار بگیرد و لغو تحریم‌های آمریکا مطالبه ما از این کشور است

وی در پاسخ به این سوال که  اگر آمریکایی ها تحریم‌های هسته‌ای  بردارند، حتی در همین شرایط هم امکان گفت و گو میان ایران و 1+5 وجود خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: احتمالا پس از آنکه ما حسابمان را با آمریکایی‌ها صاف کردیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سناریوها و روایت‌های متعددی که از چگونگی ترور سردار سلیمانی مطرح شده و روایت ایران از این اقدام اظهار کرد : من روایت رسمی نظامی و امنیتی ندارم. آنچه برای ایران مهم است و بر آن تاکید می‌شود، اقدامی است که از سوی آمریکا مرتکب شده و آنها باید مسئولیت این اقدام را بپذیرند.

وی همچنین در این نشست با گرامی‌داشت یاد و خاطره سردار قاسم سلیمانی گفت: سردار قاسم سلیمانی قهرمان جهانی مبارزه با تروریسم ، خشونت و افراطی گری بود. گرچه برخی از رسانه‌های بیگانه سعی دارند چهره‌ی دیگر از ایشان ارائه دهند.

این دیپلمات  همچنین با اشاره به انتخاب سردار اسماعیل قاآنی به عنوان فرمانده جدید سپاه قدس و جانشین قاسم سلیمانی، خاطرنشان کرد : وزارت خارجه ارتباط خوب و مناسبی با آقای سلیمانی و نیروی قدس داشتند و این ارتباط در زمان سردار قاآنی ادامه خواهد داشت و ما در کنار یکدیگر اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را پیگیری می‌کنیم.

موسوی  همچنین با تاکید بر این که ترور سردار سلیمانی از سوی آمریکاییها تروریسم دولتی است، ادامه داد:‌وزیر امور خارجه در طی دو روز گذشته با تعدادی از مقامات دیگر کشورها رایزنی کرده‌اند و در جریان این رایزنی‌ها به تبیین آخرین تحولات بعد از وقوع این اتفاق ناگوار پرداخته‌اند و همانطور که پیش از این گفتم در این رایزنی‌ها تاکید بر این شده است که عواقب این موضوع متوجه آمریکایی‌هاست.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا