دربارهی مصاحبهی تکذیب شدهی شمخانی
مطلب ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «پشتپرده مصاحبه تکذیب شده دبیر شورایعالی امنیت ملی چه بود؟!» نوشتهی کانال تلگرامی بولتن ویژه خبری در پی میآید؛ با این توضیح که انصاف نیوز به صورت مستقل امکان تایید یا رد ادعاهای مطرح شده در آن را ندارد:
انتشار مصاحبهای منتسب به دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشریهی حرم وابسته به آستان قدس و تکذیب انجام این مصاحبه از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و متعاقب ان اعلام خبر بازداشت تقی دژاکام موجب واکنش برخی فعالین رسانهای و انتقاد از اقدام انجام شده از سوی دبیرخانه شد.
اما واقعیت ماجرا چیست؟
خبرنگار نشریه حرم در ابتدا مدعی شده که روز جمعه هفته جاری (روز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی) این مصاحبه را به صورت تلفنی با دبیر شورای عالی امنیت ملی داشته است و فایل گفتگو را که بر اساس متن متوب منتشر شده از سوی خبرگزاری فارس حداقل باید ۴۵ دقیقه طول کشیده باشد در اختیار ندارد.
اگرچه اقدام انجام شده و انتساب مواضع سیاسی و نظامی اظهار نشده به دبیر شورای عالی امنیت ملی در شرایط قرار گرفتن کشور در آستانهی جنگ بدون شک اقدام علیه امنیت ملی است لیکن مسوولین حوزهی رسانهای دبیر خانه شعام پس از این رخداد ضمن تماس با سردبیر نشریهی حرم و حوزهی ریاست و روابط عمومی آستان قدس خواستار انتشار تکذیبیه و عذرخواهی از اقدام غیر حرفهای و خلاف اخلاق فوق شدند؛ لیکن مورد پذیرش واقع نشد.
بر این اساس و پس از گفتگوی یکی از مراجع نظارتی با خبرنگار نشریهی حرم، وی اعلام کرد که مصاحبهای انجام نشده و مصاحبهی فوق به صورت ذهنی تنظیم شده است. متعاقب این اظهارات اقای تقی دژاکام به دلیل مسوولیت قانونی به مرجع نظارتی دعوت و وی نیز پذیرفت که مصاحبه با تایید وی منتشر شده است.
بیان برخی اظهار نظرهای غیر واقعی در خصوص عقب نشینی آقای شمخانی از مواضع اعلام شده به دلیل فشار دولت و… بیان غیر واقعی و غیر اخلاقی از رخداد فوق بوده و نشان دهندهی بیاطلاعی بیان کنندگان این مطالب از ویژگیهای شخصیتی دبیر شعام و جایگاه مستقل دبیرخانه است.
چند مورد مشخص در خصوص این رخداد وجود دارد که میتواند به روشن شدن ابعاد آن کمک کند:
۱- چگونه امکان دارد در میانهی جنگ، فرمانده اصلی میدان برای گفتگو با یک نشریهی محلی کم مخاطب نزدیک به یک ساعت وقت بگذارد؟
۲- مسائل عنوان شده در مصاحبه منتسب به دبیر شعام مطالب بسیار مهمی است و در صورتی که قرار به اعلام آن باشد حتما از طریق گفتگو با رسانهی ملی و یا رسانهای رسمی و فراگیر اعلام خواهد شد نه بهصورت گفتگوی تلفنی با یک نشریهی محلی.
۳- در مصاحبهی فوق اعلام شده که شخصی به نام آقای میرابیان در جلسهی اضطراری شعام با قرائت آیاتی از قرآن همه را متاثر نموده در حالیکه قرائت قران در جلسات شعام از سوی یکی از اعضاء انجام میشود و هیچ فرد دیگری در جلسه حاضر نمیشود.
۴- برای راستی آزمایی در خصوص ادعای اولیهی مطرح شده پیرامون انجام گفتگوی تلفنی میان خبرنگار نشریهی حرم با آقای شمخانی کافیست پرینت تلفن تماس گیرنده و مصاحبه شونده اخذ شود تا مشخص شود اساسا تماس موفقی انجام شده که منجر به مصاحبه شود؟
رویکرد دبیرخانهی شعام با رسانهها و فعالین رسانهای در دورهی مسوولیت آقای شمخانی تفاوت معنی داری با ادوار گذشته داشته و مبتنی بر گفتگو، همکاری نزدیک، تعامل مستمر، سعه صدر و مدارا بوده و در مورد این رخداد نیز بر همین سبیل عمل شده است لیکن حفظ جایگاه، نفوذ و کار ویژهی نهاد امنیت ملی موضوعی نیست که بتواند دستمایهی بیتوجهی و برخی اقدامات غیر قابل قبول افرادحقیقی یا حقوقی قرار بگیرد.
انتهای پیام