خبرهای انتخاباتی در هفتهای که گذشت
خبرهای انتخاباتی در هفتهای که گذشت را به نقل از ایسنا می خوانید:
در روزهای گذشته حسن روحانی روند اعتراضهای خود به ردصلاحیت اصلاحطلبان توسط شورای نگهبان را ادامه داد. یک عضو شورای نگهبان گفت که تفاوت آماری کمی میان ردصلاحیت شدگان همه جریانهای سیاسی وجود دارد. احمدتوکلی هم خواستار اصلاح روند بررسی صلاحیت اصلاحطلبان شد.
اظ که خیالشان بابت تایید صلاحیت نفرات اصلی خود راحت شده است، لیست اولیه داوطلبان خود را منتشر کردهاند و با نظرسنجی دنبال تعیین نفرات اصلی خود هستند البته باهنر از ارائه چند لیست از سوی اصولگرایان و خاطر جمع آنها از پیروزی در انتخابات نگرانی دارد. در مقابل اصلاحطلبان هم تاکید کردند در هر حوزهای که داوطلب داشته باشند، لیست خواهند داد.
در ادامه مهمترین اخبار انتخابات مجلس یازدهم در روزهای گذشته را مرور می کنیم:
ادامه اعتراض رئیس جمهور به ردصلاحیتها
حسن روحانی همچنان به روند تایید صلاحیتها در شورای نگهبان اعتراض دارد و معتقد است که انتخابات باید با حضور همه جریانهای سیاسی برگزار شود تا شکل رقابتی به خود گرفته و تشریفاتی نباشد.
رئیس جمهور در همایش استانداران و فرمانداران اظهار کرد:« بزرگترین خطر برای دموکراسی و حاکمیت ملی روزی است که انتخابات تبدیل به تشریفات شود و جای دیگری انتصاب کنند و مردم پای صندوق بروند و تشریفات انتخابات را انجام دهند؛ خدا نکند چنین روزی برای کشور ما پیش بیاید.»
وی همچنین تصریح کرد:« شماها که در جلسات خصوصی و اتاقهای فکر خود میگویید مجلس بعدی صد در صد برای ما است؛ خوب الحمدالله؛ اگر مجلس بعدی برای شماست دیگر چرا اینقدر غصه میخورید؟ بگذارید لااقل مشارکت شکل بگیرد و رقابت بالا برود و مجلس هم برای شما باشد نوش جانتان. ما مشکلی با این داستان نداریم بگذاریم امنیت حاصل و رقابتها شکل بگیرد و انتخابات سالم باشد و همه تلاش کنیم تا مشارکت را بالا ببریم.»
وجود ردصلاحیتشدهها در بین همه جریانهای سیاسی
یک عضو حقوقدان شورای نگهبان معتقد است تفاوت کمی میان آمار تاییدصلاحیت و ردصلاحیت ها همه جناحها وجود دارد.
سیامک ره پیک در این زمیه اظهار کرد: «تفاوت بسیار کمی میان آمار تایید و رد صلاحیت شدگان از جناح ها و گروه های مختلف وجود دارد. .. ما خودمان اعتقادی به این نداریم که جناح بندی دخالت در بررسی صلاحیت ها دارد.»
نیاز به بازبینی در بررسی صلاحیتها
جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور در نشست استانداران و فرمانداران سراسر کشور خاطرنشان کرد:« سه چهارم حوزه های انتخابیه به تجدیدنظر (در بررسی صلاحیت داوطلبان) نیاز دارند تا رقابت واقعی شکل بگیرد.»
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین از رئیس پلیس فتا خواست تا با کلاهبرداریها و سوءاستفادههای مالی مشکوک که عمدتاً با نام «انتخابات مجلس» و حتی با جعل عنوان «ستاد انتخابات کشور» صورت میپذیرد، برخورد کنند.
نامه احمدتوکلی به شورای نگهبان
احمد توکلی در نامهای به اعضای شورای نگهبان در خصوص رد صلاحیت تعدادی از کاندیداهای اصلاح طلب یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد و این نوع برخورد را نیازمند اصلاح دانست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نامه با اشاره به روند ردصلاحیت اصلاحطلبان نوشت:«فکر اصلاحطلبان در میان مردم طرفداران زیادی دارد و نمیتوان و نباید آنها را نادیده گرفت. شرط عقل و حکومتداری علوی به حساب آوردن آنان است. از بیاعتنائی و سختگیری فقط دلخوری و حتی نفرت زاییده میشود. آن وقت اهداف سیاسی حکومت که وحدت ملی از اهم آنهاست از دسترس دور میشود.
توکلی در ادامه نامه خود هشدار داد: حذف نامزدهایی شبیه افرادی که در فهرست پیوست نامبرده شدهاند، به جای وحدت، شقاق ایجاد میکند و در وضعیتی که ما در آن به سر میبریم این امر خطرناک است.
وی در پایان هشداد داد که «طوری نشود که با سختگیریهای نابجا علاوه بر ظلمی که واقع میشود؛ مجلس با نمایندگان فاقد صلاحیت و صفرکیلومتر شکل گیرد.»
آغاز روند انتخاب داوطلبان اصولگرایان در تهران
سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خبر داد که مرحله انتخاب مردمی کاندیداهای شورای ائتلاف در تهران برای انتخاب سه برابر ظرفیت کاندیداهای مورد نیاز لیست تهران آغاز شده است.
محسن پیرهادی گفت:« نمایندگان مردم که ۸ هزار نفر منتخب در شورای های محلی ائتلاف نیروهای انقلاب هستند در کنار نمایندگان احزاب، اقشار، اصناف، اقوام و گروه های دیگر، به انتخاب گزینه های مورد نظر خود خواهند پرداخت.»
همچنین نورالدین قدیمی معاون استانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از مشخص شدن کاندیداهای ائتلاف نیروهای انقلاب در ۱۵۰ حوزه انتخابیه خبر داد.
نگرانی باهنر از باخت اصولگرایان
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری ضمن نگرانی از اطمینان اصولگرایان از پیروزی در انتخابات، معتقد است که اگر ۲ لیست جدی اصولگرا در تهران بیاید، اصولگرایان انتخابات را میبازند.
محمدرضا باهنر با بیان اینکه« اگر تصور کنیم که در جریان اصولگرایی دو یا سه لیست هم باشد اشکالی ندارد چون رایدهنده به ما در انتخابات آینده بیشتر است» اظهار کرد:« این اصلاً معنا ندارد و آرا پخش میشود. اصلاً اگر ۲ لیست جدی اصولگرا در تهران بیاید که حتماً انتخابات را میبازیم. تازه اگر با یک لیست هم به انتخابات وارد شویم باید بسیار تمهیدات بچینیم و برنامهریزی کنیم تا موفق شویم. این هم که من همیشه به دوستان میگویم که مراقب باشیم به خودمان نبازیم برای این است ما باید نگران برنده شدن خودمان هم باشیم. یعنی تحت هیچ شرایطی نباید از پیروزی خودمان مطمئن شویم.»
ادعای مظلومنمایی اصلاح طلبان
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی مدعی شد که اصلاحطلبان در تهرات 130 داوطلب تاییدصلاحیتشده دانرد اما دنبال مظلومنمایی هستند.
اسدالله بادامچیان در نشست دبیران موتلفه اظهار کرد:«اصلاح طلبان در تهران بیش از ۱۳۰ نامزد تأیید صلاحیت شده دارند که افراد گمنامی هم نیستند. بین آنها فرماندار، استاندار، معاون وزیر، وزیر و مقامات بلندپایه در دولت های گذشته وجود دارد. لذا جوسازی آنهایی که می گویند ما نامزد نداریم، خلاف واقع است. اصلاح طلبان می دانند که عملکرد منفی اصلاح طلبان راست گرا و چپگرا مردم را ناراضی کرده است و مردم تمایلی برای رأی دادن به آنها ندارند. امیدوارم دنبال بهانه نگردند که مظلوم نمایی کنند.»
ارائه مشروط لیست انتخاباتی اصلاحطلبان
رئیس شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان تاکید کرد که اصلاحطلبان در هر حوزهای که نماینده داشته باشند لیست داده و دنبال ائتلاف نیستند.
محمدرضا عارف گفت:« به این راهبرد رسیدم که لیست ما باید اصلاح طلبانه باشد و هرجا در هر حوزهای گزینهای بود لیست بدهیم… ائتلاف را در مجلس انجام میدهیم اما لیست ائتلافی نخواهیم داشت. کسی که در لیست میآید اصلاح طلب بودنش را باید تایید کند.
شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان همچنین با صدور بیانیهای اعلام کرد که « بیش از 90 درصد کاندیداهای حزبی ما نیز از گردونه رقابت در انتخابات با دلایلی نظیر عدم التزام به نظام و اسلام و قانون اساسی یا رد صلاحیت شده اند و یا صلاحیتشان احراز نشده است… هشدار می دهیم که چنانچه دایره انتخاب مردم با تنگ نظری همچنان بسته بماند ما نمی توانیم زینت المجالس انتخابات باشیم و به دلیل سلب امکان معرفی فهرست نامزدها از ما، لیست قابل قبولی برای معرفی به مردم نخواهیم داشت.»
ارائه لیست انتخاباتی توسط اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویی
محمد زادمهر دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به ارائه لیست مستقل برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی این اتحادیه گفت:«ممکن است این لیست اشتراکات زیادی با سایر لیستها داشته باشد اما ما شاخه دانشجویی هیچ گروه و حزبی نیستیم و لیست ما مستقل خواهد بود هرچند از گروهها و نامزدهای حزبی دعوت کرده و برنامههای آنها را دریافت کردهایم.»
انتهای پیام