مولوی عبدالحمید: إنشاءالله «معاملۀ قرن» شکست بخورد
مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعۀ این هفتۀ اهلسنت زاهدان (11 بهمن 1398) با اشاره به رونمایی از طرح موسوم به “معاملۀ قرن”، آن را «صلح ناعادلانه، یکطرفه و تحمیلی» دانست و گفت که إنشاءالله این طرح با شکست مواجه میشود.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولوی عبدالحمید اظهار داشت:
یکی از اتفاقات تلخ در این هفته رونمایی از طرحی به نام «معاملۀ قرن» توسط رئیسجمهور آمریکا بود که با حضور مقامات اسرائیلی و احضار تعدادی از مسلمانان ضعیفی که توانایی دفاع از خودشان را ندارند صورت گرفت.
رئیسجمهور آمریکا میخواهد معاملۀ قرن را به مسلمانان فلسطین که یک طرف این قضیه هستند تحمیل کند، درحالیکه این شیوۀ معامله و برقراری صلح نیست، بلکه معامله و صلح باید با رضایت طرفین انجام شود و طرفین دعوا در حضور یک طرف ثالث با یکدیگر مذاکره و گفتوگو کنند و با هم به توافق برسند.
در تمام فرهنگها بهویژه در فرهنگ اسلام تاکید شده است که صلح و معامله باید عادلانه و منصفانه باشد. لذا راهش این بود که قبل از جلسۀ رونمایی از این طرح طرفین با مذاکره و گفتگو به توافق میرسیدند و در جلسۀ مذکور هم علاوه بر مقامات اسرائیل، رهبران و سران فلسطینی نیز حضور میداشتند تا صلحی عادلانه که مورد رضایت طرفین بوده و به نزاع و درگیری پایان میداد، انجام میگرفت.
رئیسجمهور آمریکا درحالی به زعم خودش این «صلح» را انجام داده است که به صراحت اعلام کرده که در کنار یهودیان است و از اسرائیل حمایت میکند. لذا این صلح به حمایت از اسرائیل و با هدف تأمین امنیت و منافع اسرائیل تنظیم شده است.
صلح آقای ترامپ کاملا یکطرفه است. در این صلح شهر بیتالمقدس که قبلۀ اول مسلمانان است و مسلمانان روی این موضوع حساس هستند، به یهودیان داده شده است و شهرکهای یهودینشین که در وسط فلسطین ساخته شدهاند بهعنوان خاک اسرائیل قرار داده شده است، درحالیکه با این اقدام، فلسطین در محاصرۀ اسرائیل قرار میگیرد.
معاملۀ قرن آمریکا و اسرائیل إنشاءالله با شکست مواجه خواهد شد، زیرا مردم فلسطین، مسلمانان جهان و ملتهای آزاده این معامله و صلح را قبول ندارند و سبب جریحهدارشدن احساسات مسلمانان جهان شده است. آمریکا و اسرائیل میخواهند با توسل به زور این موضوع را بر فلسطینیها تحمیل کنند، درحالیکه تجربه نشان داده است که توسل به زور نتیجه نمیدهد.
همۀ مسلمانان خواهان تشکیل کشور مستقل فلسطین و برقراری صلح عادلانهای هستند که حقوق تمام طرفها در آن مورد توجه قرار گیرد و مراعات شود.
🔹 اختلاف مسلمانان و کشورهای اسلامی دلیل رونمایی از طرح «معاملۀ قرن» در این زمان است
مدیر دارالعلوم زاهدان «اختلاف مسلمانان و کشورهای اسلامی» را دلیل این اقدام آمریکا و اسرائیل دانست و گفت:
آمریکا و اسرائیل به این دلیل امروز و بعد از گذشت بیش از هفتاد سال ظلم و اجحاف در حق مسلمانان فلسطین از طرح موسوم به «معاملۀ قرن» رونمایی کردهاند که میدانند مسلمانان و کشورهای اسلامی با یکدیگر درگیر هستند.
شاید یکی از اهداف قدرتهای استکباری در ایجاد اختلاف و درگیری بین کشورهای اسلامی در طول این سالها فراهم کردن زمینۀ رونمایی از طرح معاملۀ قرن و تحمیل صلحی ناعادلانه به فلسطینیان بوده است.
متاسفانه کشورهای اسلامی امروز به تهدیدی علیه یکدیگر تبدیل شدهاند و با هم اختلاف دارند؛ لذا اعتراض و محکومیت یک یا دو کشور در این زمینه هیچ تاثیری ندارد، مگر اینکه تمام کشورها با هم همصدا و متحد بشوند. اعتراضات افراد هم باتوجه به اینکه بُردشان بسیار محدود است تأثیری ندارند، زیرا قدرتها هیچ هراسی از اعتراض چند نفر ندارند و ما با این اعتراض فقط خودمان را تسکین میدهیم.
امامجمعه اهلسنت زاهدان بر لزوم «اتحاد مسلمانان» و «دعا» تاکید کرد و گفت:
مسلمانان و کشورهای اسلامی باید با هم متحد و منسجم بشوند. مسلمانان در این شرایط باید دعا کنند و الله را صدا بزنند تا الله تعالی مسلمانان را از این بحرانها و مشکلات نجات بدهد.
سازمان ملل و کشورهای اروپایی هفتادویک سال است که برای ملت فلسطین کاری نکردهاند و کشورهای اسلامی هم درگیر اختلافات داخلی خودشان هستند. لذا پیام بنده به ملت فلسطین آن است که مرد و زن بهسوی الله تعالی رجوع کنند و با پایبندی به نماز و دستورات شریعت به ربالعالمین که بزرگترین و قویترین قدرت است متوسل بشوند.
🔹شیوع ویروس “کرونا” در چین «عذاب الهی» و «نتیجۀ ظلم به مسلمانان» است
امامجمعه اهلسنت زاهدان در ادامۀ سخنانشان با اشاره به گسترش ویروس “کرونا” در چین، گفت:
دولت و ملت چین که یکی از کشورهای پیشرفته و پرنعمت جهان بهشمار میرود، متاسفانه در حق مسلمانان ایالت سینکیانگ این کشور ظلم و اجحاف کردند، مسلمانان را شکنجه کرده و به قتل رساندند، فرزندان کوچک را از خانوادههایشان جدا کردند و با نگهداری آنان در اردوگاهها میخواهند دین و عقیدۀ آنها را تغییر بدهند تا در آینده مسلمانی در چین باقی نماند. اما اکنون ویروسی به نام “کرونا” که در نوع خودش کمنظیر است در این کشور شیوع پیدا کرده و سبب وحشت و سراسیمگی مردم چین شده است.
هیچ شک و تردیدی نیست که چین به عذاب الهی گرفتار شده و الله تعالی چینیها را بهخاطر ظلم و بیانصافی و تضییع حقوق انسانها مکافات میکند. جهان به تضییع حقوق مسلمانان در این کشور اعتراض کرد، اما دولت چین هیچ توجهی به این اعتراضات نکرد و الان به عذاب الهی گرفتار شده است.
ما به مسئولان دولت چین هشدار میدهیم که دست از ظلم به مسلمانان بردارند و آنان را از زندانها آزاد کنند، بهسوی الله تعالی رجوع کنند و از خدا و از کسانی که در حقشان ظلم کردهاند طلب عفو و بخشش کنند و کوتاهی و ظلمی را که در حق مسلمانان این کشور مرتکب شدهاند جبران کنند تا عذاب الهی از آنان برداشته شود.
کسانی که به دیگران ظلم میکنند و گمان میکنند که مظلوم هیچ پناهگاه و پشتیبانی ندارد از این غافلاند که الله تعالی مستقیما و بدون پرده آه و نالۀ مظلومان را میشنود و کسانی را که مرتکب ظلم و اجحاف شدهاند مؤاخذه کرده و به عذاب گرفتار میکند. انسانهای ظالم خودشان را در مقابل چنان ذاتی قرار میدهند که قدرتش مافوق تمام قدرتهاست و اگر به کسی قدرتی هم داده است برای امتحان و آزمایش است.
در قرآن مجید سرنوشت اقوامی آمده است که علیرغم قدرت و توانایی ویژه بهخاطر نافرمانی پروردگار و ظلم در حق الله تعالی به عذابهای گوناگون گرفتار شده و نابود شدهاند، ولی کسانی که از دستورات الهی فرمانبرداری کرده و تسلیم الله تعالی شدهاند خوشنام شده و مورد لطف و رحمت پروردگار قرار گرفتهاند.
🔹در تعریف و تمجید از بزرگان دینی گرفتار غلوّ و افراط نشویم
مولوی عبدالحمید در بخش پایانی سخنانشان گفت:
در ایام رحلت حضرت فاطمه زهرا رضیاللهعنها قرار داریم. حضرت فاطمه رضیاللهعنها دختر پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم و همسر سیدنا علی رضیاللهعنه است که بیشترین شباهت را از لحاظ ظاهری و اخلاقی با رسول اکرم داشت و آنحضرت با ایشان بسیار محبت میورزید.
حضرت فاطمه رضیاللهعنها در ایمان، تقوا، حیا و پاکدامنی و عمل به شریعت نمونه و الگوست. اگر زنان دنیا دنبال الگو هستند باید به حضرت فاطمه زهرا، ازواج مطهرات، حضرت مریم، حضرت آسیه و زنان بزرگ تاریخ اقتدا کنند.
مولوی عبدالحمید در ادامه مسلمانان را به «پرهیز از غلوّ در دین» تاکید کرد و گفت:
توصیۀ بنده به مسلمانان سُنّی و شیعه آن است که در دین و در تعریف و تمجید از اشخاص و بزرگان دینی گرفتار غلوّ و افراط نشوند. صحابۀ کرام و اهلبیت عظام به همان اندازهای که مقام دارند مورد تعریف و تمجید قرار بگیرند.
رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم که افضل پیامبران هستند، خطاب به مسلمانان فرمودهاند که در حق من آنگونه که مسیحیان در حق حضرت عیسی علیهالسلام گرفتار غلوّ شدند، مرتکب غلوّ و افراط نشوید، بلکه من را «عبد» و «رسول خدا» بنامید و صفات ویژۀ پروردگار را به من نسبت ندهید.
الله تعالی خطاب به اهل کتاب میفرماید: «يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لَا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ غَيْرَ الْحَقِّ وَلَا تَتَّبِعُوا أَهْوَاءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَأَضَلُّوا كَثِيرًا وَضَلُّوا عَنْ سَوَاءِ السَّبِيلِ» [النساء: 171]. خطر افراط در دین از گذشته تا کنون وجود داشته و دارد. لذا بنده تمام مسلمانان را مورد خطاب قرار میدهم که هیچ مذهب و فرقه و گرایش و تفکری از مسلمانان نباید گرفتار غلو در دین بشوند، بلکه باید برای پیامبران، صحابه، اهلبیت و اولیاءالله به همان اندازهای که شریعت به آنها جایگاه داده است جایگاه قایل باشیم و بر مسیر اعتدال حرکت کنیم.
مولوی عبدالحمید در پایان بر لزوم «پرهیز از اهانت به مقدسات مذاهب اسلامی» و «حفظ حرمتها» توصیه و تاکید کرد.
انتهای پیام