خرید تور تابستان

پاسخ پاپ فرانسیس به نامه‌ی آیت الله محقق داماد

پاپ فرانسیس در پاسخ به نامه آیت‌الله محقق داماد ضمن ابراز همدردی خود با مردم ایران و تمام مردم درگیر کرونا در سراسر جهان، تأکید کرد که این مصیبت مبین آن است که بنی آدم اعضای خانواده یگانه بشریت هستند و باید ناسازگاری و تنفر را کنار بگذارند.

به گزارش ایسنا، آیت الله سید مصطفی محقق داماد، رئیس بخش مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم در نامه‌ای به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان از وی خواسته بود که برای رفع تحریم های ظالمانه ایالات متحده امریکا علیه ملت ایران در شرایط شیوع ویروس کرونا اقدام کند.

پاپ فرانسیس طی نامه ای که به امضای پیترو کاردینال پارولین نخست وزیر واتیکان رسیده و از طریق سفارت برای وزارت امور خارجه ایران ارسال شده است، در پاسخ به نامه آیت الله محقق داماد، ضمن اعلام مراتب همدردی معنوی خود به مردم ایران و تمام مردم درگیر این ویروس در سراسر جهان و دعا به درگاه خداوند، برای شفای آلام و شفای عاجل مبتلایان و از میان برداشتن شر این مصیبت، بر این نکته تأکید کرده که این مصیبت مبین آن است که بنی آدم اعضای خانواده یگانه بشریت هستند و باید ناسازگاری و تنفر را کنار بگذارند و در برابر پروردگار، برادارنه با هم در خانه مشترک خود، یعنی سیاره زمین، زندگی کنند و در ادامه اظهار داشته است: دفتر پاپ فرانسیس با نماینده دائمی ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد تماس گرفته اند و مراتب نگرانی مقامات ایران را اعلام کردند و خواستار توجه به این موضوع شدند. مشروح نامه نخست وزیر واتیکان خطاب به رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم به این شرح است:

«عالیجناب آیت الله سید مصطفی محقق داماد

جنابعالی در نامه مورخ 15 مارس خطاب به پدر مقدس، پاپ فرانسیس، در ارتباط با وضعیت دشواری که کشور شما به خاطر شیوع بیماری COVID 19 درآن قرار گرفته است، و وخیم‌تر شدن شرایط به خاطر تحریم‌ها، درخواست کرده بودید که ایشان برای برداشتن تحریم‌ها  اقدام فرمایند.

در پی اطلاع دقیق از محتوی نامه فوق، پدر مقدس از اینجانب خواستند تا توسط جنابعالی مراتب همدردی معنوی ایشان را به مردم ایران و تمام مردم درگیر این ویروس در سراسر جهان در این دوران دشوار و رنج آور ابراز نمایند. عالیجناب پاپ همواره دعا می کند تا خداوند یاور و شفابخش آلام آنان باشد و شفای عاجل برای مبتلایان به این بلا عطا فرماید و شر این مصیبت را از میان بردارد. با وجود جنبه های هراسناک، این مصیبت مبین آن است که بنی آدم اعضای خانواده یگانه بشریت هستند و باید ناسازگاری و تنفر را کنار بگذارند و در برابر پروردگار، برادارنه با هم در خانه مشترک خود، یعنی سیاره زمین، زندگی کنند.

با عنایت به چنین موارد و با چنین برداشتی، دفتر پاپ با سفیر کلی کرافت (Kelly Craft)، نماینده دائمی ایالات متحده در سازمان ملل متحد، تماس گرفتند و مراتب نگرانی مقامات ایران را اعلام کردند و خواستار توجه به این موضوع شدند. متقابلاً این دفتر اعتقاد دارد که مقامات ایرانی و جنابعالی از هیچ تلاش عملی برای برقراری صلح و وفاق دریغ نخواهید کرد و از انجام هر عملی که موجب افزایش تنش و همزیستی مسالمت آمیز می شود پرهیز خواهید کرد.

با اغتنام فرصت و احترام، از جانب خود و پدر مقدس، بهترین‌ها را برایتان آرزومندیم.

پیترو کاردینال پارولین

نخست وزیر عالیجناب پاپ

28 مارس 2020».


سیدمصطفی محقق داماد

گفتنی‌ست آیت الله سیدمصطفی محقق‌داماد، عضو هیات ممیزه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رئیس بخش مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران به خاطر مشکلات ایجاد شده در زندگی بشر به خاطر ویروس کرونا، نامه‌ای را به پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان نوشته بود که متن آن را در ادامه می خوانید؛

حضرت عالیجناب پاپ فرانسیس

اطمینان دارد، در این ایام که زندگی بشر در سراسر جهان با مشکل بیماری کرونا روبروشده، پدر مقدس با قلبی آکنده از اندوه برای رفع این بلای عمومی و تسکین آلام بشری در کنار همه انسان های دلسوخته به درگاه آفریدگار بی نیاز دست نیاز و دعا دارند.

عالیجنابا

این روزها عموم ملت ایران در این بلای دردناک، اعم از کودکان، سالخوردگان، زنان و مردان در شهرها و روستاها از یک سو با فراگیرشدن این ویروس منحوس مواجهند و هرلحظه جان دادن عزیزی را درکنار خود تجربه می کنند و از سوی دیگر با تحریم های دولت ایالات متحده که درد و رنج آنان را چندان برابر ساخته و باب بسیاری از راه حل مشکلات را به روی آنان مسدود نموده روبرو هستند. تحریم هائی که مستقیم بر آسایش و زندگی مردم ایران اثر نهاده، و آنان را از حقوق طبیعی خود محروم نموده است.

اینجانب بدون توجه به علل و اسباب این اقدام غیر انسانی از سوی دولت ایالات متحده، به عنوان یکی از روحانیون ایران از محضر آن پدر روحانی می خواهم که به عنوان رهبر محترم کاتولیک های جهان و جانشین پطرس مقدس، برای رفع این تحریم ها اقدام فرمایند. به یقین این اقدام بشر دوستانه موجب خشنودی حضرت عیسی(ع) منادی صلح و بشارت و زمینه ساز رضایت خداوند قادر متعال و قبول دعاها به درگاه او خواهد بود.

سیدمصطفی محقق داماد

رییس بخش مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا