آمار نگرانکننده از ابتلا به بیماریهای قلبی در ایران
رضایت پرویزی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق با اشاره به وضعیت بیماران قلبی در روزهای کرونایی، گفت: بر اساس مراجعه بیماران به ویژه در فضای مجازی، به نظر میرسد که بیماران قلبی وضعیت خوبی ندارند.
دکتر پرویزی درگفتوگو با ایسنا، اضطراب، مشکلات اقتصادی حاصل از تعطیلی و مشکل ترس از مراجعه به بیمارستانها به دلیل آلوده فرض کردن آن به کرونا را از عوامل موثر در تغییر ضربان قلب و فشار خون عنوان کرد و گفت: ترس از کرونا گاهی باعث صدمه دیدن بیماران قلبی میشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی بعد از شیوع ویروس کرونا افزایش یافته است؟ گفت: آمار و ارقامی در این خصوص نداریم، اما با توجه به افزایش استرس، ترس از مراجعه به بیمارستانها و مشکلات هماهنگی، میتوان حدس زد که آمار سکته قلبی و ایست قلبی افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: بخشهای قلب و اورژانس، سیسییو و واحد خدمات متوسط یعنی نیمه اورژانس باید با هماهنگی و احتیاطات علمی آغاز به فعالیت کرده و فعالیتشان گسترش یابد.
سن ابتلا به بیماریهای قبلی در ایران، پایینتر از میانگین جهانی است
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق در ادامه با اشاره به پایین بودن سن ابتلا به بیماریهای قلبی در ایران، اظهار کرد: سن ابتلا به بیماریهای قلبی در ایران و آذربایجان شرقی نیز ۱۰ الی ۱۵ سال، پایینتر از آمار جهانی است.
وی با بیان اینکه از کار افتادن قلب و ریه در تمامی بیماریها به معنی پایان حیات است، اظهار کرد: ایست قلبی لزوما مربوط به بیماری قلبی نبوده و عوامل متعددی همچون تصادفات، سرطانها و عفونتها نیز میتوانند به ایست قلبی منجر شوند.
پرویزی در ادامه با اشاره به اینکه روزه گرفتن برای قلب مفید است، گفت: شرایط هر بیماری ممکن است با بیمار دیگر فرق داشته باشد و قدرت قلب، فشار خون، دیابت و تحمل فرد از عواملی هستند که باید در روزه داری مورد توجه قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: در صورت سخت بودن کنترل دیابت و فشار خون، بهتر است فرد روزه نگیرد.
وی تاکید کرد: بیمارانی که مسن هستند یا قدرت قلبی پایینی دارند و تشنگی باعث افزایش صدمه به آنها میشود، نباید روزه بگیرند، هچنین اگر تشنگی احتمال ابتلا به کرونا را افزایش دهد هم نباید روزه گرفت.
پرویزی در خاتمه متذکر شد: افراد سالمی که هیچ مشکلی ندارند، میتوانند روزه بگیرند.
انتهای پیام