فرضیاتی در مورد حمله به سفارت عربستان
علی اکرمی، فعال سیاسی در تحلیلی با عنوان «فرضیاتی در مورد حمله به سفارت عربستان»، با تاکید بر این که «این فرضیات کاملاً شخصی است»، در فیسبوک نوشته است:
در حوزه ی بین المللی:
1- ایران نتوانست جایگاه به دست آمده اش به عنوان یک بازیگر عاقل را در مناسبات بین المللی تثبیت کند.
2- ایالات متحده میان حمایت از عربستان به عنوان متحد استراتژیک و هزینه های بازگشت دوباره ی ایران به دوران ماجراجویی مردد است.
3- کشورهای اروپایی از منظر سیاسی با تشنج در سطح خاورمیانه و میان ایران و اعراب مخالفند اما هر دعوایی که موجب کاهش قیمت نفت شود برای آنها از نظر اقتصادی منافع بالایی دارد.
4- اسرائیل از تنش در خاورمیانه و تضعیف هر کدام از دولت های ایران و عربستان متنفع می شود، بدون دخالت آشکار اسرائیل، دو قطب جهان اسلام با همدیگر درگیر شده اند.
در عرصه ی داخلی:
1- اقتدار دولت روحانی تضعیف شد و بخش مهمی از دستاوردهای وی در سیاست خارجی نیز با تردید در مورد ضعف در بخش های دیگر مواجه شده است.
2- اصولگرایان به موضع انفعال افتادند و ناچارند علی رغم میل خود، حمله به سفارت را محکوم کنند و از حمله کنندگان اعلام برائت کنند.
3- برخی نیروهای به نظر وابسته به بعضیها به عنوان متهم میدانی این حمله شناخته می شوند و اینها ناچار شده اند برای رفع اتهام حمله به سفارت را محکوم کنند.
4- طیف احمدی نژاد از تضعیف هر سه گروه بالا متنفع می شود و در این بازی بدون اینکه هزینه ای داشته باشد به منافع چشمگیری دست یافته است.
انتهای پیام