خرید تور تابستان

«در نظام حقوقی حمایت از خانواده زندانیان به خوبی دیده نشده»

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: در نظام حقوقی، موضوع حمایت از خانواده زندانیان به عنوان نخستین قربانیان متضرر از زندانی شدن سرپرست یا یکی از اعضای خانواده به خوبی دیده نشده است و یک دغدغه جدی به شمار می‌رود. وقتی سرپرست خانواده زندانی می‌شود آسیب‌های اجتماعی متعددی گریبان خانواده زندانی را می‌گیرد در حالی که هیچ گناهی هم ندارند.

به گزارش ایسنا حجت‌الاسلام سیدعبدالمهدی موسوی در آئین روز حمایت از خانواده زندانیان اظهار کرد: زندان باید جای افرادی باشد که امنیت مردم را نشانه گرفته‌اند و با سرقت مسلحانه، قاچاق اسلحه و مهمات، چاقوکشی و … موجب تضعیف شاخص‌های امنیتی جامعه می شوند.

وی در ادامه گفت: متاسفانه امروز زندان، یک مجازات شخصی نیست و ایرادی که جرم‌شناسان به مجازات زندان دارند به لحاظ خدشه وار کردن به اصل حقوقی است چرا که مبنای اصل حقوقی در این خصوص، شخصی بودن مجازات است.

او ادامه داد: به عنوان مثال مجازات شلاق یک مجازات شخصی است و شخص دیگری از این مجازات در بعد روحی و یا جسمی متضرر نمی‌شود. اما متاسفانه مجازات زندان شخصی نیست و افراد دیگری از این مجازات متضرر خواهند شد و حتی اذیت و آزار روحی و جسمی را متحمل می‌شوند و مجازات زندان اثرات منفی و تبعات خاصی را با خود به همراه دارد.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی، خانواده زندانیان را قربانی پنهانی مجازات زندانی دانست و افزود: متاسفانه در نظام حقوقی، موضوع حمایت از خانواده زندانیان به عنوان نخستین قربانیان متضرر از زندانی شدن سرپرست یا یکی از اعضای خانواده به خوبی دیده نشده است و یک دغدغه جدی به شمار می‌رود. وقتی سرپرست خانواده زندانی می‌شود آسیب‌های اجتماعی متعددی گریبان خانواده زندانی را می‌گیرد در حالی که هیچ گناهی هم ندارند.

وی با تقدیر از فعالیت سازمان‌های مردم نهاد و موسسات خیریه‌ای که در راستای حمایت از خانواده زندانیان تلاش می‌کنند، افزود: دستگیری از اقشار آسیب پذیر و نیازمند جزو مبانی دینی و برگرفته از ارزش‌های اسلامی است و خوشبختانه فرهنگ انفاق که برگرفته از دستورات الهی و مکتب اهل بیت(ع) است در جامعه ما به خوبی نهادینه شده است.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به اینکه امسال شیوع ویروس کرونا اجازه برگزاری جشن گلریزان با هدف آزادسازی زندانیان و کمک به خانواده زندانیان را نداد، گفت: انتظار می‌رود که رسانه‌ها در این حوزه به طور جدی و فعالانه عمل کنند. گرچه مردم استان مرکزی در این زمینه خوش درخشیدند، اما به قدری مشکلات زیاد است که نیاز به کار و تلاش بیشتری است.

وی تصریح کرد: باید مشکلات زندانیان و خانواده های آنان به خوبی منعکس شود و همه دغدغه ما این باشد که بتوانیم حداقل یک زندانی را حتی زندانیان کیفری با جرایم سنگین را آزاد کرده و به آغوش خانواده برگردانیم.

وی افزود: زندانی شدن، تبعات منفی بسیاری را به همراه دارد از این رو لازم است تا تلاش کرد که زندان فقط جای زندانی باشد که مرتکب جرم شده و باید برای طی دوران محکومیت تنبیه شود و اجازه ندهیم فضای زندان مکانی برای حضور افرادی شود که با زندانی شدن آنها آسیب های اجتماعی متعددی بر جامعه تحمیل شود.

سرپرست زندان‌های استان مرکزی نیز گفت: به فرموده پیامبر اکرم(ص) اگر کسی شب را به صبح برساند و دغدغه مردم را نداشته باشد و برای برطرف کردن مشکلات مسلمانان قدم بر ندارد، مسلمان نیست.

حجت‌الاسلام حاجیعلی اکبری با تاکید بر ترویج انفاق در جامعه اظهار کرد: انفاق کنندگان بهترین قوم هستند و ارزشمندترین کار، انفاق و دستگیری از کار مردم است که از اجر و قرب بالایی برخوردار است.

وی به شعاری در زندان با مضمون “بدسرپرستی بهتر از بی سرپرستی است”، اشاره کرد و افزود: سرپرست یک خانواده حتی اگر بدرفتار هم باشد بالای سر خانواده باشد بهتر از آن است که این خانواده فاقد سرپرست باشد.

اکبری تصریح کرد: اگر سرپرست خانواده‌ در زندان باشد و از اعضای خانواده آنان حمایت نشود و نیازهای معیشتی، بهداشتی، رفاهی و … این قشر برطرف نشود علاوه بر اینکه برخی آسیب‌های اجتماعی جدید تولید خواهد شد اعضای خانواده زندانیان به دلیل کمبودهایی که متحمل می‌شوند در زمره خطاکاران آینده قرار خواهند گرفت. همه ما وظیفه داریم به عنوان یک مسلمان از این قشر حمایت کنیم تا جلوی خطاهای آینده گرفته شود.

وی ایجاد اشتغال و توانمندسازی خانواده زندانیان را برای حفظ کرامت و استقلال آنان مورد تاکید قرار داد و افزود: باید از ظرفیت خیرین و سرمایه گذاران برای توانمندسازی خانواده زندانیان بهره‌برداری کرد و با فعال کردن انجمن حمایت از زندانیان دغدغه معیشت و مایحتاج این قشر را برطرف کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا