خرید تور تابستان

سوالی از بی‌بی‌سی فارسی درباره‌ی یک «تحلیلگر»

یک روزنامه‌نگار در توییتر نوشت: بی‌بی‌سی فارسی روی چه حسابی هزینه‌ی سفر مجتبی واحدی را تقبل کرده که از آمریکا به لندن بیاید تا در استودیو حضور داشته باشد؟

به گزارش انصاف نیوز، منظور این روزنامه‌نگار حضور «مجتبی واحدی» به عنوان تحلیلگر در روز‌های پس از انتخابات 7 اسفند ماه است در حالی که ‏واحدی با قاطعیت پیش‌بینی کرده بود اصلاح‌طلبان پیروز نخواهند شد و گفته بود که انتصاب جنتی، یزدی و مصباح در خبرگان آینده را تسلیت می‌گویم!

اما در انتخاباتی که برگزار شد پیش بینی‌های این تحلیلگر هیچ کدام حتی به صورت نسبی هم به واقعیت نپیوست. واحدی حدود 28 بهمن ماه در فیسبوک نوشته بود: «من از همین امروز انتصاب آقایان جنتی، یزدی و مصباح به عضویت مجلس خبرگان را به همه‌ی «آدم‌ها» تسلیت می‌گویم».

اول اسفند ماه نیز نوشت: «بنا ندارم تا روز انتخابات، سخنی در مورد آن بگویم. چون نتیجه برایم روشن است …».

با توجه به این، انتخاب او از سوی بی‌بی‌سی فارسی مانند بخشی دیگر از انتخاب‌های این شبکه سوال برانگیر و مبهم است که در آینده به چند مصداق دیگر اشاره خواهد شد.

 

واحدی چه زمانی از ایران رفت؟

22 بهمن 88 یا 20 خرداد 88

mojtaba vahedi 1واحدی 27 بهمن ماه 94 در فیسبوک نوشت: «با شروع این هفته، هفتمین سال اقامت من در امریکا نیز آغاز شد… روزی که وارد امریکا شدم موسوی، رهنورد و کروبی هنوز در حبس خانگی نبودند … دو سه روز پس از نخستین سالگرد ورود من به امریکا، آنان به حصر رفتند [25 بهمن ماه سال 89] … آغاز سال سوم از اقامت من، با حماسه دماوند هم زمان شد [کنایه به رای خاتمی در دماوند در انتخابات مجلس نهم در ابتدای اسفند ماه 90] … »

از این نوشته‌ی او می‌توان نتیجه گرفته که مدعی است حدود 22 یا 23 بهمن ماه سال 88 به آمریکا سفر کرده است؛ یعنی 8 ماه پس از انتخابات 88.

مجتبی واحدی سال‌ها سردبیر روزنامه‌ی آفتاب یزد بود. 7 ماه پس از انتخابات، در دی ماه 88 پس از این که محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی تندروی وزارت ارشاد دولت احمدی‌نژاد اعلام کرد واحدی از خارج کشور روزنامه را سردبیری می‌کند، در 24 دی ماه 88 در سرمقاله‌ی خداحافظی با آفتاب یزد، نوشت: اینجانب «از مدتی قبل» برای پیگیری برخی امور شخصی از جمله تحصیل، در خارج از كشور اقامت داشته‌ام و با استفاده از فن‌آوری‌های پیشرفته، ارتباط لحظه به لحظه با روزنامه را حفظ كرده‌ام و لذا قاعدتا بسیاری از مخاطبان، از غیبت این دوست خود بی‌اطلاع مانده‌اند …»

سه روز بعد از انتشار سرمقاله‌ی خداحافظی یعنی در 27 دی ماه، «رادیو فردا» در مقدمه‌ی اولین گفتگوی واحدی با یک رسانه‌ی خارج کشور، نوشت: «آقای واحدی که اخیرا برای ادامه تحصیل به خارج از ایران سفر کرده است از طریق اینترنت با روزنامه‌ای که سردبیری آن را برعهده داشت در ارتباط بود».

تا اینجا مشخص می‌شود که او «مدتی قبل» از 24 دی ماه 88 از کشور خارج شده و ادعای اخیر او در فیسبوک که حدود 22 یا 23 بهمن 88 را مشخص کرده، واقعیت ندارد.

پیگیری اخیر خبرنگار انصاف نیوز از یکی از دست اندرکاران روزنامه‌ی آفتاب یزد نشان می‌دهد که مجتبی واحدی 2 روز پیش از انتخابات سال 88، یعنی چهارشنبه 20 خرداد ماه سال 88 از کشور خارج شده و ادعای او کاملا کذب است.

تاکنون واحدی درباره‌ی علت سفر خود در آن سال توضیح واضحی نداده و به ویژه حالا می‌تواند توضیح بدهد که چرا در آن تاریخ عجیب یعنی در گرمای انتخابات کشور را ترک کرده بود؟

 

واکنش عصبی به طنزپرداز

واحدی که در تحلیل انتخابات اخیر مانند انتخابات 92 شکست خورده و کنایه‌ها و نقدهایی را در این روزها شنیده است، 13 اسفند ماه در یادداشتی مبهم، کنایه‌آمیز و عصبی علیه ابراهیم نبوی، طنزپرداز نوشته است: «بعضی از دوستان زحمت کشیدند و از صفحه یک دلقک ایرانی، مطلبی را که علیه من نوشته است برایم فرستادند. اولا فکر می‌کنم این صفحه باید جعلی باشد زیرا آن دلقک عزیز بعد از حوادث سال هشتاد و هشت یک بار با سر و صدای فراوان به ایران رفت و هیچوقت خبر بازگشت او منتشر نشد. بله! سفر حماسه‌ساز با اسب تراوا را عرض می‌کنم. دو سال و اندی قبل هم در یک نطق ویدئویی خبر از قطعیت تصمیم خود برای بازگشت به ایران داد. البته برخی دوستان می‌گویند در اثر یک اشتباه کوچک ،به جای پرواز از اروپا به سمت شرق برای رسیدن به ایران به سمت غرب پرواز کرده و هم اکنون در امریکاست و صفحه فیس بوک مورد نظر متعلق به خود اوست. به هر حال هر یک از دو احتمال که درست باشد من از مطب منتشره علیه خود ناراحت نمی‌شوم. زیرا اگر دوستان سابق او در تشکیلات امنیتی جمهوری اسلامی، صفحه را هک کرده باشند او تقصیری ندارد. اگر هم مطلب منتشره ناشی از دلقک بازی خودش باشد باز هم اتفاق تازه‌ای نیفتاده که من را دلخور کند. او مدتی در ایران از اصلاح‌طلبان پول می‌گرفت و در روزنامه‌هایشان، طنز می‌نوشت. مدت کوتاهی به زندان رفت وقتی آزاد شد در روزنامه‌ی علی لاریجانی – جام جم – طنازی می‌کرد و از پول حلال او ارتزاق می‌کرد. حالا هم لابد اقتضای تامین مخارج زندگی، هم زبانی با جمهوری اسلامی علیه نوری‌زاد و دکتر ملکی و این حقیر است!».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا