اقدام دانشگاه تهران برای تخلیه خوابگاه قابل شکایت است
دانشگاه تهران طی اطلاعیهای اعلام کرد دانشجویان این دانشگاه باید از تاریخ 25 تیرماه تا 5 مرداد ماه خوابگاهها را تخلیه کنند، در غیر این صورت وسایل آنها به انباری منتقل خواهد شد، اما گروهی از این دانشجویان نسبت به این اقدام دانشگاه اعتراض دارند و به دلیل ویروس کرونا خواهان لغو آن هستند. در ادامه گفتوگوی دو دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تهران را با انصاف نیوز بخوانید:
یکی از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه تهران دربارهی تخلیه خوابگاهها میگوید: «خوابگاه بیانیهای دربارهی تخلیه خوابگاهها منتشر کرد که دانشجویان در یک بازهی زمانی باید وسایل خود را از خوابگاه تحویل بگیرند، در غیر این صورت به انبار منتقل خواهد شد و در کمدهای قفل را هم باز میکنند و قفلها را میشکنند. بهانهی دانشگاه برای اینکار این است که 3500 دانشجو درخواست گرفتن خوابگاه برای تابستان را دادهاند، علاوه بر آن گفتهاند باید نظافت و سم پاشی کنیم. حتی شورای صنفی دانشگاه تهران نیز با این وضعیت کنار آمده. اما اگر وسیلهای گم شود دانشگاه مسئولیتی را قطعا قبول نمیکند.
به علاوه به دانشگاهی که نیروهای امنیتی به راحتی به آن وارد میشوند، چگونه حالا اجازه دهیم به وسایل ما دست بزنند. در پاییز 97 حراست دانشگاه به اتاق دانشجویان هنر رفت و دوربین و لپ تاپ آنها را ضبط کرد، ممکن است با کسی مشکلی داشته باشند و بخواهند برای او پرونده سازی کنند و چیزی لا به لای وسایل او قرار دهند. به غیر از این مسائل با ویروس کرونا نیز مواجه هستیم. تهران وضعیت خوبی دربارهی کرونا ندارد، حالا اینکه از شهرهای مختلف دانشجوها به تهران بیاند و باز هم در کل کشور پخش شوند، خطرناک است.
ورود بدون اذن به اتاقها میتواند مصداق ورود به عنف باشد
یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه میگوید: «یکی اینکه با توجه به وضعیت طغیان بیماری و وضعیت خطرناک تهران و شهرستانها، کشاندن دهها هزار نفر دانشجوی خوابگاهی به تهران خطراتی دارد که احتیاج به بیان نیست. در کنار این مسأله باید اشاره کرد که برخی دانشجویان فاصله زیادی با تهران دارند و امکان اقامت ندارند. بازه در نظر گرفته شده هم ده روزه است که باعث افزایش تردد و در نتیجه افزایش تماس و احتمال خطر مبتلا شدن به ویروس کرونا است.
بحث دوم این است که ضمانت اجرای دانشگاه برای عدم حضور دانشجویان این است که وسایل دانشجویان را دانشگاه جمع میکند و به انبار انتقال میدهد، هرگونه مسئولیت را هم از خود سلب میکند. این اقدام دارای اشکالات حقوقی هم هست. زیرا رابطه دانشجویان و دانشگاه در خصوص خوابگاه، تابع قرارداد اجاره است و در حال حاضر هم میتوان گفت با یک برداشت عرفی، دانشجویان به خاطر قوه قاهره امکان حضور و تخلیه ندارند. لذا ورود بدون اذن به اتاقها می تواند مصداق ورود به عنف باشد و وضع ید بدون مجوز بر مال هم میتواند غصب محسوب شود. سلب مسئولیت دانشگاه از خود هم فاقد مبنای حقوقی است. در نهایت این تصمیم دانشگاه با توجه به مواد ۱۰ و ۱۱ قانون دیوان عدالت اداری، قابل شکایت در این مرجع هم هست.
ظاهراً شورای صنفی مخالفت دانشجویان را به اطلاع مسئولین دانشگاه رسانده اما آنان با این توجیه که افراد زیادی برای گذراندن کلاسهای عملی نیازمند خوابگاه هستند، بر تصمیم خود اصرار کردهاند. اما باید گفت اولا در شرایط فعلی ما نگران این دوستان هم هستیم و خواستار تدابیر دیگری برای گذراندن کلاسهایشان هستیم و ثانیا به هر حال به خطر انداختن جان دهها هزار نفر دیگر برای چنین اقدامی هم صحیح نیست و میتوان از راههای دیگری این دوستان را اسکان داد. پیشنهاد ما این است که فعلا وسایل در جای خود باقی بماند تا وضعیت به ثباتی برسد و در این مدت هم البته اگر کسی نیاز به وسایل داشت بتواند به صورت اختیاری مراجعه کند و وسایل خود را بردارد.
انتهای پیام