خرید تور تابستان

طنز | پخش زنده حوادث غیر مترقبه!

وحید حاج سعیدی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «پخش زنده حوادث غیر مترقبه!» نوشت:

یادش به خیر قدیم‌ترها که ابنیه و اماکن کمی محکم‌تر بودند با هر باد و بودی کن فیکن و ویران نمی‌شدند، تنها چیزی که می‌توانست ادارات بیمه آن دوران را ورشکست کند «سیل غم» بود و لاغیر … به قول شاعر: «ما چو دادیم دل و دیده به طوفان بلا/ گو بیا سیل غم و خانه ز بنیاد ببر …» اما الان اوضاع پشت و رو شده و تا تقی به توقی می‌خورد ساختمان با چهل سال تاریخ و خاطره بازی عین بچه‌ها قهر می‌کند و روی زمین ولو می‌شود یا به محض اینکه دو تا سیم به هم می‌خورند و جرقه می‌زنند برق ز زخسار ساختمان جستن می‌کند و باقی ماجرا!

مسئولان هم در این اوقات، بیشتر نظاره گر هستند تا چاره اندیش! در حقیقت به نظر می‌رسد مسئولان ما اصلاً بنا ندارند در مقابله با بلایا و حوادث طبیعی و غیر طبیعی و حتی غیر غیر طبیعی، با استفاده از تجارب حوادث گذشته، راه را بر حوادث دهشتناک آتی ببندند و هر بار سعی می‌کنند همین طور الله بختکی با ادبیات فرادما و مارمالاد شده، ماجرا را فی الفور ماستمالی کنند و خیلی زیر پوستی طوق مسئولیت را بر گردن دیگران و در مواقع عدیده‌ای گردن شکسته خلق الله بیاندازند!

فی المثل بعد از ماجرای غم انگیز ساختمان پلاسکو قرار بود برای 33 هزار ساختمان فرسوده که کل عمله، بنا، معمار و مهندسان سازنده این ساختمان‌ها ریق رحمت را با همه مخلفاتش سر کشیده‌اند، چاره‌ای بیاندیشند ولی این ماجرا فقط در حد شعار و بخشنامه و دادار دودور باقی ماند تا اینکه دوباره فاجعه سینای اطهر رخ داد و روز از نو و روزی از نو…

علی‌ای حال امروز با توجه به گرمای هوا و حوصله نداشته شما در این روزهای کرونایی از اطاله مقدمه پرهیز می‌کنیم و اگر ریا نباشد، به منظور پیشگیری از بروز حوادث ناگوار این چنینی و آن چنینی به شیوه مألوف و رسم معهود چند پیشنهاد گرما دیده و هوادهی شده ارائه می‌شود علی برکت الله:

الف) توجه به شاخص دربرگیری: پیشنهاد می‌شود مسئولان زین پس به جای اینکه اعلام کنند تهران پلاسکوها یا سینای اطهرهای متعددی دارد که آبستن حادثه هستند یبارکی اعلام کنند تهران دارای کلی ساختمان کاربراتوری و زهوار در رفته است که هر آن احتمال بروز حادثه در آنها محتمل است. و از آنجایی که مالکان این ساختمان‌ها همگی گردن کلفت هستند و بخشنامه‌های ایمنی و اخطارها برایشان در حد اخطار پارکبان‌ها هم نیست، توصیه می‌شود خلق الله خودشان در هنگام ورود به این اماکن غیر مستحکمه موارد ایمنی را شخصاً و راساً رعایت کنند: مثلاً دستشان را روی سرشان بگیرند، با خود کپسول آتش نشانی و جعبه کمک‌های اولیه حمل کنند، از کلاه ایمنی استفاده کنند، احیای قلبی – تنفسی یاد بگیرند و … الان یک قطعه تولید شده به قیمت 2000 هزار تومان که بطری آب معدنی را تبدیل به آفتابه می‌کند! چه ایرادی دارد از این تکنولوژی برای تبدیل بطری آب معدنی به آب پاش و اطفا کننده حریق استفاده کنیم و هر کس در جیبش یکی از این قطعات داشته باشد!؟

ب) پخش زنده حوادث غیر مترقبه: بعد از افزایش ضریب نفوذ گوشی‌های هوشمند و تبدیل شدن هر ایرانی به یک شهروند خبرنگار، تصویر برداری از حوادث غیر مترقبه و انتشار این تصاویر در فضای مجازی به یک شیوه مرضیه بدل شده است. بنابراین در مواجهه با هر حادثه‌ای ملت در گام اول دست به جیب شده و وارد فاز تصویربرداری می‌شوند. از آنجایی که در این مواقع نیروهای امدادی زیر دست و پا هستند و مانع از تصویر برداری دقیق شهروندان می‌شوند، توصیه می‌شود حالا که به گفته معاون رسانه ملی 90 درصد مردم به این رسانه اعتماد دارند و 80 درصد هم راضی هستند، تلویزیون همانند حادثه پلاسکو با نصب چند دوربین از زوایای مختلف این حوادث را به صورت پخش زنده تا چند روز پوشش دهد و از زحمت مردم را بکاهد!

پ) عدم استفاده از رویکرد بی محلی: نکته آخر اینکه مسئولان عنایت داشته باشند که در هنگام مواجهه با بروز چنین حوادثی، رویکرد بی محلی استاد کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست را بی خیال شوند! در جریان هستید که ایشان در آتش سوزی های سریالی جنگل‌ها افاضه کرده بودند اتفاق خاصی نیفتاده و طبیعت خودش آتش را کنترل می‌کند! پیش خودمان بماند ساختمان هوش و هواس و چابکی درخت را ندارد که بتواند خودش را کنترل کند و غائله را بخواباند! ساختمان آتش گرفته، جوگیر شود کل شهر را به نابودی می‌کشد. از ما گفتن بود!

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا