رسولی: در مورد طرح ترافیک تابع ستاد ملی کرونا هستیم
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در مصاحبهای گفته بود: «مدتها است اعلام کردهایم طرح ترافیک لغو شود اما راهنمایی رانندگی و شهرداری تهران به جمع بندی نرسیدهاند.» در این مورد به سراغ سید حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران رفتیم تا بپرسیم موانع این موضوع چیست و چرا اجرا نمیشود. رسولی میگوید به محض اینکه ستاد ملی کرونا چنین مصوبهای داشته باشد، شهرداری تمکین خواهد کرد.
رسولی در این مورد به انصاف نیوز گفت: «تصمیمگیری در مورد طرح ترافیک و محدودهی ورود وسایل نقلیه به طرح زوج و فرد در شهر تهران قانونا بر عهدهی شورای ترافیک است که در شورای ترافیک، آقای شهردار یک رای بیشتر ندارند و اعضای شورای شهر نیز در مقام ناظر شرکت میکنند. آنچه که در این دو مورد مربوط به شورای اسلامی شهر میشود، وضع عوارض و آنچه که مربوط به شهرداری میشود است. در مورد جاری بودن یا توقف طرح ترافیک اجرای اخذ تعرفههای شورای شهر است و تصمیمات شورای ترافیک است.
براساس اذنی که ستاد ملی مبارزه با کرونا از رهبری دریافت کردند، مصوبات این ستاد در زمان تداوم این ویروس جهانگیر برای قوای سهگانه و به تبع آن برای همهی دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری تهران یک نهاد عمومی غیردولتی است، لازمالاجرا است. به محض اینکه از طرف ستاد ملی کرونا تصمیمی گرفته شود، شورای شهر، آقای شهردار و مجموعهی حوزهی مدیریت شهری ولو اینکه نقطه نظرات کارشناسی متفاوتی داشته باشند، خود را موظف به اجرای تصمیمات این ستاد میدانند.»
او در ادامه افزود: «فکر میکنم اظهارنظر بعضی از دوستان که در حوزهی بهداشت و درمان تخصص دارند و طی ماههای اخیر ایثارگرانه به کشور و سلامت جامعه کمک میکنند در اینگونه مور ناشی از خارج بودن ینگونه مباحث از حوزههای علمی تخصصی آنها است. آقای شهردار اجازهی قانونی ندارند که مصوبات ستاد مبارزه با کرونا را اجرا نکنند. هم شورا و هم آقای شهردار در همراهی با مجموعهی دولت و حاکمیت متفق القول است. نه تنها مقاوتی نداریم بلکه مشخصا در همین مسیر مبارزه با بیماری کرونا در تهران به طور نسبی همراهترین دستگاه با بهداشت و درمان کشور و ستاد ملی مبارزه با کرونا، شورا و شهرداری تهران بودند.»
او در مورد موضع راهنمایی و رانندگی و استانداری تهران گفت: «راهنمایی و رانندگی هم به عنوان عضوی از شورای ترافیک است، مهم نیست که در چنین جلساتی نقطه نظرات اعضا عینا مطابق یکدیگر باشد. آنچه به اجرا درمیآید جمعبندی نظرات است ولواینکه در یک مورد تصمیم اتخاذ شده با نظر شهرداری یا راهنمایی رانندگی همخوانی نداشته باشد. به طور طبیعی چون راهنمایی رانندگی نسبت به سایر دستگاهها ارتباط نزدیکتری با حوزهی حمل و نقل عمومی دارد، ممکن است نظرات کارشناسی آن به شهرداری نزدیکتر باشد ولی صرف نظر از نسبت نظرات کارشناسی با تصمیمات اتخاذ شده، هر تصمیمی که ستاد ملی مبارزه با کرونا میگیرد، آقای شهرار و شورای اسلامی شهر موظف به اجرا هستیم و من این جمله را به صراحت در جلسهی هفتهی قبل به دکتر بندپی، استاندار محترم تهران گفتم.
البته ایشان انتظار داشته و دارند که شهرداری و شورای شهر نسبت به تصمیمات ستاد استانی تمکین کندف خدمتشان گفتم که شما بروید این مسئله را با آقای رییس جمهور حل کنید. آقای رییس جمهور در اینگونه موارد به عنوان رییس ستاد مبارزه با کرونا برای کل کشور تصمیم میگیرند و اختیارات محدودی را به استانداران از جمله استاندار محترم تهران تنفیذ کردند. در این مورد هم اگر آقای رییس جمهور این اختیارات را به دکتر زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی و رییس ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران و همینطور آقای بندپی استاندار تهران دهند، حوزهی مدیریت شهری از جمله شورا و آقای شهردار تمکین خواهیم کرد.
در جلسهای که هم من بودم و هم شهردار خدمت آقای استاندار گفتیم که چه ستاد ملی مبارزه با کرونا رسما این تصمیم را اتخاذ و ابلاغ کند حوزهی مدیریت شهری مقاومتی نخواهد داشت.»
رسولی در پایان گفت: «طرح اینگونه مسائل در افکار عمومی به شدت باعث آزردگی خاطر میشود. در این شرایط اقتصادی و معیشتی و هم نگرانی در معرض بیماری کرونا بودن، کمکی به سلامت عمومی جامعه نمیکند. بهتر است اینگونه موارد در مراجع اصلی تصمیمگیری حل و فصل شود و مردم به جای شنیدن این مجادلات بیحاصل بین بخشی، دستاوردها را در عمل در زندگی خود مشاهده کنند. این مجادلات ولواینکه کارشناسی باشند بر مسائل و مشکلات مردم گرفتار تهران میافزاید.
نظر شورای شهر این است که متوقف کردن طرح ترافیک باعث افزایش سفرهای درونشهری، به خصوص در نقاط مرکزی شهر میشود و نه تنها کمکی به پیشگیری و کاهش کرونا نمیکند بلکه افزاینده هم خواهد بود منتها این نظری است در برابر سایر نظرات. آنچه که باید اعمال و اجرا شود تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا است.»
انتهای پیام