خرید تور تابستان

قوه قضاییه چه چیزی را تکذیب می‌کند؟!

«دوچرخه‌سواری زنان»؛ موضوعی جنجالی، که برخی آن را حق بدیهی زنان می‌دانند و بعضی دیگر از آن با عنوان حرام شرعی یاد می‌کنند.

به گزارش انصاف نیوز روز گذشته بود که خبری مبنی بر «ممنوعیت دوچرخه‌سواری بانوان در مشهد» در رسانه‌ها منتشر شد؛ این خبر با واکنش‌های منفی گسترده‌ای از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه شد. خبر این ممنوعیت را مهدی روزبهانه، رئیس هیئت دوچرخه‌سواری خراسان رضوی اعلام کرده بود.

بر اساس آنچه از سوی روابط عمومی هیئت دوچرخه‌سواری این استان اعلام شده، آقای روزبهانه می‌گوید: «ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اخذ مجوزهای مربوطه توانسته است ممنوعیت دوچرخه‌سواری بانوان را اجرا کند، حتی تصویب کردند دوچرخه‌سواری بانوان در مکان های عمومی و در ملا عام نیز نباشد».

24 ساعت پس از انتشار این خبر که اعتراضاتی را نیز با خود به همراه داشت، بر اساس اعلام مرکز رسانه‌ی قوه قضاییه محمدحسین درودی، دادستان مشهد گفت: «دادسراى عمومى و انقلاب مرکز استان خراسان رضوى هیچ گونه دستور قضایى در این زمینه صادر نکرده است. کلیه مطالب منتشر شده در خصوص ممنوعیت استفاده بانوان از دوچرخه با دستور دادستانى کذب است و صحت ندارد».

پس از انتشار این خبر، برخی رسانه‌ها تکذیبیه دادستان مشهد را به معنای پایان ممنوعیت دوچرخه‌سواری بانوان دانستند، اما واقعیت چیز دیگری بود!

با نگاهی به آنچه رئیس هیئت دوچرخه‌سواری خراسان رضوی گفته است مشخص می‌شود که او اسمی از قوه قضاییه و یا دادستانی مشهد نیاورده و علت ایجاد این ممنوعیت را مصوبه‌ی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرده است و از سوی دیگر بر اساس آنچه از سوی مرکز رسانه‌ی قوه قضاییه منتشر شده نیز آنچه از سوی دادستان مشهد تکذیب می‌شود، «دستور دادستانی» برای ممنوعیت دوچرخه‌سواری بانوان است و نه اصل اجرای این ممنوعیت در مشهد.

اما واکنش ستاد امر به معروف و نهی از منکر به این خبر جنجالی چه بود؟ حجت‌الاسلام جلیل محبی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این باره در صفحه‌ی توییتر خود نوشت: «رئیس ستادهای استانی نهاد امر به معروف و نهی از منکر امام جمعه مرکز استان است که قانون تعیین کرده است. مصوبات ستاد استانی هم ارتباطی به ستاد مرکزی ندارد».

با این توییت آقای محبی ماجرا روشن‌تر شد و می‌توان گفت مصوبه‌ی «ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان در مشهد» تصمیم ستاد استانی امر به معروف و نهی از منکر به ریاست امام جمعه مشهد است.

آیت‌الله علم‌الهدی که بنا بر آنچه محبی اعلام کرده است مسئولیت این تصمیم بر عهده‌ی اوست در آخرین روزهای خرداد99 درباره‌ی دوچرخه‌سواری زنان در مشهد گفته بود: «یکی از مصادیق تبرج و نمایش دادن اندام بدن، مسئله‌ی دوچرخه‌سواری است که در اسلام نهی شده، مصداق دوچرخه‌سواری زن و دختر، مصداق تبرجی است که قرآن نهی کرده و بر اساس آن رهبری فتوا دادند که دوچرخه‌سواری زن‌ها و دخترها باید ممنوع شود مخصوصاً در این شهری که شهر امام رضاست».

مطالب مرتبط با دوچرخه سواری زنان

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا