خرید تور تابستان

تهمت معاون احمدی نژاد: اصلاح طلبان با کمک بیگانگان رای آوردند!

علی قلهکی در جهان نیوز نوشت: دکتر لطف الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی دولت احمدی نژاد و همچنین سخنگوی جمعیت ایثارگران بوده و با توجه به سابقه او در جریان اصولگرایی و حضورش در لیست ائتلاف اصولگرایان تهران به سراغ او رفته ایم و در گفت و گویی به تبیین چرایی رای مردم تهران به ائتلاف اصلاح طلبان و آینده جریان اصولگرایی پرداخته ایم.

جهان : نحوه رای دادن مردم در پایتخت را چگونه ارزیابی می کنید؟

انتخابات تهران چند مطلب داشت. اول اینکه 50 درصد مردم مشارکت نکردند که اکثر آنها ساکن مناطق محروم بوده اند. من فکر می کنم عدم کارآمدی دولت در این قضیه تاثیرگذار بود. مردم گرفتار مسائل معیشتی بودند و این روی مشارکت آنها تاثیر گذاشت.

دوم اینکه یک رای سازمان دهی شده ای را جریان دوم خرداد در فضای مجازی داشت و این از نقاط قوت آنها بود.

نکته سوم این بود که آن طور که باید و شاید نیروهای جریان مؤمن پای لیست ائتلاف اصولگرایان نیامدند. ان قلت هایی که مطرح شد و انتشار لیست های موازی نیز از جنس همین نکته سوم است. این آسیب جدی بود. 500 هزار تهرانی که رای دادند که نه به آقای عارف و نه به آقای حداد رای نداده بودند. به نظر من این رای جبهه مومن انقلاب بود ولی به هر حال به لیست رای ندادند و ان قلت داشتند و می شود برای آینده روی این سبد رای کار جدی کرد.

به هر حال در مجموع به نظر می رسد که باید جریان اصولگرا یک آسیب شناسی جامعی در مورد تهران انجام دهد. در صورتی که آسیب شناسی خوبی انجام شود می توان فضای تهران را نسبت به جریان دوم خرداد به دست گرفت.

جهان : لیست ائتلاف اصلاح طلبان پیروز انتخابات تهران بود یا لیست ائتلاف اصولگرایان شکست خورد؟

اصلا کسی به لیست توجه نکرد، چون اگر به لیست و سوابق توجه می شد، سوابق لیست اصولگرایان خیلی بیشتر از آنها بود و بسیار از افرادی که لیستی رای دادند، لیست اصلاح طلبان را به درستی نمی شناختند ولی آنها توانستند یک فضای دوقطبی و ترس و وحشتی را برای قشر خاکستری جامعه ایجاد کنند و با کمک رسانه های بیگانه این دوقطبی سیاسی را که آنها از ابتدا به دنبال آن بودند با کلید واژه موافقان و مخالفان برجام جا بیاندازند. قشر خاکستری ما هم که به نظام و حفظ امنیت کشور اعتقاد دارند، احساس کردند به هر حال اگر به لیست اصلاحات رای بدهند، مسائل جدیدی برای آنها به وجود نخواهد آمد. بالاخره بستر برجام در اختیار دولت بود که از آن خیلی خوب استفاده شد و برد تبلیغاتی خوبی داشت و بالاخره تخلفات زیادی در شب انتخابات توسط برخی افراد نزدیک به دولت انجام شد.

فضای دوقطبی ایجاد شده در خبرگان نیز اثر خود را بر روی انتخابات مجلس گذاشت ولی به نظر من لیست ائتلاف اصولگرایان لیست منطقی و خوبی بود و با کارشناسی بسته شده بود. به عنوان مثال لیست ائتلاف اصولگرایان با 23 اقتصاددان شکل گرفت و لیست مقابل 4-5 نفر اقتصاددان در آن وجود نداشت. مردم اگر به دنبال حل مسائل اقتصادی بودند، باید افراد کاردان اقتصادی را روانه مجلس می کردند. این رای نشان داد رقابت در تهران از حوزه اقتصاد خارج شد و دوقطبی ایجاد شده توسط جریان اصلاحات مسائل را عوض کرد.

جهان : کف رای ائتلاف اصولگرایان نسبت به دوره قبل 200-300 هزار رای بالا آمد، این نشان می دهد که لیست اصولگرایی شکست نخورد، این اتفاق را چگونه تحلیل می کنید؟

دوقطبی ایجاد شده و رای مردم نشان داد، مردم اصلا لیست ها را با هم مقایسه نکردند و سازمان رای فراخوانی اصلاح طلبان در فضای مجازی به داد آنها رسید. ولی سازمان رای اصولگرایان آن طور که باید و شاید پای کار نیامد. یعنی تفاوت رای در حقیقت 300-400 هزار بود. مثلا در جنوب و مرکز تهران که ثقل رای اصولگرایان بود، مشارکت افت معناداری داشت به طوری که در این مناطق مشارکت 45درصدی بود. نسبت مشارکت مناطقی که ثقل رای اصولگرایان بود با مناطقی که ثقل رای اصلاح طلبان بود کمتر شد که این یک آفت است.

جهان : نقش شبکه های اجتماعی نوین یا به تعبیری شبکه های تعاملی موبایلی در انتخابات چه بود؟

رهبری به درستی فرمودند دشمن برای انتخابات برنامه دارد. شبکه های تلویزیونی و تعاملی موبایلی هم به مدد آنها آمد. چون بسیار منسجم عمل کردند.

ظرفیت دولت و رئیس جمهور را نیز کم در نظر نگیرید. آنها از ظرفیت خود به شکل حداکثری استفاده کردند. رد صلاحیت های شورای نگهبان هم ـ اگرچه به حق ـ هزینه اش بر گردن لیست ائتلاف اصولگرایان افتاد. مبارزه با استکبار هزینه ای دارد که ما پرداخت کردیم، آقایان که واداده سیاسی هستند. در مسائل فرهنگی و حجاب نیز باز هزینه اش را ما اصولگرایان دادیم و این موضوع هم شاید خود را در انتخابات نشان داد.

انسجام قابل تاملی از سوی بزرگان اصلاح طلب برای لیستشان ایجاد شد. البته دستاورد بزرگی بود که ائتلاف اصولگرایان شکل گرفت ولی برخی دوستان تمکین نکردند و این لطمه زد ولی در مشهد، قم و اصفهان اصولگرایان منسج پای کار آمدند که نتیجه اش شد پیروزی ائتلاف در این شهرها.

عملکرد ائتلاف اصولگرایان در خبرگان و مجلس شورای اسلامی در کل کشور قابل قبول بود ولی در تهران به دلیل انسجام و جریان سازی در شبکه های اجتماعی و فضای دو قطبی ایجاد شده، بازی را بردند.

جهان : نقش پیام رئیس دولت اصلاحات چطور بود؟

آن هم یک عامل بود و عامل حاشیه ای به حساب می آمد و عامل اصلی نبود. هدیه هایی که در روز کارگر و همچنین فوق العاده کارمندها را پرداخت نمودند و نوید فضای مثبت پس از برجام را دادند، نتیجه ای مهم در رای تهران بود. مشکلات اقتصادی مردم در تهران بر روی مشارکت در انتخابات مجلس تاثیر داشت.

جهان : یک جریان رسانه ای – خصوصا سایت منتسب به این جریان ـ علنا در زمان تبلیغات انتخاباتی به لیست روبرو انگ “انگلیسی” بودن را می زند، آیا این بازی در پازل حریف و دوگانه دوقطبی در کشور نبود؟

بله، آنها بازی دو قطبی را کلید زدند و ما با این کار، آن را شور کردیم. واقعا جا افتاد و برخی ها را نگران کرد. آنها می خواستند افرادی در تنور دوقطبی بدمند تا از پاسخ گویی در زمینه اقتصادی فرار کنند، که برخی ها این کار را انجام دادند. بالاخره سه سال است که کشور در دست دولت و بخشی از جریان اصلاحات است ولی باید پاسخگو باشند که چه کاری انجام داده اند. ولی فضا را سیاسی کردند تا از پاسخ گویی فرار کرده و برخی نیز به غلط در دام آنها افتادند.

جهان : آینده ائتلاف اصولگرایان چه می شود؟

آینده خوبی پیش پای ماست. البته هر کاری حسن ها و عیب هایی دارد و بالاخره باید خودمان را برای صحنه های آتی آماده کنیم و در سال آینده انتخابات شوراهای شهر و ریاست جهوری را در پیش داریم و با وحدت به خوبی می توانیم به پیش برویم.

در سال 92 به دلیل انشقاق اصولگرایان صحنه را به روحانی واگذار کردیم و اگر ان شالله این انسجام توسط شورای ائتلاف حفظ شود، امیدواریم مساله شوراها و ریاست جمهوری به خوبی حل شود.

در جریان اصولگرایی در حال حاضر صرفا وحدت مهم است و بدانیم که اگر مرجعیت اصولگرایی صحبتی را مطرح کرد، همه به آن احترام بگذاریم. از “اصلح” باید رسید به “صالحی” که رای می آورد و همه بر روی او اتفاق نظر دارند. اگر خواص مشکلی ایجاد نکنند، مردم موضع خودشان را می دانند، توقع نداشته باشید خواص اختلاف کنند و مردم بیایند معجزه درست کنند.

جهان : موج آبادگران در سال 82 مجلس را در تهران به خوبی از آن خود کرد، چرا این اتفاق در سال 94 نیافتاد؟

جریان ارزشی سال 94 احساس خطر نکرد. به عنوان مثال در هر جلسه ای می نشستیم به راحتی می گفتیم 20 اصولگرا وارد مجلس می شود و تنها 10 کرسی به اصلاح طلبان می رسد بدبین های اصولگرا سهم مجلس را در تهران 15 کرسی به نفع اصولگرایان و 15 کرسی به ائتلاف اصلاح طلبان می دادند و این یعنی احساس خطری در کار نبود و جریان ارزشی مثل سال 82 به میدان نیامدند و نشد احساس خطر از جریان دوم خرداد را به بدنه مردم منتقل کنیم.

عامل دیگر هم این بود که رقیب خیلی چراغ خاموش حرکت کرد و موجب شد مانع احساس خطر و حساسیت جریان ارزشی و متدین جامعه باشد و عامل اصلی و مهم این عدم موفقیت بود.

جهان : کار تشکیلاتی در جریان اصولگرایی بعد از انتخابات به چه شکلی خواهد بود؟ آیا از لاک محافظه کاری خارج می شوند؟

باید روی سازمان رای کار کنیم. روی بدنه حزب الله که مافوق جریان ها هستند، باید به خوبی سرمایه گذاری کرد. اگر بحث کار روی نیروهای کف جامعه باشد، اگر گفتمانی به پیش رویم و خطر حضور دشمن را به آنها گوشزد کنیم می توان مردم پای کار آورد.

باید برای بدنه ارزشی جامعه این نکته را جا بیاندازیم که دشمن قصد دارد از طریق صندوق رای خواسته های خود را برآورده کند. بیشتر از کار تشکیلاتی، باید بر روی گفتمان بحث کنیم و به کف جامعه بگوئیم که “تهدید” از سوی دشمن جدی است.

بسیاری از نماینده های تهران در میان مردم حضور پیدا نکردند. چه توقعی داریم آنها پای صندوق رای به لیست ائتلاف اصولگرایان رای بدهند؟

مردم انتظار دارند که نماینده از نزدیک به دردهای آنها پاسخ دهد. بسیاری از مردم در دیدارهای حضوری گفته اند برخی نمایندگان به آنها قول داده بودند ولی پس از رای آوری یک خبری هم از ما نگرفتند.

جهان : چهار سال دور بودن اصولگرایان در تهران از مجلس شورای اسلامی تهدید است یا فرصت؟

در کلیت مجلس من احساس نگرانی نمی کنم. اگر گزینه های اصولگرایی در مجلس از تهران وارد می شدند شرایط خیلی فرق می کرد ولی چندان احساس خطر نمی کنیم. این مجلس را برای اصولگرایان موفقیت آمیز می دانم و اتفاقا دولت باید بنشیند و فکر کند که چرا نتوانسته اکثریت مطلق مجلس را بدست بیاورد. روحانی اولین دولتی است که اکثریت مجلس با آن هماهنگ نمی شود.

شهرستانی سراغ دارم که مجموعه رای داده شده به اصولگرایان 200 هزار رای بوده ولی به دلیل اینکه رقیب تنها یک گزینه داشته و جریان اصولگرایی 5 نامزد، گزینه اصلاح طلبان وارد مجلس شده است در حالی که رای مردم به اصولگرایان در آن شهر نزدیک به 200 رای بوده و نامزد اصلاح طلبان تنها با 40 هزار رای وارد مجلس شده است.

جهان : رای شماری لیستی در تهران به ضرر اصولگرایان شد یا نه؟

بله به ضرر ما تمام شد، ما هم اعتراض کردیم ولی بزرگترین دستاوردی که مردم از نزدیک شاهد آن بودند این بود که جریان اصولگرایی علیرغم اعتراض، نجابت به خرج داد و نتایج انتخابات را پذیرفت. از شورای نگهبان خواستیم چند صندوق را بازشماری کنند ولی نپذیرفتند ولی باز ما به قانون تمکین کردیم. این خودش دستاورد مهمی برای جریان اصولگرایی است، ولی جریان رقیب کارنامه جالبی در سال 88 از خود به جای نگذاشت.

این مجموعه عملکرد جریان اصولگرایی موجب می شود که اگر در انتخابات ریاست جمهوری گزینه خوبی از طرف اصولگرایان معرفی شود، مردم از روحانی عبور کنند.

آینده سیاسی دکتر حداد عادل را چگونه ارزیابی می کنید؟

حداد عادل یک شخصیت حقیقی است و نه حقوقی. آقای حداد به هر مسئولیتی برود به آن مسئولیت وجهه می دهد. به نظر من به عنوان یک شخصیت بزرگ علمی، فرهنگی و سیاسی موجب می شود جریان اصولگرایی به وحدت برسد و منشاء خیر و برکت برای اصولگرایان است.

در میان دو گزینه اصلی ریاست مجلس آقایان “عارف” و “لاریجانی” کدام یک گزینه دولت به حساب می آیند؟

استنباط من این است که دولت به فکر ریاست آقای لاریجانی باشد و او را به خود نزدیک تر می بیند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. يا امام زمان ! اين بابا با اين سطح از هوش معاون رياست جمهورى بوده ؟! من فكر ميكردم ايشون در بين معاونين داش محموت آدم معقولى باشه ! معاون اول و معاون دومش كه در مسائل اقتصادى و ايشون هم در زمينه مسائل سياسى – اجتماعى واقعاً سرآمده ، انصافاًنبايد به داش محموت تبريك گفت ؟ اظهار نظرش در مورد حداد عادل شاهكاره دقت كنيد : حداد يك شخصيت حقيقى است نه حقوقى !!! انتظاراتش هم از دولت روحانى خيلى جالبه و معتقده كه اينها سه ساله اقتصاد رو در دست دارند بايد پاسخگو باشند ! جداً درست ميگه چون خودشون در باره هشت سال دوران مسؤليتشون تا الآن هشت هزار بار به مردم پاسخ دادند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا