نامهی تاجگردون به نمایندگان درباره فساد خیریهها
غلامرضا تاجگردون، رییس سابق کمیسیون برنامه و بودجه در نامهای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی از فساد در برخی خیریهها خبر داد.
به گزارش «نفت ما» نامهی تاجگردون به این شرح است:
«نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
مستحضريد يكي از روزنه های مهم فساد از دیرباز تاکنون استفاده ابزاری از موسسات خیریه در جهت پولشویی, دور زدن قوانین , فرار مالیاتی , سوء استفاده از جایگاه مدیریتی بوده كه عليرغم تمام سختگيريها متاسفانه این موضوع تداوم دارد. اگرچه نفس این موضوع یعنی راه اندازی موسسات خیریه ارزشمند و قابل تقدیر است ولی مشاهده می گردد از جمله راههای به انحراف کشاندن مدیران ، استفاده از مديران در مديريت اين نوع موسسات و سوء استفاده از اختيارات آنان است. اگر چه گاها اين انحراف توسط خود آنان در هر مقام و موضعي صورت ميگيرد.
در بسیاری از موارد که در اين قبیل موضوعات فساد و انحرافی شکل گرفته است دست ونقش یک مقام حکومتی از بزرگ یا کوچک ویا خانواده آنان مشهود است.این معضل به یک قوه ربط نداشته و در هر سه قوه مقننه , مجریه , قضاییه و حتی مدیران نهادهای عمومی غیردولتی , ازقبیل شهرداری ها وجود دارد.
مصیبت بارتر اینکه این نوع خیریه ها نام های مقدسی چون ولایت , ائمه ,طوبی , شجره ,شمیم را یدک كشيده و با به خطا رفتن اين نوع موسسات ، اولين موضوع متبادر به اذهان اين اسامي مقدس است. اگرچه ذکر مثال ضرورتی ندارد ولی مراجعه به اذهان و حواشی شکل گرفته از گذشته تا کنون می تواند ضرورت توجه بیشتر به این موضوع را نشان دهد و ميدانيد كه هم اكنون تعداد قابل توجهي از نمايندگان موثر اين مجلس و يا خانواده هايشان داراي چنين موسساتي هستند كه امكان خطا براي هر يك از آنان محتمل است همچنانكه در گذشته نيز بود. لذا پیشنهاد میگردد موارد زیر درقالب یک طرح فوریتی به عنوان تبصره ای ذیل ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اضافه گردد.
عنوان طرح: اصلاح ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات ملی دولت
نظر به ضرورت جلوگیری از سوء استفاده احتمالی از موسسات خیریه تبصره های زیر به ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اضافه گردد.
• تبصره یک: عضویت هریک از مدیران و اعضا خانواده درجه یک آنان و اقارب نزدیک , در دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون خدمات مدیریت کشوری و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی , قضات , مدیران شرکتهایی که بیش از ۵۰ درصد سرمایه و سهام آن منفرداً و یا مشترکاً به وزارتخانه ها , موسسات دولتی و شرکتهای دولتی متعلق داشته باشد درموسسات خیریه به هر عنوان از قبیل مدیر , مشاور, بازرس , هیات مدیره , هیات امناء و موارد مشابه ممنوع است.
• تبصره دو:مدیرانی که قبل از پذیرش مسئولیت در سمت های موضوع تبصره یک ، خود و خانواده درجه یک و اقارب نزدیک آنان عضو این نوع موسسات بودند مکلفند همزمان با پذیرش مسئولیت ، شرایط اجراء تبصره یک را فراهم کرده وگزارشی شفاف از عملکرد مالی موسسه حداقل مربوط به ۳ سال گذشته را به مقامات قضایی و مسئول مافوق خود ارائه نموده و به نحو مقتضی و متناسب با سطح مسئولیت شفاف سازی کنند.
• تبصره سه : محدودیت مذکور برای بعد از 2 سال خروج از مسئولیت مندرج در تبصره یک نافذ است.
• اجرای این قانون برای مدیران فعلي نیز مجری است و مكلف به اجراء آن در حداكثر دو ماه پس از تصويب اين قانون هستند
• تعیین اسامی عمومی و مقدس برای این نوع موسسات ممنوع است وموسسات خیریه صرفا با نام موسس (یکی از موسسین به انتخاب خود موسسین) نامگذاری می شوند.
آیین نامه اجرایی این قانون حداکثر یکماه پس از تصویب قانون به پیشنهاد مشترک وزیرتعاون , کار و رفاه اجتماعی و کشور به تصویب هیات وزیران می رسد.
غلامرضا تاجگردون»
انتهای پیام