مجلس دوست داشتنی در تکریم یک پزشک فداکار
به گزارش انصاف نیوز، احمد توکلی نماینده ی مجلس نهم در تلگرام نوشت:
برای ترمیم خشکی و جدیت عالم سیاست باید گاهی به محیط هایی پناه برد که سختی روح را به لطافت بکشاند. هنر یک ابزار مؤثر برای این کار است. من بین هنرها سینما را بیشتر دوست دارم. فقط به عنوان یک عامی احساسم را میتوانم بیان کنم بدون آنکه از اصطلاحاتش چیزی بدانم و یا حتی بسیاری از اوقات نام هنرمندان به خاطرم بماند.
روز پنجشنبه هفته گذشته (28/1/95) به دعوت دوست ارجمندم آقاي حبيب احمدزاده نويسنده و مستندساز دفاع مقدس، در بوشهر در مراسم تجليل از پزشك فداكار و مردمنواز، سيد نصيرالدين سينايي شركت كردم. به خاطر همان علاقه معمولا از این جور دعوت ها استقبال میکنم. اين مراسم از جهات زيادي نو بود.
مرحوم سينايي در سال 1278 هجري شمسي در تهران متولد و در سال 1360 عمر پربركتش در ساري به سرآمد و در همانجا به خاك سپرده شد. علت برگزاري اين مراسم در بوشهر اين است كه سيد نصيرالدين بعد از آنكه شاگرد اول دارالفنون شد، با هزينه خانوادهاش به فرانسه رفت و با تخصص جراحي و برخي تجهيزات جديد آن زمان به كشور بازگشت و با اينكه در تهران خواهان بسيار داشت به بوشهر رفت و طي 5 سال (1308 تا 1313) بيشترين خدمت ممكن را به مردم مستضعف ارائه كرد. بعد به جاي تهران از جنوب به ساري در شمال رفت و 48 سال در آنجا در خدمت مردم فقير بود و حاضر نشد دعوتهاي مكرر به تهران را بپذيرد.
اولين وجه جذاب و جديد اين بزرگداشت، نمايش فيلمي بود به نام “دستگاه، مستند تخيلي” از آقاي خسرو سينايي، كارگردان موفق كشورمان كه درباره پدر ساخته بود. من چيزي درباره فيلم نميگويم، چنانكه سينايي ارجمند به پرسشهاي من پيش از پخش فيلم پاسخ نداد و من بعد از تماشاي فيلم جذاب و مؤثرش، حق را به او دادم. فقط يك نكته ميگويم و آن نشان دادن مردم دوستي يك انسان بزرگ و كوچكي برخي مدیران جاهطلب و متحجر و به رخ كشيدن زشتي ريا و تظاهر بوده است. وجهي كه من به خاطر آن از خسرو سينايي سپاسگزاري كردم.
وجه دوم جذابيت اين همايش ارائه سير تاریخ پزشكي در ايران كه آن را استاد برجستهاي از دانشگاه علوم پزشكي بوشهر به نام آقاي دكتر نبيپور انجام داد. اين استاد برجسته مؤسس موزه پزشكي بوشهر است كه تمام آثار مرحوم دكتر سينايي در بخشی از موزه جمعآمده بود. اين عالم فاضل به ويژگي برجسته تواضع نيز آراسته است. وجه ديگر نو بودن همايش نطق كوتاه و پر محتواي تاريخي دكتر مشايخ، رئيس مركز ايران شناسي بوشهر بود. يعني به جای صاحب منصبان اداري یا سياسي بيربط، كسي كه پیوند و تناسب با موضوع همايش داشت، سخن گفت و فداكاريهاي مبارزان ضد استعماري در دفاع از ایران در سه بار تجاوز انگليس به بوشهر تا جنگ تحميلي را در اذهان تصوير كرد. تواضع اين استاد هم چشمگير بود. بالاخره بيتكلفي همايش و حضور هنرمندان زيادي از سينما از جنبههاي جذاب همايش بود. بايد از حبيب احمدزاده سپاسگزار بود كه به فرهنگ شهر خويش و ايران عزيز خدمت ميكند. اميدوارم بتوانيد فيلم دستگاه، مستند تخيلي را ببينيد.
انتهای پیام