«تلگرام خیلی ولنگ و باز است»
محمد بلوری با تاکید بر اینکه در کار خبر باید وجدان کاری داشت، نسبت به نحوهی تهیه خبر از سوی خبرنگاران حال حاضر انتقاد کرد.
این استاد پیشکسوت ارتباطات و روزنامهنگاری در گفتوگو با ایسنا گفت: متاسفانه در حال حاضر خبرنگاران ما فقط به شبکههای اجتماعی و رسانههای ماهوارهای متکی شدهاند و فکر میکنند هر چه آنها بگویند وحی مُنزَل است؛ در صورتی که ما در گذشته راجع به اخباری که قرار بود منتشر شود از چند منبع صحیح تحقیق میکردیم تا مشکلی پیش نیاید.
وی همچنین تصریح کرد: اگر هم مشکل کوچکی در اخبارمان پیش میآمد حتما عذرخواهی میکردیم تا مردم اعتمادشان را به رسانهها از دست ندهند.
این استاد پیشکسوت در ادامه گفتوگو با ایسنا درباره لزوم رعایت منبع معتبر در بخش اطلاعرسانی اخبار و آگاهی از صحت خبر قبل از انتشار، توضیحات بیشتری ارائه داد و گفت: وقتی در رسانههای رسمی شایعاتی که از شبکههای اجتماعی نشأت میگیرد، اتفاق میافتد مردم نسبت به رسانهها بیاعتماد میشوند و رسانهها اعتبارشان را از دست میدهند. به یاد دارم زمانی که در روزنامه «کیهان» کار میکردم، در کارم خیلی سختگیر بودم، آن زمان یک خبرنگار حوادثنویس داشتیم که یک روز به او گفتم باید بروی و از تصویر مقتولی که خبر فوتش را شنیدهایم عکس بگیری و اگر عکس نگرفتی دیگر به روزنامه برنگردد. این خبرنگار که خیلی هم ترسیده بود رفت و برای ما یک عکسی از مقتول آورد و ما آنرا چاپ کردیم اما پس از انتشار روزنامه چنان غوغایی به پا شد و خانواده مقتول آمدند و با ناراحتی خبر فوت را تکذیب کردند و ما همان موقع متوجه شدیم که خبرنگارمان عکس عمویش را به عنوان مقتول جا زده و ما هم همان عکس را چاپ کردیم!
بلوری که از سردبیران قدیمی روزنامه «کیهان» است، در بخشی دیگر از صحبتهایش در پاسخ به اینکه چقدر این الزام وجود دارد که کانالهای تلگرامی رسانههای رسمی، در بازنشر اخبار، اصل امانتداری و ذکر منبع را رعایت کنند؟ بیان کرد: به نظرم تلگرام خیلی ولنگ و باز است و اصلا کنترل ندارد، زمانی هم که کنترل نباشد شایعات زیادی شنیده میشود.
این استاد ارتباطات در پایان گفت: به عنوان مثال همین دروازهبان تیم پرسپولیس که اخیرا حواشی زیادی برایش پیش آمد، شما ببینید همین شبکههای اجتماعی چه بلایی برسرش آوردند و زندگیاش به خاطر اشتباهی که همه ما ممکن است انجام بدهیم، فدا شد. به نظرم اینگونه مسائل باید در پرده بماند و نباید عنوان شود. ما باید در کار خبر وجدان کاری داشته باشیم و به عنوان یک انسان هر چیزی را که میگذاریم، واکنشها را هم ببینیم که فردا چه اثری میتواند در زندگی داشته باشد. متاسفانه دشمنی در شبکههای اجتماعی زیاد است.
انتهای پیام