بازداشت یکی از مهمترین چهرههای حمله به کنگره
بیبیسی نوشت: پلیس افبیآی میگوید مردی که در جریان حمله ششم ژانویه پرچم دوران جنگهای داخلی و کنفدراسیون جنوب را در داخل کنگره به اهتزاز درآورده بود دستگیر کرده است همزمان اطلاعات بیشتری از مهاجمان و هویت آنها منتشر شده است.
پس از آن که افبیآی برای شناسایی این مرد از مردم کمک خواست، توانست او را شناسایی و روز پنجشنبه، ۱۴ ژانویه، در ایالت دلووِر بازداشت کند.
رسانههای آمریکا نام او را کوین سیفراید گزارش کردهاند و قرار است عصر امروز – پنجشنبه ۱۴ ژانویه – در برابر قاضی تفهیم اتهام شود.
پرچمی که او حمل میکرد نمادی از دوران جنگ داخلی آمریکاست که طی آن اتحادیه چند ایالت جنوبی به حمایت از بردهداری با ایالتهای شمالی و دولت فدرال میجنگیدند.
این پرچم قرمز با ضربدری آبی که ستارههای ایالتهای جنوب بروی آن نقش بسته، اکنون به نمادی از نژادپرستی و بیانگر باورهای مرتبط با برتری نژاد سفید شناخته میشود. به همین علت، بسیاری از مردم آمریکا اهتزاز این پرچم در تالار اصلی کنگره آمریکا را یکی از “بزرگترین اهانتهای” مهاجمان در روز ششم ژانویه میدانند.
پلیس همچنین اعلام کرده توانسته دو مردی که به همراه خود چندین دستبند پلاستیکی نظیر آنچه پلیس استفاده میکند به داخل کنگره برده بودند را شناسایی و دستگیر کند.
یکی از این افراد که البسهای شبیه نظامیان بر تن دارد و در تصاویر صورت خود را پوشانده اریک گاولیک مونچل است. همراه داشتن این دستبندهای پلاستیکی این گمانهزنی را به وجود آورده که او قصد گروگانگیری از میان افراد داخل کنگره به ویژه نمایندگان و سناتورها را داشته است. پلیس او را در ایالت تنسی بازداشت کرد.
لری رندل بروک، مرد دیگری که در داخل کنگره با دستبندهای پلاستیکی در تصاویر دیده شد هم در تگزاس بازداشت شده است.
او را همسر سابقش لو داد و به کارآهان گفت: “وقتی واقعه را دیدم به دلم افتاد که او باید آنجا بوده باشد.” او با دیدن تصاویر توانسته بود همسر سابقش را در میان مهاجمان ببیند و شناسایی کند.
هنوز هیچ کدام از این دو نفر به گمان این که قصد استفاده از آن دستبندها را داشتند رسما متهم نشدهاند اما در حال حاضر اتهام ورود غیرمجاز و نافرمانی از دستور پلیس متوجه آنهاست.
افبیآی همچنان به دنبال چندین نفر دیگر است و از مردم آمریکا خواسته به این نهاد برای شناسایی و یافتن محل زندگی یا اختفاء این افراد کمک کنند.
افبیآی میگوید تاکنون بیش از ۱۲۶ هزار پیام و سرنخ از سوی مردم آمریکا دریافت کرده است.
جیکوب آنتونی چنسلی، مردی که با شاخ و پوستین در تصاویر یورش به کنگره معروف شد و خود را شمن گروه کیواِنان معرفی میکند اهل شهر گلندن در ایالت آریزونا است.
مادر او به شبکه ایبیسی آمریکا گفته او از زمان بازداشت غذا نخورده چون در بازداشتگاه غذای کاملا ارگانیک و طبیعی سرو نمیکنند.
کسانی که به پندارهای نادرست گروه کیواِنان باور دارند گمان میکنند که دموکراتها، رسانهها و هالیوود در نهانخانههای خود شیطان را عبادت میکنند و شبکههای بچهبازی بزرگی را اداره میکنند.
در تصاویر تهیه شده از یورش به کنگره برخی از این افراد دیده میشوند که در حال حمله به پلیس فریاد میزنند که “آمدهایم کودکان را نجات دهیم”.
آقای چنسلی پیش از مشارکت در یورش به کنگره هم بارها در ویدیوهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده دیده میشود که در برابر ساختمانهای دولتی یا داخل آنها و مراکز خرید درباره قاچاق کودکان حرف میزند و در همایشهای انتخاباتی دونالد ترامپ یا گروه کیواِنان شرکت کرده است.
او به طرفداران باورهای گروه کیواِنان گفته بود که از نظر او کرونا یک حقه است و واقعیت ندارد.
این گروه دونالد ترامپ را قهرمان خود میداند که “رسالتش” مبارزه با این گروههای قاچاق کودکان است.
یکی دیگر از بازداشت شدگان مردی به نام داگ جنسن از ایالت آیوا است که در یکی از ویدیوها در حال مشاجره و تعقیب یک افسر سیاهپوست که به تنهایی سعی در متوقف کردن مهاجمان دارد، دیده میشود.
او که ۴۱ سال دارد تیشرتی با آرم گروه کیواِنان برتن دارد که روی آن نوشته: “به نقشه ایمان داشته باش”.
آقای جنسن در توییتر از حامیان پر و پاقرص آقای ترامپ و حسابهای اعضای گروه کیواِنان است.
نیک اوچز از اعضای گروه پراد بویز که یک گروه راست افراطی معتقد به برتری سفیدپوستان است که پلیس او را در فرودگاه هاوایی و هنگامی که از واشنگتن دیسی به این ایالت بازگشته بود بازداشت کرد.
او هم به ورود غیرمجاز به ساختمان کنگره سیگار کشیدن در داخل این ساختمان متهم است. او در عکسی که از خود در توییتر منتشر کرده بود در حالی که سیگاری به لب داشت نوشته بود: “سلام من را از کنگره عشق و صفا پذیرا باشید!”
پراد بویز ضدمهاجرت و یکی از گروههای افراطی راستگرا و خشونتطلب شناخته میشود.
در جریان درگیریهای شبه نظامیان مسلح با معترضان جنبش جان سیاهان مهم است که در تابستان امسال روی داد، دونالد ترامپ از محکوم کردن صریح این گروه سرباز زد اما در جریان مناظره تلویزیونی با جو بایدن به آنها گفت که “کنار بایستید و عقب بکشید”.
یکی از واکنش برانگیزترین تصاویر مربوط به یورش ششم ژانویه به کنگره، متعلق به مردی است که روی لباسش نوشته “کمپ آشویتز”.
اشارهای به اردوگاه آشویتز در دوران آلمان هیتلری که در آن حدود یک میلیون نفر – اکثرا یهودی – کشته و سوزانده شدند.
برای بسیاری نام آشویتز بیانگر تاریکترین فصل جنگ جهانی دوم است که نبردی بر پایه باور برتری نژادی بود.
گروههای نئونازی و سفیدپوستپرست بنا به باورهای نژادپرستانه و برداشتهای نادرست مذهبی، یهودیان را مسبب نابسامانیها میدانند و مواضع افراطی علیه آنها دارند.
اکنون پلیس افبیآی میگوید این فرد را که نامش رابرت کیث پکر است در ویرجینیا بازداشت کرده است و به اتهام ورود همراه با خشونت به کنگره به دادگاه برده است.
انتهای پیام