قدردانی رئیسی از دولت و مجلس
سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه با تشکر از دولت و مجلس به دلیل اقداماتی که در راستای تصویب قانون شوراهای حل اختلاف انجام دادند، گفت: شوراهای حل اختلاف در صورت کارآمد بودن، می توانند از بسیاری از مشکلات مردم را بکاهند و موجب کاسته شدن تعداد پرونده های قضایی شوند.
به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی امروز (پنجشنبه دوم بهمن) در دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان سمنان، «انجام کار به هنگام» را اساس کار در دادگستری ها دانست و با مجاز ندانستن تاخیر و تعویق بلاوجه در انجام کار ارباب رجوع گفت: تاخیر و تعویق بلاوجه در هیچ واحد قضایی و نظارتی ولو برای یک روز مجاز نیست.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر این نکته که کمبود نیروی انسانی اعم از کارمند یا قاضی نمی تواند مجوزی برای تاخیر در انجام کار مردم باشد، عنوان کرد: کارکنان قضایی استان سمنان علیرغم کمبود برخی امکانات که با آن مواجه هستند، شاخص هایی از خود به جای گذاشتند که نشان دهنده فعالیت های گسترده آنان است.
رئیسی ضمن تاکید بر لزوم نگاه جهادی از سوی کارکنان واحدهای قضایی در انجام کارهای مردم، آمار چهل درصدی صلح و سازش در سمنان را نشان دهنده تلاش موثر نیروهای شورای حل اختلاف این استان دانست.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت رسمی شدن تمامی اسناد در کشور گفت: ما باید به سمتی پیش برویم که اسناد غیررسمی به اسناد رسمی تبدیل شود و تنها اسناد رسمی به عنوان اسناد معتبر در کشور شناخته شوند چراکه اعتبار دادن به اسناد رسمی، مالکیت را تثبیت و دعاوی را کاهش می دهد و جلوی سوءاستفاده افراد را می گیرد.
رئیسی با بیان اینکه تبدیل کارکنان اداری قوه قضاییه به کارکنان قضایی در دستور کار معاونت منابع انسانی قوه قضاییه است، بر ضرورت وجود نیروهای اداری کارآمد در دستگاه قضا تاکید کرد و گفت: افزایش بهره وری و یافتن نیروهای کارآمد، یکی از مسائل اصلی است که باید در بدنه دستگاه قضایی به آن توجه شود. جای خرسندی است که امروز اکثر قضات دستگاه قضایی را قشر جوان تحصیلکرده تشکیل می دهند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه اجرای سند تحول قضایی را نیازمند یک حرکت مجاهدانه از سوی همه کارکنان قضایی دانست و گفت: سازمان بازرسی کل کشور با نظارت های پیشینی و پسینی خود، از وقوع هرگونه تخلف و نارسایی در اجرای سند تحول قضایی بازدارندگی می کند.
رئیسی نظارت پذیری را یک ارزش برای مدیر و کارمند دانست و گفت: در سوی مقابل نظارت پذیری، «نظارت گریزی» قرار دارد که باید از آن به عنوان یک اقدام ضدارزش یاد شود.
رئیس قوه قضاییه با تشکر از دولت و مجلس به دلیل اقداماتی که در راستای تصویب قانون شوراهای حل اختلاف انجام دادند، گفت: شوراهای حل اختلاف در صورت کارآمد بودن، می توانند از بسیاری از مشکلات مردم را بکاهند و موجب کاسته شدن تعداد پرونده های قضایی شوند.
رئیسی با اشاره به گزارش های واصله از سوی هیئت های اعزامی قبل از سفر رسمی به سمنان گفت: این موارد و کم و کاستی ها و انتظارت کارکنان قضایی و اداری سمنان، در جلسه شورای قضایی استان پیگیری خواهند شد.
رئیس قوه قضاییه بر لزوم توجه به کرامت کارکنان، ارباب رجوع، متهمان و مدعیان در دستگاه قضایی تاکید کرد و گفت: پیدا کردن و شناخت مسئله، تلاش برای یافتن راه حل ها و تعیین اولویت های حل مسئله، باید در اقدامات قضایی مورد توجه قرار بگیرد.
رئیسی با بیان اینکه «نمی شود»، «نمی دانیم» و «نداریم»، نباید در حل مشکلات مربوط به پرونده های قضایی وجود داشته باشد، تصریح کرد: هرکسی در هر جایگاهی که قرار دارد، می تواند در امر کشف حقیقت به قاضی کمک کند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه قلم قاضی باید بر اساس عدالت بچرخد عنوان کرد: انتظار ارباب رجوع از مجموعه قضایی برای اجرای عدالت، انتظار به حقی است چرا که شان قضا از شئون ممتازه انبیاء الهی و اولیاء خداست.
رئیسی با تاکید بر این نکته که همه قضات باید با «توکل به خدا»، توان و قدرت تشخیص و همچنین اراده خود را برای شناخت حق، گرایش به حق و ایستادن پای آن تقویت کنند، گفت: دستگاه قضایی باید پناهگاه مظلومان باشد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مردم باید بدانند در صورت مراجعه به دستگاه قضایی از آنها رفع ظلم می شود، افزود: مسئولیت پذیری و بی تفاوت نبودن نسبت به مشکلات ارباب رجوع، باید یکی از شاخصه های اصلی قضات و کارکنان قوه قضاییه باشد.
رئیسی ضمن بیان این مطلب که نپرداختن به فساد و حساس نبودن نسبت به آن، موجب رشد فساد می شود، گفت: «حساسیت سنجی» یکی از شیوه های مستبدین در انجام اقدامات شان است. اگر آنها ببینند با اهانت خود نسبت به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص)، مسلمانان حساسیتی از خود نشان نمی دهند، اینگونه اقدامات نفرت انگیز خود را بارها و بارها تکرار می کنند. مسلمانان در طول تاریخ، آنجایی ضعیف واقع شدند که حساسیت شان در مقابل کاستی ها و اهانت ها کم شد.
رئیسی تاکید کرد که بعد از انجام واجبات و ترک محرمات، هیچ حسنه ای بالاتر از انجام کار مردم نیست.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه محوری ترین سخنی که مقام معظم رهبری در سفر به سمنان بر آن تاکید کردند، موضوع «تحول» و نقش آن در پیشرفت کشور بود، کارکنان قضایی سراسر کشور را به اجرای دقیق سند تحول قضایی توصیه کرد.
رئیسی در پایان گفت: شاخص های کیفی و کمی استان سمنان که رئیس کل دادگستری این استان به آنها اشاره کردند، نشان دهنده اقدامات مثبت این استان در قضایی است که امیدواریم با شتاب بیشتری ادامه داشته باشد.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، محمدجعفر عبداللهی رئیس کل دادگستری سمنان و همچنین نمایندگان قضات و کارکنان قضایی و اداری دادگستری سمنان سخنرانی کردند.
انتهای پیام