یک سال محک: لاریجانی رییس، عارف نایب رییس
محمدرضا سقائیان فرد، فعال سیاسی شیراز در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:
1 : نگاه درست اصلاح طلبی نبایستی منحصر به جناح خاص و اشخاص خاصی شود که این سم مهلکی برای ترویج تفکر اصلاح طلبی است و محدودیت سازی و کلیشه بندی کردن افراد و تفکرات را به دنبال خواهد داشت و نهایتا سرانجامی جز محدودیت و محصوریت تفکر اصلاح طلبی در دست چند نفر بیشتر نخواهد بود. چنانچه دایره ی تفکر اصلاح طلبی اصیل را به معنای اصلاح رویه های اشتباه در اردوگاه اصلاح طلبان و اصولگرایان تعریف کنیم، آنوقت بجای اینکه هر روز دایره ی اصلاح طلبی را محدود و محدودتر کنیم، برعکس آنقدر وسعت برآن می بخشیم که زمینه ی ورود هر تفکری از افراطی تا معتدل به دایره ی اصلاح طلبی را برایشان فراهم کنیم.
2 : جهت رفع ابهامات و دیدگاه های جامانده از مجلس ششم و اصلاح طلبان آن مجلس آیا فقط باید رییس بود و از جایگاه ریاست این تغییر را انجام داد؟ مگر ریاست جناب کروبی در مجلس ششم که انصافا در برابر تندروهای این جناح بسیار شایسته عمل کرد و مدیریت فراجناحی اعمال کرد، یک نفره توانست از ابهام ایجاد شده جلوگیری کند؟ مردم تغییر رویه و قضاوت درباره ی یک تفکر را فقط در یک شخص خلاصه نمی کنند بلکه برایند کلی آن گفتمان و مدعیان آن را در مجلس مورد رصد قرار می دهند همچنان که در مورد دلواپسان چنین کردند.
3 : تجربه ی خوب و معتدل و عاقلانه ی لاریجانی در دوران ریاست مجلس به خوبی نشان داد که مرزبندی خوبی با افراطی ها دارند و عملا در برجام و دیگر برنامه های دولت بسیار نگاه کمک کننده داشته اند و تا آنجا که می توانستند یاری و همدلی داشته اند اگرچه در مجلس نهم حضور افراطیون و تندروها مانع از تحقق تمام آنچه لاریجانی بدان معتقد بود، می شدند.
برخورد عاقلانه ی توام با تدبیر ایشان با دولت قبل و شخص احمدی نژاد نیز موید این مساله است که ایشان به خوبی می تواند خود را از افراطی ها جدا کند.
حال آیا شخصی که تفکری معتدل دارد و نگاهش فراجناحی است در دایره ی اصلاح طلبی نمی تواند جا بگیرد؟ آیا الزاما باید برند اصلاح طلبی را یدک بکشد تا در این جرگه تعریف شود؟
علی مطهری از دهها اصلاح طلب در برخی موضوعات اصلاح طلب تر است و جرات و شجاعتی در طرح بسیاری از مسایل دارد که هیچکدام از اصلاح طلبان ندارند. حال آیا وی اصلاح طلب است یا اصولگرا؟ آیا این تفکر را می توانید به دلیل نبودن در زیر پرچم و جناح اصلاح طلبی طرد کنید؟
با جدا سازی این قبیل نیروهای معتدل از اصلاح طلبی مطمئن باشید آنها را به سمت دیگری سوق خواهید داد و حداقل از پتانسیلی که می تواند در جهت حمایت از اعتدال و عقلانیت به کار گرفته شود جناح اصلاح طلبی را محروم می کنید.
یقین بدانید نیروهای مستقل را نیز از دست خواهید داد و گفتمان جناحی و حزبی بر گفتمان ملی و فراجناحی تان شکوفا خواهد شد و نتیجه ی آن تکرار مجلس ششم اما با اسم تدبیر و امید را شاهد خواهید بود.
4 : مردم اعتدال و عقلانیت را انتخاب کردند تا گره از مشکلاتشان با عقل و تدبیر در سایه ی امید و آرامش باز کنند نه اینکه صرفا جریانی با اسم و رسم تدبیر وارد شود و به جای دنبال کردن منافع ملی دنبال تصاحب کرسی های قدرت و درگیری ها و کشمکش های سیاسی باشد. مردم چنانچه این جریان بتواند مطالبات حقه ی آنها را برآورد کند مسلم بدانید در عرصه های آتی نیز بدان رویکرد اقبال نشان خواهد داد و بدانید مردم و شرایط جامعه از سال 88 گذشته و تجربه اندوخته است.
مردم دنبال کسب قدرت توسط اصلاح طلب ها و نیروهای تدبیر نیستند دنبال اینند که این نیروهای مدعی اصلاح و تغییر رویه و اصلاح ناکارآمدی ها و خطاها مسیر پیشرفت کشور و ملت را فراهم کنند و سنگی از مقابل پای دولت و ملت بردارند نه اینکه خود سد راه شوند و مانع ترقی.
5: کسی منکر توانای جناب عارف نیست و عقلانیت ایشان توام با تدبیر بوده که از ایشان شخصیتی مورد قبول جامعه ساخته است؛ چه اصراری دارید که این عقلانیت را در مسیر جناح بازی هزینه کنید؟ آیا بهتر نیست ایشان به عنوان نائب رییس ورود کنند تا هم لاریجانی مورد محک بیشتر قرار گیرد و صف اصولگرایان معتدل و مستقلین فشرده تر از قبل با اصلاح طلبان دنبال منافع ملی باشند و هم جناب عارف در این سمت آزمونی قابل قبول را به ظهور برسانند تا زمینه ی رفع کدورت ها و ابهامات و… را بهتر ایفا کنند؟
مسلم چانچه این روش موفق نبود که بعید بنظر می رسد آنوقت می توان در انتخاب رییس مجلس در بازه ی زمانی خود (1سال بعد) اقدام کرد و جناب عارف را برای ریاست کاندید کرد.
مهم ایجاد نگرش اصلاح طلبی در اصلاح امور و اشتباهات گذشته است، خواه توسط دست و زبان یک اصولگرای معتدل بیانجامد خواه یک اصلاح طلب معتدل. نبایستی اسیر اسم و القاب شد.
انتهای پیام