بی انصاف، بی دین است
مهدی یزدانیان در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «بی انصاف، بی دین است» نوشت:
پایه و اساس دین، عدل و انصاف است.
استاد محمدرضا حکیمی در نامهاش به فیدل کاسترو، اسلام را مساوی با عدالت در ارتباط با خالق و مخلوق میداند.
در آیه ۹۰ سوره نحل خداوند به عدل و احسان امر میکند. «ان الله یامر بالعدل و الاحسان» و مخالفت با امر الهی حرام است. نيز مىتوان به آيات ديگرى مانند آيه هشتم سوره مائده، آیه 135 سوره نساء، آیه پانزدهم سوره شورى اشاره و استدلال كرد در قرآن حدود سی مرتبه عدل و مشتقات آن استفاده شده است
مولایمان علی(ع) در نامه ۵۳ نهج البلاغه به مالک اشتر میفرماید: اگر انصاف را پیشه خود نسازی ستم کردهای و کسی که به بندگان خدا ستم کند خدا دشمن اوست و کسی که خدا دشمن او باشد دلیلش را باطل میسازد (عذرش را نمیپذیرد) و چنین شخصی با خدا در جنگ است مگر آنکه دست از ستم بردارد و توبه کند.
سندی برای »لادین لمن لا انصاف له» ندیدم. ولی از کلیت آیات و روایات صحت آن برداشت می شود. با ادبیات روایی این حدیث را توضیح میدهم؛ یعنی اگر تمام شبهای عمر به عبادت و روزها به روزهداری سپری شود ولی انصاف رعایت نشود، آن عبادت ها پشیزی ارزش ندارد.
مگر هدف عبادت دوری از فحشا و منکر نیست؟ و آیا منکری بالاتر از بی عدالتی و بی انصافی وجود دارد؟ قطع به یقین میتوان گفت، اکثریت جامعه سیاسی، بیدین هستند، چون بیانصافاند. انصاف اگر در بین کارگزاران حکومت باشد دیگر، فقر نیست، تهمت و افترا نیست، رانت نیست، تبعیض نیست، دروغ نیست و هیچ رذیلتی نیست.
ولی همهی اینها هست. چون انصاف نیست و بی انصاف، بی دین است.
انتهای پیام
سلام…درقضیهفرزندانحضرتآدمقابیلبههاببلگفتمنتو
راخواهمکشتاماهابیلگفتمنتورانمیکشم….وادامه
داستان….امااینداستانانصافمختصصسیاستمداران
و رهبرانسیاسینیستشاملهمهانسانهامیشودکلهمراع
وکلهممسئولیاهابیلیهستیمیاقاببلیوبقولامثالدکتر
شریعتیحسینیهستییازینبیاگرهیچکدامپسیزیدی
هستی
سلام دوست گرامی. الناس علی دین ملوکهم . احزاب و کارگزاران حکومت . با تدوین سیاست ها خط و مشی جامعه را تعیین و ترسیم می کنند. دروغ و تهمت بد است و در حکومت دینی بدتر . البته فرمایش جنابعالی در زمینه مسئولیت فردی در جهت اصلاح صحیح است