خرید تور تابستان

انتقادها به نمایشگاه «پرنسس‌های کوره» حتی بعد از لغو

گالری کاما پنجشنبه شب پس از انتقادها در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد: «به منظور تحقیقات بیشتر در مورد برپایی نمایشگاه «پرنسس‌های کوره» و احترام به نظر منتقدین و پوزش از مدعوین این نمایشگاه فردا جمعه در گالری کاما برگزار نخواهد شد.

توییت معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران

به گزارش انصاف نیوز، روز پنجشنبه نقدها به برگزاری این نمایشگاه بالا گرفت؛ منتقدان این نمایشگاه را سوءاستفاده از فقر و کودکان کار، برای کسب درآمد می‌خوانند.

از جمله سرخطیسم در اینستاگرام نوشت: «یک جوجه فاشیست که آموخته است چگونه دکمه‌ی یک دوربین تمام اتومات را فشار دهد به کوره‌های آجرپزی اعزام می‌شود و دیگر همکاران فاشیست او با شکار چند کودکِ کار او را محاصره کرده و به بدن‌اش لباس‌های اشرافی می‌پوشانند. از کودک عکاسی می‌کنند و عکس‌ها را برای رویت اربابان خیّر_فاشیست‌شان به گالری می‌برند. … چند سال پیش یکی از خیل همین سلبریتی-طفیلی‌ها به نام مهراب قاسم‌خانی گفته بود از کتاب‌های صمد بهرنگی وحشت می‌کند چون «توى همه قصه‌ها بچه‌های مرفه بدن و پدر و مادرها سمبل حكومت هستن و بايد جلوشون وايستاد». این طبقه از بچه‌ی فقیر و غارت‌شده‌ که از عوامل فلاکت و غارتگران آرزوهای خود آگاهی یابد و علیه آن‌ها خشمگین شود می‌هراسد برای همین است به کوره‌های آجرپزی می‌رود و کودک کارِ غارت‌شده را به عروسکی سخنگو برای لذت طبقه‌ی خود تبدیل می‌کند. بناست همین کودکان را در روز افتتاحیه به گالری ببرند و یک مشت فاشیست و سلبریتی و خیر و … با آن‌ها عکس یادگاری بردارند و در صفحه‌های اینستاگرام خود آپلود کنند و فردا هم یک دو جین آزگار موفقیت و انگيزش این بچه‌ها را به‌عنوان سمبل‌های تنبلی والدین و خود را به‌عنوان نمادهای پیشرفت معرفی کنند».

ویدیوی مدیر گالری کاما که واکنش‌ها را برانگیخت

مجید حسینی هم در اینستاگرام نوشت: «می‌گوید در عکس‌ها بچه‌های کار را رسانده‌اند به رویاها! آنوقت بچه‌های کار با لباس پرنسس برمی‌گردند به کوره پز خانه‌ها. با فشار جمعی، این نمایش بی سابقه و مضحک کنسل می‌شود؛ اما درون این وضعیت ما هنوز گیر افتاده‌ایم. می‌شود کودک کار یعنی ضعیف‌ترین حلقه بردگی و مظلومیت را هم تبدیل به بخشی از نمایش بزرگ رقت انگیزی فقرا کنیم. از محلش اعتبار بخریم، انسان دوست شویم، اعانه جمع کنیم و رقت عمیق وضعیت خودمان را از چهره معصوم او جبران کنیم. ما یک نمایش بزرگ فقر می‌سازیم، تا شرمندگی خودمان را پنهان کنیم؛ تا به دروغ خودمان را انسان جا بزنیم و به دروغ موفقیتمان را منطقی کنیم. انسانها هر چه ندارند جار می‌زنند. من اندازه خودم، به قد تاریخ زندگی خودم، از اینهمه تناقض و ریای خودم و همه طبقه متوسطی که کنار من این نمایش‌ها را میبینند تا وجدانشان ارام شود، شرمگین ام؛ خیلی شرمنده!»

واکنش انجمن نگارخانه داران

انجمن نگارخانه داران در اینستاگرام نوشت:

انجمن صنفی نگارخانه داران تهران با توجه به پیامدهای خبری در خصوص نمایشگاه پرنسس کوره وظیفه صنفی و اخلاقی خود می‌داند که هر گونه بی توجهی به شان و منزلت انسانی شهروندان را محکوم کرده و لازم به توضیح است بارها در خصوص موارد مشابه درباره گالری مورد نظر کتبی و شفاهی به متولیان امر تذکر داده است. علاوه بر این گالری کاما عضو انجمن نگارخانه داران تهران نیست و مسئولیت تخلفات آن بر عهده نهاد یا نهادهایی است که مجوز فعالیت و فرصت ادامه کار را به این گالری داده اند. در آخر امیدواریم نهال هنر در ایران با چنین رفتارهای غیر مسئولانه ای از گزند مصون بماند.

عکس‌های «پرنسس‌های کوره» فروخته شدند!

خبرگزاری مهر روز جمعه در گزارشی در این باره نوشت:

نمایشگاه عکس «پرنسس‌های کوره» در آستانه برپایی لغو شد اما به گفته مدیر گالری کاما،‌ کلیه عکس‌های این نمایشگاه پیش از برگزاری به فروش رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که قرار بود نمایشگاه عکس‌های علی صوفی با عنوان «پرنسس‌های کوره» روز جمعه ۸ اسفندماه در گالری کاما برگزار شود، به ناگهان در صفحه این گالری خبر لغو شدن این نمایشگاه اطلاع رسانی شد. البته این تعطیلی از آنجا نشأت گرفت که در فضای مجازی از چندین ساعت قبل از برپایی این نمایشگاه، اظهارنظرهای بسیاری در مورد سوژه‌هایی که مورد عکاسی واقع شده بودند، مطرح شد.

این نمایشگاه مجموعه‌ای از ۱۵ عکس پرتره رنگی از دخترانی که در کوره‌های آجرپزی به همراه خانواده‌هایشان زندگی می‌کنند و علی صوفی پیش از این درباره این عکس‌ها گفته بود: برای گرفتن این عکس‌ها با بچه‌ها صحبت کردم و از آنها این سوال را پرسیدم که بیشتر دوست دارند چگونه باشند و با این عکس‌ها تلاش کردم رویاهای آنها را با حداقل امکاناتی که توانستم فراهم کنم، عملی کنم. همیشه عکس‌هایی که از بچه‌های کوره‌ها می‌گرفتم، به خودشان هدیه می‌دادم اما این بار خواستم زیبایی و رویاهای آنها را در معرض دید عموم بگذارم.

وی همچنین تاکید کرده بود: من سال‌هاست که عکاسی می‌کنم و تمرکزم را روی عکاسی مستند اجتماعی و پرتره گذاشته‌ام و برخلاف برخی از عکاسان که برای گرفتن یک فریم عکس، حرمت سوژه را نادیده می‌گیرند، تلاش می‌کنم بر روی زندگی افراد و ساکنان مناطقی که از آن‌ها عکاسی می‌کنم تأثیر بگذارم. بیش از ۷ سال است که به کوره‌های آجرپزی جنوب تهران رفت آمد و از ساکنان این مناطق عکاسی می‌کنم و در این مدت توانسته‌ام ارتباط خوبی با ساکنان این کوره‌ها برقرار کنم و عکاسی از این کوره‌ها فرصتی را برای من فراهم کرده تا بتوانم کمکی به این خانواده‌ها کنم و تغییری در وضیعت زندگی آنها به وجود بیاورم. خوشحالم که در این میان، افراد مختلفی که بخش عمده آنها از طبقه متوسط اجتماع هستند در این کار انسان دوستانه با من همراه شده‌اند.

اما بر اساس پیگیری خبرنگار مهر، اظهارنظرهایی که در فضای مجازی رقم خورد با گذاردن مطلبی توسط لیلی گلستان مدیر گالری گلستان رنگ دیگری به خود گرفت و پس از آن و تهدیدهای بسیاری که علیه گالری کاما و مدیرش صورت گرفت، تصمیم به لغو موقت این نمایشگاه گرفته شد.

لیلی گلستان در صفحه شخصی خود در مورد این نمایشگاه نوشت: «دوستان عزیز. واقعاً خجالت‌آور است که یک عکاس برود به کوره پزخانه و لباس نو و شیک تن دخترهای فقیر کند و تاج سرشان بگذارد و از آنها عکس بگیرد و یک گالری هم عکس‌ها را به نمایش بگذارد! چه فکر کرده این عکاس و چه فکر کرده این گالری دار که با بچه‌های فقیر این بازی زشت را می‌کنند. خجالت بکشید. این همه حماقت و وقاحت را از کجا آورده‌اید؟ خجالت بکشید. واقعاً از این همه بی فرهنگی خجالت بکشید. این یک تجاوز علنی به روح پاک این دخترهای معصوم و بیگناه است. خجالت بکشید از این همه کثافت حال تهوع به آدم دست می‌دهد.»

توضیحات مدیر گالری کاما درباره تعطیلی و فروش عکس‌های «پرنسس‌های کوره»

مونا خوش اقبال مدیر گالری کاما درباره تعطیلی موقت نمایشگاه عکس «پرنسس‌های کوره» به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه تحت فشاری که با توجه به ناآگاهی و اطلاع نداشتن از جریان پروژه وجود داشت و یکسری تهمت‌های بی‌جا مثل اینکه عکس بی‌اجازه از کودکان گرفته شده، به صورت موقت تعطیل شد.

وی در توضیح سوژه‌هایی که از آنها عکاسی شده است، بیان کرد: هجمه‌هایی چون در نظر نگرفتن حرمت کودکان کار به ما وارد شد؛ در صورتی که کودکانی که از آنها عکس گرفته شده، کودکان کار نیستند. این کودکان خانواده دارند و پدر و مادرهایشان از این اتفاق خوشحال بودند. این کودکان با تکه پارچه‌ها و گل‌خشک برای خودشان آکسسوار تهیه کرده بودند و علی صوفی هم از آنها عکس گرفت.

خوش اقبال در ادامه گفت: اتفاق و جریان پروژه عکاسی علی صوفی سبب شد این کودکان با یکی از دوستان من که خیّر است، آشنا شدند و به لطف این خیّر تمامی بچه‌های آن منطقه تحت حمایت او قرار گرفتند و قرار شد هزینه‌های تحصیل و مراقب از آن‌ها تا بزرگسالی‌شان تأمین شود. این انسان خیّر نه تنها همه عکس‌ها را در همان ابتدا خریداری کرد، بلکه در یک برنامه طولانی مدت، چتر حمایت خودش را در این منطقه گسترش خواهد داد.

وی اظهار کرد: بابت این هجمه‌های وارد شده، کنار نمی‌کشم هرچند طی چند ساعت گذشته تهدیدهای بسیاری شدم که واقعاً انتظار آن را نداشتم و حتی از سوی همکاران گالری‌دار نیز مورد هجمه واقع شدیم که مطمئنم از ناآگاهی آنها نسبت به نمایشگاه است.

مدیر گالری کاما بیان کرد: نیازی به نمایش این عکس‌ها نداشتیم چون یک هفته پیش همه آثار با قیمت بالایی فروش رفته بود که همه عوائد آن متعلق به کودکان آن منطقه است. حتی از اینکه آثار به منظور خیریه به نمایش گذاشته شوند، پرهیز کردم و مخالف این روند بودم که در گالری اتفاقی با عنوان خیریه برگزار شود چراکه برگزاری خیریه‌ها نیاز به مجوز رسمی دارند.

وی عنوان کرد: متأسفانه این هجمه‌ها ابتدا از سوی همکاران و برخی گالری‌داران صورت گرفت و به گروه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد حامی حقوق کودکان کشیده شد.

خوش اقبال درباره شیوه صدور مجوز برای این نمایشگاه و نمایشگاه‌های دیگر گالری کاما نیز گفت: این‌طور نیست که برای تک تک نمایشگاه‌ها مجوز بگیریم و بعد از چندین سال کار کردن، شیوه صدور مجوز این‌طور تعیین شده که ابتدای هر فصل گزارشی از لیست نمایشگاه‌ها و آخر هر فصل هم گزارشی از نمایشگاه‌های برگزار شده، تهیه می‌کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. امروز همکارم با مدرک دکترای ………. و 28 سال سابقه کار، تکرار میکنم دکترای ……………..و 28 سال کار در سازمان دامپزشکی به سراغم آمد و به من گفت احتمالا برای کار به عمان خواهد رفت. قرار است در یک اتاق کوچک سکونت کند و درآمدش را برای خانواده به ایران بفرستد. دیروز اختصاص اعتبار برای طرح تسری برای دامپزشکان رد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا