محسن رهامی: رقیب اصلی من رئیسی است
حجتالاسلام رهامی، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری، رقیب اصلی خود در انتخابات ۲۸ خرداد را سید ابراهیم رییسی دانست و گفت که در صورت حمایت اصلاح طلبان به شکل جدی با او رقابت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، محسن رهامی از داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری روز شنبه در نشست خبری گفت: از مدتها قبل کارگروههایی در حوزههای مختلف با دعوت از برخی وزرا، استادان دانشگاه و نمایندگان مجلس تشکیل دادیم و از آنها خواستیم برای انتخابات ریاست جمهوری براساس مشکلات موجود کشور و با هدف توسعه متوازن در کشور برنامههایی تهیه کنند که محورهای این برنامه ها نهایی شده است.
رهامی گفت: در حال حاضر جلسات منظم کارگروهها برگزار میشود. تلاش ما این است به جای تبلیغات متعارف، برنامههای عملیاتی معرفی کنیم. قانون نویسی و نظام اجرایی و برنامههای کشورهای مختلفی را از نزدیک دیده و مطالعه کردهام و براساس تجربیات چهل سال گذشته، برنامه خود را ۶ سرفصل فرهنگی، علم و فناوری، اجتماعی، اقتصادی، دفاعی و امنیتی و قضایی تهیه کرده ام؛ البته همه این بخشها در اختیار رییس جمهوری نیست ولی در برنامه ریزی باید دیده شود. این برنامهها براساس اسناد بالادستی از جمله سیاستهای کلی نظام و برنامههای توسعه، تهیه شده است.
این فعال اصلاح طلب افزود: علی اصغرآقای فانی وزیر پیشین آموزش و پرورش درباره این حوزه مطالعه کرده و برنامههای آنها را تهیه کرده است. برنامههای کشورهای موفقی مثل فنلاند و ژاپن مطالعه شده است. حوزه آموزش و پرورش از نظر من اهمیت زیادی دارد زیرا مجموع دانش آموزان، خانوادهها و معلمان حدود چهل میلیون نفر میشود. اگر هدف توسعه پایدار داریم، باید نیروی انسانی مناسبی تربیت کنیم. تاکنون به جایگاه آموزش و پرورش توجه کافی نشده است. معتقدم آموزش و پرورش ما مثل دوران قاجار اداره میشود. به معلم چون کارمند دیده میشود در حالیکه معلم محور اصلی توسعه است و باید قانون مخصوص معلمان داشت.
رهامی افزود: در حوزه دانشگاهها براساس نقشه جامع علمی کشور، برنامه علمی متناسب با شرایط کرونا و پساکرونا در حال نهایی شدن است. در این برنامه به عدالت آموزشی توجه شده است. اکنون چهار میلیون فارغالتحصیل دانشگاهی داریم که دنبال کار هستند. در این برنامهها به این مشکلات توجه کرده ایم. باید زمینه نگاه داشتن نخبگان در کشور را ایجاد کرده و در مرحله بعد نخبگان علمی خود را به کشور بازگردانیم.
وی تصریح کرد: حل مشکلات صندوقهای بازنشستگی، توسعه دولت الکترونیک و بوروکراسیها، اصلاح الگوی مصرف، افزایش بهره وری، کاهش خام فروشی و تولید ارزش افزوده، تقویت بیمه بیکاری، تولید انرژی پاک، حل مشکل کمبود آب و اصلاح الگوی کشت، تعامل علمی و سیاسی با دنیا بر اساس چارچوبهای کشور، مقابله با آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، مقابله با آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد و مهاجرت و حاشیه نشینی، توسعه متوازن و تامین عدالت اجتماعی، کوچک کردن دولت، ارزان کردن هزینههای دولت و کاهش تشریفات در دولت، توسعه اختیارات شورای شهر، واگذاری اختیارات از مرکز به شهرها بخشی دیگر از برنامه های من است.
نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: گاهی یک مدیر میانی اندازه یک وزارتخانه یک کشور دیگر هزینه دارد. مدیران چندین راننده و خدم و حشم دارند. چرا یک مدیر دولتی خودش رانندگی نمیکند؟ چرا مردمی که مشکلات معیشتی دارند باید هزینههای تشریفات مدیران را بدهند؟ چرا نشانهای ملی فقط برای مدیران است؟ چرا نشان ملی به معلم فداکار، پاکبان یا فردی که از همسر جانبازش نگهداری میکند، داده نشود؟ ما باید این موارد را تبدیل به فرهنگ عمومی کنیم.
رهامی افزود: عدالت جنسیتی و مذهبی را پیاده میکنم. نصف کابینه خود را به زنان اختصاص میدهم. دولت ملی یعنی اقوام و مذاهب باید در اداره کشور نقش داشته باشند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی حل مشکلات اقتصادی کشور، گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی کشور به حوزههای دیگر بر میگردد و مشکلات اقتصادی معلول علتهای دیگر هستند. وقتی نمی توان با FATF و نظام اقتصادی جهانی کنار بیایید، منابع مالی شما در کره و چین بلوکه میشود. وقتی سرمایه به خرید منزل به ترکیه میرود، مشکلات اقتصادی ایجاد میشود. وقتی امنیت سرمایه تامین نمیشود، سرمایه داخل به خارج رفته و سرمایه خارجی وارد نمیشود. یارانه تنها راه حل مشکلات نیست. باید تورم کنترل شود، سرمایه جذب شود و بازار برای صادرات تولیدات داخلی داشته باشیم. آخرین تکنیک و علم را باید وارد کشور کنیم تا محصولات خود را صادر کنیم.
این فعال اصلاح طلب درباره کنارهگیری|ش به نفع ظریف، گفت: ظریف تا اینجا اعلام کرده است که نمیآید. اگر ظریف بیاید، نحوه دستیابی به اجماع اهمیت دارد. در این زمینه مدل دولت ائتلافی را مطرح کرده ام و با سایر داوطلبان انتخابات هم در این زمینه جلسه خواهم داشت. کنار رفتن شاید تعبیر خوبی نباشد.
وی درباره هدف خود برای ورود به انتخابات گفت: براساس تجربیاتی که در چهل سال گذشته در نمایندگی مجلس، معاونت وزیر، دانشگاه و مشاهده و مطالعه سایر کشورها اندوخته ام، فکر میکنم میتوانم بخشی از مشکلات را کاهش دهم. میخواهم در چارچوب قانون اساسی فعالیت کنم.
رهامی درباره احتمال تایید صلاحیت خود و مهمترین رقیب خود در میان اصولگرایان اظهار کرد: ابراهیم رییسی مهمترین رقیب من است. من هیچ نقطه خاکستری در زندگی خود ندارم و بر اساس سوابق خود دلیلی برای ردصلاحیتم نمیبینم. من در سال ۹۶ در انتخابات ثبت نام کردم اما به نفع روحانی استعفا کردم.
رهامی گفت: ایران همیشه در طول تاریخ از همه بحرانها عبور کرده و الان هم از مشکلات موجود عبور می کند. مردم مطمئن باشند که همه باید برای ایران به صحنه بیایند هر چند از شرایط موجود گله دارند. پول ایران باید در ایران سرمایه گذاری شود نه اینکه به خارج کشور برود.
نماینده ادوار گفت: انتخابات نقش مهمی در سربلند کردن کشور دارد. فضای انتخابات اکنون سرد بوده و شرایط کشور هم سخت است اما نمیپسندم مشکلات داخل کشور را به بیرون از کشور ببریم و آنجا مطرح کنیم. ما هم باید بپذیریم که حق با مردم است حتی اگر اشتباه کنند.
انتهای پیام