امروز، روز توصیه به شورای نگهبان بود
حجتالاسلام احمد حیدری در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز دربارهی سخنان رهبری انقلاب پیرامون عملکرد شورای نگهبان در انتخابات نوشت:
سخنان روز گذشتهی رهبری فرازهای مهمی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد و تحلیل شود و خوشبختانه در جامعه چند صدایی امروز به خوبی مورد تحلیل قرار میگیرد و خواهد گرفت. از آنجا که این سخنان در آستانه یکی از مهمترین انتخاباتهای نظام جمهوری اسلامی است (انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم) و با توجه به رقابت دیرینه جمهوری اسلامی با نظام آمریکا به عنوان استکبار جهانی و با توجه به شرکت گسترده و کمنظیر مردم آمریکا در این انتخابات که در بیش از 120 سال اخیر نمونه و نظیر نداشته، و نزدیک به 70 درصد واجدان شرایط در آن شرکت داشتند؛ انتخابات رئیس جمهوری آتی و شرکت پرشور مردم در آن اهمیت ویژهای داشته و دارد.
در حالی که در آخرین انتخابات جمهوری اسلامی و برای انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی شاهد کمترین حضور مردم و سردترین انتخابات بودیم و مجلسی تشکیل شد که به کمترین پشتوانه رأی مردمی اتکا دارد، و با توجه به سردی بیسابقه انتخابات آتی تا به امروز که مورد اعتراف همگان است؛ انتظار میرفت رهبری برای بالا بردن شوق حضور در انتخابات تلاش کند و به مردم اطمینان دهد که رأیشان منشاء اثر و تعیین کننده است و نظام بنا دارد روندی را که به بیرغبتی مردم انجامیده، شناسایی و اصلاح کند و زمینه حضور شورانگیز آنان در انتخابات را فراهم سازد، ولی فراز سخنان امروز رهبری در باره انتخابات خلاف این جهت بود.
رهبری نظام امروز که نظام مشغول زمینهچینی و انجام مقدمات انتخابات است، میباید به همه بهخصوص مجریان و ناظران هشدار میداد که مبادا با رفتار و عمل خود مردم را از شرکت در انتخابات دلسرد کنند و اگر احیانا و احتمالا عملکرد مجریان و ناظران در انتخاباتهای گذشته شائبهای داشته، باید این بار به گونهای عمل کنند که هیچ شائبهای در کار نباشد بهخصوص این که عملکرد هیئت اجرایی و هیئت نظارت در انتخابات شوراها تا امروز بسیار مسألهزا بوده و فریاد اعتراض شدید دلسوزان از جمله یادگار امام، «سید حسن خمینی» را درآورده ولی بر خلاف این انتظار، رهبری نه تنها هیچ هشداری به مجریان و بهخصوص ناظران انتخابات(شورای نگهبان) ندادند، بلکه با تأیید کامل عملکرد گذشته و امروز آنان، امید تغییر رویه کمتر از پیش شد.
ایشان در باره عملکرد شورای نگهبان در انتخاباتهای گذشته گفتند: «خدشه کردن در کار مسئولان و شورای نگهبان غلط است. همه انتخاباتهای ما سالم بوده است، ممکن است تخلفاتی در گوشه و کنار بوده که رخ داده است، امّا تأثیری در نتیجه نداشته است. مواردی بوده که شکایت شده و ما پیگیری کردهایم و تحقیق جدی کردیم. تخلفی که خلاف امانت باشد مطلقاً در انتخاباتهای ما نبوده است».
عملکرد شورای نگهبان و نظارت استصوابی و حذفی این شورا در این سه دهه فریاد اعتراض همه دلسوزان نظام حتی از جناح اصولگرا را هم درآورده است [ر.ک: سخنان اخیر مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در باره «نظارت استسلاقی» شورای نگهبان!]. با توجه به اعتراضات گسترده به روند حذفی نظارت ناظران در انتخاباتها، امروز بلکه روز هشدار به شورای نگهبان بود تا مردم امید یابند.
امروز روز تاکید رهبری بر سخن گذشتهشان مبنی بر «حق الناس بودن رأی مردم» بود و روز هشدار به مجریان و ناظران که از «حق انتخاب شدن و انتخاب کردن» حراست کنید و مبادا این حق از کسی به ناحق دریغ گردد. این که به جای هشدار بر این حق و رعایت آن، عملکرد گذشته مورد مناقشه شورای نگهبان و ناظران انتخابات به طور کامل تأیید گردد و نیازی به دادن هشدار به آنان دیده نشود، مصداق «دلسرد کردن مردم از انتخابات» نیست؟! و اگر در بر همین پاشنه بچرخد، خوف آن است که نظام با بیرونقترین انتخابات مواجه شود؛ امید که چنین مباد. البته جماعتی خیر خود را در بیرونقی انتخابات و عدم حضور پرشور مردم در انتخابات میبینند زیرا دیدهاند هرگاه تنور انتخابات داغ شده، اولین نتیجهاش سوختن نانی بوده که آنان بنای پختنش را داشتهاند.
خدایا به پیشگاه تو صادقانه این سخن شعیب پیامبر(ع) را به مخاطبان یادآور میشویم که: «مَا أُرِيدُ أَنْ أُخَالِفَكُمْ إِلَى مَا أَنْهَاكُمْ عَنْهُ إِنْ أُرِيدُ إِلَّا الْإِصْلَاحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَمَا تَوْفِيقِي إِلَّا بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ»(هود/88) [من نمىخواهم در آنچه شما را از آن باز مىدارم، با شما مخالفت كنم. من قصدى جز اصلاح تا آنجا كه بتوانم ندارم و توفيق من جز به [يارى] خدا نيست بر او توكل كرده ام و به سوى او بازمى گردم].
انتهای پیام
به نویسنده بفرمایید مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی هیچ وقت اصولگرا نبوده هیچ وقت برای القای مطالب خود دروغ تحویل مردم ندهند یه ذره هم به شعور مخاطب احترام بگذاره
خداوند دلسوزان مظلومی چون آقای حیدری را بجای چاپلوسانی که طبق احادیث به صورتشان باید خاک پاشید (مثل آن تولیت به ترفیع امامت جمعه هم رسیده) برای دین و مردم حفظ کند
نویسنده آیه قرآن را شاهد آورده اما حضرت شعیب (ص) یک پیغمبر بود و مخاطبش هم کافران و مفسدین بودند.
در حالی که ایشان یک فرد عادی است و خطابش هم به یک سیاستمدار کهنهکار یعنی رهبری است.
بهتر است حد و حدود خودمان را بدانیم.