کدخدایی: دلایل عدم احراز صلاحیت نداریم که به کسی بگوییم
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان گفت: در انتخابات ریاست جمهوری چون رد صلاحیت نداریم، دلایل عدم احراز هم نداریم که بخواهیم به کسی بگوییم.
به گزارش ایرنا کدخدایی عصر چهارشنبه در وبینار نشستهای تحلیلی گفتمانی دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در مشهد افزود: در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هم “احراز صلاحیت” و هم “رد صلاحیت” مطرح است لذا در آنها شکایت رد صلاحیت شدگان قابل رسیدگی است اما در انتخابات ریاست جمهوری کسانی که احراز صلاحیت نمی شوند، زمینه ای برای شکایت آنها وجود ندارد و رهبر معظم انقلاب نیز در سخنانشان به این مهم اشاره کردند.
وی ادامه داد: افرادی که صلاحیتشان در انتخابات ریاست جمهوری احراز نشده به معنای بی صلاحیتی آنان نیست بلکه شورای نگهبان نتوانسته صلاحیت آنان را تشخیص دهد لذا “رد صلاحیت” برای افراد ثبت نام شده انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: قانون اساسی شناسنامه نظام اسلامی ایران است که ساختارها، روشها و مبانی فکری این نظام را تبیین می کند، در این قانون جایگاه نهادهای عالی نظام جمهوری اسلامی نیز عوان شده است.
وی افزود: قانون اساسی ما مبتنی بر آموزه ها و احکام اسلامی است، اصل دوم قانون اساسی به صراحت این اصول و قوانین را تبیین می کند، در این قانون نهادهایی وجود دارند که شباهتهایی با برخی نهادهای نظام های سیاسی دیگر دارند، اما از نظر محتوا یا ساختار متفاوت هستند.
کدخدایی ادامه داد: نهاد ولایت فقیه از نهادهایی است که در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی آمده اما در سایر نظامهای سیاسی چنین نهادی وجود ندارد، شاید نهادی مانند شورای نگهبان در سایر نظام های سیاسی وجود داشته باشد اما ویژگیهای مختص خود را دارد که هم تجربه مشروطیت به آن کمک کرده و هم آموزه های دینی در آن موثر بوده است.
وی گفت: شورای نگهبان که به عنوان پاسدار دین و احکام اسلامی و قانون اساسی معرفی شده است، جایگاه عالی و رفیعی دارد و از همان ابتدا مورد حمایت امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده است.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: در فرمایشات رهبر معظم انقلاب ذکر شده است که شورای نگهبان مانع از انحراف نظام اسلامی از مسیر اصلی خود و سدی برای جلوگیری از انحرافات نظام اسلامی از اصول و قواعد و آموزه های اسلامی است لذا حراست از نظام اسلامی را وظیفه شورای نگهبان و حفظ حرمت آن را واجب می دانند.
وی ادامه داد: در انتخابات باید افراد با سلایق مختلف سیاسی حضور پیدا کنند جز آنکه قانون مانع شود، شورای نگهبان باید اعتماد عمومی جامعه را در دست داشته باشد.
کدخدایی با اشاره به سخنان هفته گذشته رهبر معظم انقلاب به مناسبت سالروز تشکیل مجلس شورای اسلامی گفت: معظم له مخالفت با اصل شورای نگهبان را غیرقابل قبول می دانند و می فرمایند نباید هجمه ها به سوی انتقام گیری از شورای نگهبان به عنوان نهاد عالی نظام پیش رود.
وی افزود: ایشان همچنین ضمن تشکر از احساس مسوولیت نامزدهای احراز صلاحیت نشده در انتخابات ریاست جمهوری بر تفاوت اساسی بین انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان رهبری با انتخابات ریاست جمهوری تاکید کردند.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: این نهاد همیشه مورد اعتراض بوده است، پیامکهایی داریم که افرادی علاقه دارند فلانی نامزد انتخابات شود، در مجموع پیام هایی له یا علیه افراد در انتخابات داریم، مطالب برخی از افراد نیز در این پیامکها ممکن است درست باشد، عده ای از سر دلسوزی در مشارکت در انتخابات مطالبی می گویند، در مجموع اعتراض ها یک شکل و یکجور نیست.
وی گفت: در انتخابات مجلس یازدهم ۵۲ درصد از مسائلی که در میزان مشارکت تاثیر داشت، مسائل اقتصادی و ناکارمدی مسوولان و عدم تحقق وعده هایشان بود که رهبر انقلاب نیز در سخنانشان به درستی آن را تبیین کردند.
کدخدایی افزود: در انتخابات مجلس یازدهم ۷۵ نفر رد صلاحیت شدند اما ۱۱۷ نفر از کسانی که تایید صلاحیت شدند، نتوانستند رای مردم را به دست آورند، این مهم تقصیر شورای نگهبان یا تاثیر این نهاد بر انتخابات نیست، اختلاف سلایقی وجود دارد که علت اعتراض ها را تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب عامل اصلی در جلب مشارکت مردم در انتخابات را کارآمدی مسوولان می دانند، ملاک مردم برای رای دادن به افراد، جریانهای سیاسی نیست بلکه نگاه مردم به کارآمدی فرد است که چقدر می تواند مدیریت صحیح داشته باشد و در جهت رفاه مردم گام بردارد، نظرسنجی ها هم همین را می گویند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، مشکل کنونی کشور، اقتصاد و معیشت است و کارآمدی و مدیریت و مدبر بودن و صداقت داشتن با مردم خیلی مهم است، مردم به کسانی که شعارهایی می دهند و نمی توانند عملیاتی کنند، بدبین می شوند، در نظرسنجی ها هم عامل موثر در مشارکت، میزان صداقت مسوولان با مردم نشان داده شده است.
وی افزود: مطلب دیگری که در سخنان رهبر معظم انقلاب وجود دارد، اختیارات رییس جمهوری است که برخی عنوان میکنند این اختیارات کم است، در حالی که رییس جمهوری طبق قانون اساسی اختیارات فراوان دارد و شخص دوم مملکت است، اما برخی افراد وقتی پا در میدان عمل می گذارند، آنقدر مشکلات زیاد است که به دنبال اختیارات ویژه می گردند.
کدخدایی پرهیز از شعارهای غیرقابل تحقق را از دیگر موارد تاکید شده در سخنان رهبر انقلاب ذکر و بیان کرد: برخی نامزدها می گویند مشکلات کشور را در مدت زمان مشخصی حل می کنند در حالی که اگر کسی توانایی های کشور و ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی جامعه را بشناسد، وعده های فریبنده و غیرواقع بینانه نمیدهد.
وی ادامه داد: آنچه در انتخابات رایج شده، هنجارشکنی ها است، در واقع با هنجارشکنی راهی را باز می کنیم که دشمن از همان طریق وارد می شود، نامزدهای انتخابات باید توجه داشته باشند، جمهوری اسلامی ایران با همین توان ظرف ۴۲ سال گذشته در مقابل دشمن ایستادگی کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: حضور مردم در پای صندوق های رای و مشارکت آنان برای همه نظام های سیاسی مهم است، در حوادث مختلف پس از انقلاب، حضور مردم مشکلات را حل کرده است چون مردم نظام را متعلق به خود می دانستند، اگر عده ای برای عدم مشارکت مردم در انتخابات تبلیغ کنند بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب، دلسوز نظام نیستند.
وی افزود: اگر فردی که صلاحیت وی احراز نشده، بخواهد ناراحتی خود را با تبلیغ برای عدم شرکت مردم در انتخابات جبران کند، یک گناه نابخشودنی مرتکب شده است که علاقهمندان به نظام آن را نمی توانند تحمل کنند زیرا انتخابات متعلق به ۸۰ میلیون نفر است و مهمترین سلاح نظام در برابر دشمن حضور مردم در صحنه است.
کدخدایی ادامه داد: هجمه به شورای نگهبان زیاد است و امکان پاسخگویی به همه آنها نیست، بسیاری از آنها نیز مبنای درستی ندارند، تلاش میکنیم به بخشهایی که ابهام جدی دارند پاسخ دهیم، در انتخابات ریاست جمهوری چون رد صلاحیت نداریم، دلایل عدم احراز هم نداریم که بخواهیم به کسی بگوییم، اگر ابهامی در پرونده فردی باشد از وی دعوت می کنیم و توضیح می خواهیم، در همین دوره هم به صورت تلفنی یا حضوری مسائل را به برخی از ثبت نام شدگان توضیح دادیم.
انتهای پیام
به این میگن پاسخگو نبودن ، اما پاسخگوی ظاهری پاسخگو نبودن خود، بودن. به علاوه تایید رییس. خود ببویید لطفا
شماکه اصراری به مشارکت بالانداریدچگونه از اعتمادعمومی سخن میگویید؟؟؟؟کمی به مفاهیم گفته های خودتان وهمکارانتان توجه کنید…