خرید تور نوروزی

معرفی انواع روش‌های ترمیم مو

رپورتاژآگهی

سالانه بیش از 50 درصد آقایان و 60 درصد خانم‌ها به دلایل مختلفی به ریزش مو مبتلا می‌شوند. ریزش موی سر در هر سن و سالی می‌تواند دلایل خاص خود را داشته باشد. اما آیا برای درمان ریزش موی سر و توقف آن، راهی وجود دارد؟
در پاسخ به سوال باید بگوییم، خوشبختانه با توجه به پیشرفتی که علم‌پزشکی در این زمینه داشته است راه‌های درمان متعددی برای ریزش مو وجود دارد. یکی از روش‌های درمان موقت آن ترمیم مو است.
برای آشنایی بیشتر با ترمیم موی سر در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

ترمیم مو چیست؟

یکی از جدیدترین متدهای درمان ریزش موی سر، ترمیم مو است. در روش ترمیم مو، فضاهای خالی سر را با موهای جدید پر می‌کنند. در این روش به هیچ عنوان از بانک موی فرد استفاده نمی‌شود، در عوض از بانک موی جدیدی برای ترمیم استفاده می‌کنند. به همین دلیل این روش برای افرادی مناسب است که بانک موی خوب و پرتراکمی ندارند. در روش ترمیم مو، بانک مو را با مواد کراتینه و گیاهی روی پوست سر نگه‌ می‌دارند و بعد از گذشت مدتی ریشه در پوست سر، شروع به رشد می‌کند.
در این روش هیچ تفاوتی بین موی فرد با مویی که کاشته شده وجود ندارد.
ترمیم مو با کاشت مو بسیار متفاوت است. معمولا افرادی می‌توانند ترمیم مو انجام دهند که یکی از شرایط زیر را داشته باشند. این شرایط عبارتنداز:

  • فرد در سن بسیار پایینی، دچار ریزش مو شده باشد.
  • ریزش موی فرد، ادامه‌دار باشد.
  • فرد زمان کافی برای رشد موهای پیوندزده را ندارد.

انواع روش های ترمیم مو

تمام افرادی که از ریزش موی سر در سطح وسیعی رنج می‌برند، می‌توانند از روش ترمیم مو استفاده کنند. افرادی که ریزش موی ارثی دارند یا به هر دلیلی دچار ریزش مو شده‌اند، می‌توانند از ترمیم مو استفاده کنند. ترمیم مو انواع مختلفی دارد که هرکدام می‌تواند نتیجه و بازده متفاوتی داشته باشند. انواع روش‌های ترمیم مو عبارتنداز:

مزوتراپی
یکی از روش‌های جلوگیری از ریزش موی سر مزوتراپی است. این روش یک روش غیرتهاجمی بوده و پزشک، دارو را مستقیما به ریشه موی سر تزریق می‌کند. در این روش باید تمام فاکتورهای رشد موی سر ازجمله هورمون‌های بدن، ویتامین‏‌ها و پروتئین‌ها مورد بررسی قرار بگیرند. با توجه به شرایط فاکتورهای رشد، دوز دارو تزریقی برای فرد مشخص می‌شود.
موادی که به ریشه موی سر تزریق می‌شود ترکیبی از آنزیم‌ها، عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها، هورمون‌ها و دیگر فاکتورهای رشد هستند. در مزوتراپی نیازی به بیهوشی و عمل جراحی نیست.

پی‌آر‌پی
یکی از روش‌های ترمیم مو، روش پی‌آر‌پی است. در این روش پزشک سعی می‌کند تا با استفاده از پلاکت‌های خونی، فولیکول‌های موی سر را به رشد مجدد تحریک کند. در این روش ریشه‌ی موها تقویت می‌شود و رشد موها در مقایسه با گذشته بیشتر خواهد شد.

پروتز مو
یکی دیگر از روش‌های ترمیم موی سر، پروتز مو است. این روش به دلیل هزینه‌ی کمتر و دوره‌ی نقاهت کوتاه‌تری که دارد، طرفدار بسیاری پیدا کرده است. طبق مطالب عنوان شده در مقاله پروتز مو چیست کلینیک صدف: پروتز مو از دو قسمت «بیس پروتز» و «موهای پروتز» تشکیل شده ‌است. بیس پروتز یک لایه توری مشبک بسیار ظریف است که با شبیه‌سازی پوست سر انسان ساخته شده و امکان تبادل هوا برای پوست سر را ایجاد می‌کند. روی این لایه موهای طبیعی و مشابه با موهای اصلی فرد یا به سلیقه خودش قرار می‌گیرد. تفاوت نحوه کاشت مو مصنوعی در پروتز و کلاه‌گیس باعث می‌شود پروتز مانند کلاه‌گیس نمایی غیرطبیعی نداشته باشد و در نهایت این پروتز روی قسمت طاس سر ثابت می‌شود.

روش HRT
یکی از رایج‌ترین، استانداردترین و پیشرفته‌ترین روش‌های ترمیم موی سر، روش HRT است. این روش در کشورهای بسیاری چون کانادا، ژاپن، اوکراین و….. استفاده شده و با استقبال بی‌نظیری همراه بوده است.
در این روش یک لایه پوست نازک را شبیه به پوست سر انسان شبیه‌سازی می‌کنند و موهای سر را برای بررسی روی آن قرار می‌دهند. سپس با توجه به ساختار موی فرد، موی مصنوعی ساخته می‌شود. ظاهر نهایی کار در این روش با موهای واقعی متفاوت است.
در مقاله ترمیم مو در کلینیک صدف عنوان شده: ترمیم مو به این روش عوارض ناشی از کاشت مو مانند خون‌ریزی و جای زخم را ندارد. استفاده از رنگ، مش، فر و همچنین رفتن به استخر،‌ سونا و حمام بعد از ترمیم مو به روش HRT امکان‌پذیر است. البته طبیعی نبودن موها، امکان ایجاد قارچ‌های پوستی و عفونت، نیاز به ترمیم مجدد، عدم رشد موها و هزینه بالای ترمیم و نگهداری از جمله معایب ترمیم مو به روش HRT است.

کاشت به روش های مختلف

علاوه بر ترمیم مو، روش‌های بسیاری برای کاشت مو و درمان طاسی سر وجود دارد. کاشت مو در مقایسه با ترمیم مو بازده و نتیجه بهتری دارد، این دو روش از نظر هزینه‌ای کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. در روش‌های کاشت مو هم همانند ترمیم مو، سعی شده تا از روش‌ها کم تهاجمی استفاده شود. روش‌های کاشت مو عبارتنداز:

  1. روش FUT: از روش‌های قدیمی کاشت موی سر است که با جراحی و تزریق داروی بیهوشی همراه است.
  2. روش FIT: یکی از روش‌های رایج کاشت موی سر است. نیازی به بیهوشی و جراحی ندارد و تنها از بی‌حسی در ناحیه سر استفاده می‌شود.
  3. روش SUT: یکی از بهترین روش‌های کاشت موی سر است. این روش علاوه بر عوارض کمی که دارد، دوام و ماندگاری آن به مراتب بالاتر از سایر روش‌های درمان است.
  4. روش BHT: این روش با دیگر روش‌های کاشت موی سر تفاوت بسیاری دارد. در این روش از موهای بخش‌های مختلف بدن، برای کاشت در قسمت‌های خالی سر استفاده می‌کنند.

جمع بندی

ریزش مو و طاسی برای هرفردی اعم از خانم یا آقا ممکن است رخ دهد. اما با توجه به مطالبی که عنوان شد، ترمیم مو نمی‌تواند یک راه درمان دائمی برای ریزش مو باشد. باز هم کاشت موی سر، یکی از مطمئن‌ترین و بهترین روش‌ها برای درمان طاسی سر است. با توجه به مطالب عنوان شده در cbi.nlm.nih: در سال‌های گذشته بعد از مشخص کردن و مطمئن شدن از ناحیه مورد نظر برای کاشت مو، می‌توان برداشت فولیکول‌های مو را آغاز کرد. از این پارامترها به عنوان پایه اساسی برداشت فولیکول مو، برای روش FUE استفاده کرد.
بعد از آن جراحان بر روی گرافت‌های کوچکتر کار کردند، ولی نتایج موفقیت‌آمیز نبود. در این آزمایش استفاده از گرافت‌های دو و چهار میلی‌متری باعث می‌شد تا موهای سر ظاهری مصنوعی داشته باشند. سپس در دهه ۸۰ میلادی استفاده از برش‌های نواری را جایگزین روش قبلی کردند. در سال۲۰۰۰ میلادی، جراحان توانستند کاشت مو دو یا چهار گرافت واحد فولیکولی مو را آغاز کنند. این روش همان روشی است که اکنون در FIT و FUT مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا