به نیّت صرفاً دینی شما شک دارم!
حجتالاسلام مهراب صادقنیا در یادداشتی تلگرامی با عنوان «به نیّت صرفاً دینی شما شک دارم!» نوشت:
حجهالاسلام شیخ محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، به تازهگی گفتهاند اجازه نخواهند داد که هیئتهای عزاداری، ایستگاههای نذری و صلواتی(موکبها)، و روضههای خانگی به بهانهی شیوع کرونا تعطیل شوند.
پدر بزرگ من در زمان رضا شاه، بی آنکه سازمان تبلیغانی باشد و کسی از او حمایت کند، هر ساله در منزلش روضهی حضرت عباس میگرفت و شام نذری میداد. بعد از او پدرم این سنت را تا همین حالا ادامه داده است و اکنون ما دو برادر همان نذری پدر بزرگمان را ادامه میدهیم. یعنی یک روضهی پدربزگ ما به سه روضهی خانگی تبدیل شده است.
خواستم بگویم که نویسندهی این سیاهه هم اهل روضه است و هم اهل روضه خوانی؛ امّا در انگیزهی صرفاً دینی شما از این سخنان شک دارد. وقتی شما را نگران اوضاع کرونا و مرگ و میرهای ناشی از آن نمیبینم، وقتی این بیهوایی را با ناتوانی مسئولانِ وزارت بهداشت در امر واکسیناسیون کنار هم قرار میدهم و میبینم نگرانِ سلامت مردم نیستید، وقتی میبینم مدّاحهای شما قوانین ستاد مبارزه با کرونا را زیرپا میگذارند و پشت درهای بستهی حرم عبدالعظیم حسنی، بدون رعایت ضوابط بهداشتی نمایش سوگِ مسلمیّه در میآورند و از شما صدایی در نمیآید، وقتی میبینم پیش از محرم مدّاحها را جمع کرده و برایشان شعار سال طرّاحی میکنید، وقتی مدّاحهای شما بیش از آن که روضهخوان باشند مبلّغان سیاسی احزاب هستند، وقتی میبینم تمام اسلام را رها کرده و به همین یک قلمش چسبیدهاید، وقتی میبینم از کنار تشنگی و درماندگی مردم سیستان و خوزستان بیخیال رد میشوید، وقتی جفای طالبان بر سرِ شیعیان افغانستان را میبینید و ساکتید، حق دارم به انگیزهی شما در اصرار بر برپایی هیئتهای عزاداری شک کنم. به سن و سال شما قد نمیدهد؛ ولی میتوانید از پیرترها بپرسید. این مردم وقتی نه سازمان تبلیغاتی بود و نه شیخِ جوانی که برای تعطیلی هیئتهایشان ناراحت باشد، عزاداری میکردند و روضهخوانی داشتند. نگوئید آن سوگواریها به دل شما نمیچسبید، اتفاقاً از دل همان هیئتها بود که انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت و حمایت شد.
پیشنهاد میکنم شما نگران هیئتها نباشید. مردم قرنهاست در شرایط مختلف و با کیفیّتهای گوناگون سنتهای مذهبی را زنده نگه داشتهاند. مطمئن باشید الان هم بلدند که چگونه بین پاندمی کرونا و عزاداری جمع کنند. شما بهتر است مراقب باشید دین مردم به سیاست آلوده نشود. بهتر است مراقب باشید اعتقادات مردم بازیچهی مسائل سیاسی نشود. بهتر است به این فکر کنید که چطور میتوانید از رنج شیعیان و سوگواران امام حسین (ع) کم کنید. بهتر است به این فکر کنید چطور میتوانید حوزهی سیاست را اخلاقیتر کنید و به حاکمان بیاموزید هیچ فریضهای در اسلام بالاتر از عدالت و حفظ جان مردم نیست.
انتهای پیام