خرید تور تابستان

راه حل محمد قوچانی برای تحرکات اخیر ج آذربایجان

محمد قوچانی، سردبیر روزنامه‌ی سازندگی و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در یادداشتی در اینستاگرام درباره‌ی تحرکات اخیر جمهوری آذربایجان در شمال ایران نوشت:

پاسخ (نو) عثمانی را باید (نو) صفوی بدهد. پاسخ رجب طیب اردوغان را باید شاه عباس کبیر بدهد. والا الهام علی‌اف که بازیچه‌ای بیش نیست. شاه عباس کبیر چهارصد سال قبل که حتی آذربایجان متحد بود و دولت روس‌ساخته‌ای به نام جمهوری آذربایجان و دولت بادکوبه وجود نداشت، این راهبرد هوشمندانه را در دستور قرار داد که در برابر عثمانی‌ها (و نه آذری‌ها) ارمنی‌ها را قرار دهد و آن‌ها را متحدان استراتژیک ایران سازد و تجارت ایران را به ایشان واگذار کند و اروپا را از طریق هم‌کیشان مسیحی‌شان به متحد ایران بدل سازد. هر چه آزادی ارامنه نماد رواداری دینی ایران صفوی در عهد شاه عباس بود، ارمنی‌کشی نماد استبداد دینی و قومی در ترکیه عثمانی بود. عثمانی‌ها البته با ارمنی‌کشی و هولوکاست ارمنی انتقام خود را از این راهبرد گرفتند.

اکنون سلطان رجب طیب اردوغان با پیشکاری شاهزاده الهام علی‌اف (زادهٔ سلطانی کمونیست و از ماموران ک‌گ‌ب‌) درصدد است پیوند ایران و ارمنستان که دروازه‌ای به سوی اروپاست را قطع کند. عثمانی‌ها همیشه به ارمنی‌ها به چشم نفوذیان ایرانیان نگریسته‌اند. آذربایجان از تبریز تا بادکوبه جان ایران است و هم‌میهنان ترک ما در جمهوری آذربایجان (به عنوان دومین دولت شیعه جهان امروز) در دام جنگ آذری – ارمنی نمی‌افتند. اشتباه ما اما آن بود که در جنگ قره‌باغ و رژهٔ اردوغان و جسارت به ارس، به موازنه آذری – ارمنی توجه کافی نکردیم. این روزها نوعثمانی‌گری خطرناکتر از سعودی‌گری است. حتی طالبان هم به ترکیه نزدیک‌تر شده‌اند تا عربستان و اسرائیل هم متوجه نقش ترکیه در تحدید ایران شده است.

ایران اگر می‌خواهد از استراتژی هزار خنجر اسرائیل پیشگیری کند باید گربه را دم حجله بکشد. برجام را به فرجام برساند و رابطه با اروپا را در کنار رابطه با روسیه و چین بدعهد تقویت کند و چون همیشهٔ تاریخ موازنه‌ای میان غرب و شرق برپا کند. روسیه و ترکیه از عهد قاجاریه بی‌عرضه در تجزیه و تضعیف ایران هم‌سود بوده‌اند. روسیه و ترکیه به سبب همسایگی با ایران برای ما خطری بالفعل هستند و اروپا و امریکا خطری بالقوه…هنر ما در میانداری میان این دو است؛ که ایران نه خاورمیانه که جهان میانه است. و امروز موازنه ارمنی / عثمانی مهمترین مصداق این راهبرد است. و این همان استراتژی نوصفوی‌گری است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. جناب قوچانی توجه ندارند که ژئوپلیتیک منطقه و بین الملل کنونی قابل مقایسه با دوره صفویه و عثمانی نیست!

    چقدر آسان و سرراست اروپا را یک طرف میگذارند و روسیه و ترکیه را یک طرف!

    کافیه ایشان به معاهده اخیر میان استرالیا و انگلیس و ایالات متحده مجدداً نظری بیفکنند تا به یادشان بیاید که سیاست امروزی بسیار پیچیده و ترکیبی تر از این نسخه های سرراست و ساده انگارانه و حماسه سرایانه است!

    1. اما زمانی که منافع قدرت های امروزی با دیروزی را بررسی نماییم ، باز به اهداف یکسانی خواهیم رسید. مسئله این طرف یا آن طرف بودن دولت ها نیست. از اساس به همان دلایلی که سلطان عثمانی نتوانست سیاست خود را بر دولت صفوی تحمیل کند ، اینک نیز دولت اردوغان در همان فقر ژئوپلتیک به ناچار سیاست کهنه را تکرار میکند. نتیجه از پیش پیداست. آن سیاست تحمیل شدنی نیست.سرمایه سیاست ایران بر واقعیت های تاریخی این منطقه است.اما دولت اردوغان بر زد و بند سیاسی با بازیگران منطقه.

  2. از ایشان بعید بود اینقدر مطالب غیر علمی و سطحی بنویسد. هرچند که بعد از همپالگی با جواد طباطبایی با نظریه ایرانشهری اش که در صدد یکسان سازی اجباری قومی، زبانی همه مردم ایران است، شده بلندگوی پان ایرانیست ها و دیگه از مطالب تحلیلی وی خبری نیست!

  3. جناب قوچانی
    1.شما گویا ضرباتی که صفوی به اتحاد جهان سلام زد را فراموش کردید.
    2. نسل کشی ارامنه از نظر تاریخی ادعایی بیش نیست و کاملا” سیاسی است. لطفا” بروید منابع دست اول یا اسناد تاریخی را ببینید.
    3.ظاهرا” شما هنوز بعد از گذشت نزدیک به یک سال هنوز درک نکردید که سخنان اردوغان در باکو و مساله ارس یک سوء تفاهم بیش نبود و اقدام احساسی مقامات ما در آن موقع اشتباه بود.
    4. گفتید: آذربایجان از تبریز تا بادکوبه جان ایران است. آیا این یک چرخش دیدگاه از سوی شما و پان ایرانیست ها و طرفداران نظریه ایرانشهری است؟ جونکه قبلا” آنسوی ارس را آذربایجان نمی دانستید و می گفتید آذربایجان آنها جعلی است و اسمشان باید آران باشد!
    5. گفتید: هم‌میهنان ترک ما در جمهوری آذربایجان (به عنوان دومین دولت شیعه جهان امروز) در دام جنگ آذری – ارمنی نمی‌افتند. پس اراضی اشغال شده قره باغ را کی آزاد کرد؟ کی این همه شهید در این راه داد؟ الان توی جمهوری آذربایجان خانواده هایی هستند که دو یا سه نفر از اعضای خانواده در جنگ قره باغ شهید شده اند و بازماندگان این را جزو افتخاراتشان می دانند.
    6. و نهایتا” شاه بیت نوشته تان رافرمودید :روسیه و ترکیه به سبب همسایگی با ایران برای ما خطری بالفعل هستند و اروپا و امریکا خطری بالقوه…!!! این قبیل ادعاها که با لفاظی پیش نمی روند و تشخیص خطرات بالفعل و بالقوه نیاز به بررسی استراتژیست ها دارد نه ژورنالیست هایی که هر روز زیر علم یک گروه سینه می زنند!

    4
    1
  4. پیوستن آقای قوچانی به جرگه ژورنالیست های پوپولیست و هتاک برای طرفداران این مکتب مبارک باشه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا