حسن ظن نابجا
احسان بابایی در یادداشتی تلگرامی با عنوان «حسن ظن نابجا» نوشت:
سخنان آقای حاجی علی اکبری در مورد عدم ورود ائمه جمعه به مصادیق فساد، واکنش هایی را برانگیخت. اگر ورود ائمه جمعه به مصادیق به معنای وارد کردن اتهام و صدور حکم باشد، سخن درستی است. نماز جمعه، دادگاه نیست.
با عبور از این مساله، اساسا این توقع که در نماز جمعه به موضوع عدالت، فساد و تبعیض و نابرابری پرداخته شود، توقعی غیر واقع بینانه است.
اگر عدالت، معیاری برای ارزیابی وضعیت موجود کشور و در واقع ارزیابی کارنامه نظام باشد طبیعتا با جایگاه نماز جمعه سازگار نیست. توجه داشته باشیم که نماز جمعه، نماینده و بلندگوی نظام است. برخی فکر می کنند پرداختن به مصادیق، دشوارتر وموثرتر است؛ در حالی که اینگونه نیست. طرح عدالت به عنوان “شاخص ارزیابی”، بسیار پرهزینهتر است.
اگر هم مقصود پرداختن به برخی مشکلات منطقه ای است؛ مشروط بر این که جزئی باشد و پای سازمان های در هم تنیده را به میان نمی کشد، قابل تحمل است؛ در همین حد.
پرداختن به معلول هایی مثل فقر هم بستگی دارد به اینکه چه دولتی سر کار باشد.
نتیجه این که سخن آقای حاجی اکبری در این مورد که ائمه جمعه به مصادیق ورود پیدا نکنند به این معنا نیست که می توانند عدالت را در نمازهای جمعه به عنوان معیار کلی ارزیابی و نقد و مطالبه، مطرح نمایند.
بلکه اساسا این همه تاکید بر این که نماز جمعه پایگاه مطالبه عدالت باشد بی معناست. قبلا در مورد استقبال و ذوق زدگی از سخنرانی رحیم پور ازغدی و شعرخوانی میثم مطیعی در نماز جمعه نوشته بودم.
انتهای پیام