خرید تور تابستان

«سیاست ما عین دیانت ما است» یعنی چه؟!

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار در کانال تلگرامی خود نوشت:

در تمام سال‌های پس از انقلاب فقط یک جمله از سید حسن مدرس اصفهانی به تکرار مورد تأکید و تبلیغات رسمی بوده است: “سیاست ما عین دیانت ماست، دیانت ما عین سیاست ماست.”

در واقع عموم ایرانیان مرحوم مدرس را با همین یک جمله می‌شناسند بدون آنکه زمینه و شرایط بیان این جمله در نظر گرفته شود.

دستگاه‌های تبلیغات رسمی در جمهوری اسلامی کلام مدرس را به دفاع او از ادغام دین و دولت و یا به تعبیری ضرورت تبدیل ماشین دولت به اجرای احکام شریعت تأویل می‌کنند، حال آنکه این ادعا در نظام فکری مدرس نمی‌گنجد.

مدرس مدافع سینه‌چاک قانون اساسی مشروطیت و مجلس برآمده از آن بود و به همین دلیل نیز با رضا شاه درگیر شد.

به خلاف بسیاری از روحانیون هم‌عصر مدرس که ایران به عنوان یک ملت -دولت در دستگاه فقهی آنان جایگاه تعریف‌شده‌ای نداشت، او یک ایران‌دوست و وطن‌خواه واقعی بود و در این زمینه از اغلبِ روشنفکران و رجال ملی هم‌دورۀ خود سبق می‌برد.

از قضا جملۀ معروف مدرس در مورد سیاست و دیانت نیز در موضوعِ تعرض به سرحدات ایران ایراد شده است: “اگر یک کسی از سر حد ایران، بدون اجازۀ دولت ایران، پایش را بگذارد در ایران و ما قدرت داشته باشیم، او را با تیر می‌زنیم و هیچ نمی‌بینیم که کلاه پوستی سرش است یا عمامه یا شاپو….سیاست ما عین دیانت ماست…”

منظور مدرس از کلام فوق، لزوم اتکای سیاست بر اصول اخلاق و خیر عموم بود که او آنها را در دیانت متبلور می‌دید.

بنابراین، تأویل جملۀ سیاست ما عین دیانت ماست… به حمایت مدرس از ادغام دین و دولت، مصداق دو آیۀ “يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَن مَّوَاضِعِهِ ” و “يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ مِن بَعْدِ مَوَاضِعِهِ” است. (واژه‌ها را از مفهوم اصلیش تحریف می‌کنند.)

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. انها که با شعار سیاست ما عین دیانت ماست انقلاب را پیش بردند اکنون که به نقطه اوج قدرت رسیده اند سیاست را عین کفر ترویج میکنند و از هر کس در امور سیاس یکشور سوال کنی میگوید ما اهل سیاست نیستیم و این موضوع نشان میدهد که انقلاب توسط نااهلان منحرف شده.

  2. جناب زیدآبادی به سخنان مقام معظم رهبری راجع به این جمله معروف مراجعه کنید تا حقیقت را بفهمید. شما دو حالت دارید یا معتقد به نظام و انقلاب و رهبری حضرت آقا هستید که در این صورت باید تفسیر ایشان راجع به این جمله را بپذیرید . حالت دوم این است که نه به انقلاب و نظام باور دارید نه مقام معظم رهبری که در این صورت تکلیفتان روشن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا