در سفر رئیس دولت به لرستان چه گذشت؟
گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری از سفر رئیس دولت سیزدهم به لرستان را در ادامه میخوانید:
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح روز جمعه وارد فرودگاه خرم آباد شد و در بدو ورود از سوی نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و مسئولین ارشد استانی مورد استقبال قرار گرفت.
بازدید از طرح ها و پروژه های زیربنایی استان، دیدار با نخبگان، جانبازان، خانواده شهدا، ایثارگران و قشرهای مختلف مردم، شرکت در جلسه شورای اداری و نشست خبری از مهم ترین برنامه های سفر رئیس جمهور به استان لرستان خواهد بود.
آیت الله رئیسی را در این سفر، رئیس دفتر رئیس جمهور، معاون اجرایی و وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، ورزش وجوانان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی همراهی می کنند.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح جمعه در یازدهمین سفر استانی خود به استان لرستان در فرودگاه خرم آباد ضمن تبریک ولادت حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) و گرامیداشت شهدای استان لرستان گفت: توفیقی برای من است که در جمع مردم لرستان باشم و دوست داشتم در شهرهای مختلف این استان و اجتماعات مردمی حضور پیدا می کردم اما شرایط کرونایی مانع حضور در اجتماعات مردمی می شود.
رئیس جمهور با اشاره به دیدار با اقشار مختلف مردم، حضور در شورای اداری استان و سرکشی از برخی واحدهای نیمه تعطیل صنعتی این استان گفت: متاسفانه در این استان علی رغم ظرفیت های زیر ساختی خوبی که دارد واحدهای صنعتی نیمه تعطیل یا تعطیل شده است در حالی که نیاز به کار در این استان وجود دارد. این شرایط به شدت ما را رنج می دهد.
آیت الله رئیسی بیان داشت: ظرفیت های بسیاری در این استان وجود دارد اما در این استان پسران و دختران تحصیل کرده زیادی داریم که بیکاری آنها را رنج می دهد.
دکتر رئیسی در مورد محور برنامه های سفر خود به استان لرستان گفت: در این سفر موانع ومشکلات را بررسی کنیم و پیگیری می شود تا از بیکاری در استان بکاهیم و ظرفیت های استان بکارگیری شود.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی بلافاصله پس از ورود به خرم آباد در کارخانه نیمه فعال یخچال سازی بوژان لرستان حضور یافت و در گفتوگو با مسئولین و کارگران این کارخانه در جریان ظرفیتها و مشکلات این مجموعه تولیدی قرار گرفت.
رئیس جمهور در این بازدید با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی مدیران کارخانه یخچال سازی بوژان مبنی بر اینکه با یک پنجم ظرفیت فعالیت میکنند، اظهار داشت: در حالی که این مجموعه از تمام ظرفیتهای لازم برخوردار است لازم است مسئولین استان با جدیت پیگیری کنند تا ظرفیت این کارخانه به طور کامل فعال شود.
در این بازدید تعدادی از کارگران از نزدیک مشکلات و دغدغههای خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در جریان سفر به استان لرستان ضمن بازدید از بخشهای مختلف قلعه فلکالافلاک از نزدیک در جریان ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری این مجموعه قرار گرفت.
رئیس جمهور بر ضرورت آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک به عنوان یکی از مشکلات این مجموعه تاریخی- فرهنگی تاکید کرد و گفت: قلعه فلکالافلاک از آثار تمدنی و مدنیت مردم این خطه است و باید به خوبی نگهداری و معرفی شود.
دکتر رئیسی خاطرنشان کرد: دولت برای ترمیم و نگهداری آثار تاریخی اعتبار مناسبی در نظر گرفته است و با توجه به اینکه میراث تاریخی و فرهنگی گنجینههای پرارزشی هستند، لذا باید برای نسلهای آینده به خوبی نگهداری شوند.
همچنین در این بازدید مدیرکل میراث فرهنگی و فرمانده سپاه استان توضیحاتی در مورد آزادسازی حریم قلعه فلک الافلک ارائه کردند و رئیس جمهور هم بر لزوم تسهیل در آزادسازی حریم این قلعه تاریخی برای ثبت جهانی تاکید کرد.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در جریان سفر به استان لرستان ضمن بازدید از بخشهای مختلف بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد، با تبریک ولادت حضرت زینب (سلامالله علیها) و روز پرستار به پرستاران و کادر درمان این بیمارستان، از فداکاری و تلاش آنان قدردانی کرد.
رئیس جمهور با تجلیل از صبر، ایثار و فداکاری پرستاران در روند درمان بیماران اظهار داشت: کادر بهداشت و درمان کشور به ویژه پرستاران در جریان مواجهه با بیماری کرونا خوش درخشیدند و جان خود را در طَبق اخلاص گذاشتند و این ایثار و فداکاری که از خود نشان دادند بسیار ارزشمند است.
دکتر رئیسی همچنین بر اهتمام دولت نسبت به حل و فصل دغدغهها و مشکلات کادر بهداشت و درمان تاکید کرد.
در این بازدید پرستاران بیمارستان شهید رحیمی نیز در گفتوگوی چهره به چهره برخی از مشکلات شغلی و دغدغههای خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.
رئیس جمهور در این بازدید همچنین از تعدادی از بیماران بستری در این بیمارستان عیادت و برای آنان آرزوی سلامت کرد.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در جریان سفر به استان لرستان در دیدار صمیمی با جمعی از پرستاران لرستان که دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نیز به صورت ویدئوکنفرانس در آن شرکت داشتند با تبریک ولادت حضرت زینب کبری(سلامالله علیها) و روز پرستار گفت: شخصیت بانوی گرامی اسلام حضرت زینب کبری(سلامالله علیها) الگوی بی بدیلی برای همه مردان و زنان جامعه است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بصیرت، روشنبینی، نقشآفرینی در عاشورا و رساندن پیام عاشورای حسینی از ابعاد برجسته شخصیت این بانوی گرامی اسلام است و ایشان بهترین الگو در اخلاص، عمل صالح، مهربانی به دیگران و دگرخواهی در پرتو خداخواهی هستند و امروز پرستاران عزیز ایران به خوبی درس ایثار و فداکاری و دگرخواهی را از حضرت زینب کبری(سلامالله علیها) آموختهاند.
دکتر رئیسی با قدردانی از تلاش و فداکاری شبانهروزی کادر درمان و به ویژه پرستاران در مقابله با بیماری کرونا گفت: شاید اگر کرونا وجود نداشت نقش پرستاران اینقدر برجسته نمیشد و حقیقتاً کرونا آزمونی برای همه دستگاههای متولی مقابله با کرونا بود و در این آزمون جامعه پرستاری کشور خیلی خوب درخشید و موفق و سربلند شد.
رئیس جمهور افزود: این در حالی است که بسیاری از کشورهای مدعی توسعه یافتگی، دارو و تجهیزات پزشکی را در فرودگاه از یکدیگر سرقت میکردند.
آیتالله رئیسی تاکید کرد: همه دستگاههایی که میتوانند در درمان بیماری کرونا تلاش کنند، از مسئولیت دارند و در این عرصه جامعه پرستاری کشور در خط مقدم خدمترسانی قرار دارد.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات پرستاران تصریح کرد: مشکلات مربوط به پرستاران حتما باید حل و فصل شود و در این زمینه وزارت بهداشت و درمان وظیفه دارد این موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کند.
دکتر رئیسی با اشاره به صبر و تحمل بالای پرستاران اظهار داشت: کسی که به عنوان بیمار به بیمارستان مراجعه میکند نباید مشکل دیگری بر وی اضافه شود و امیدوارم جامعه پرستاری همواره با مهربانی و با آستانه تحمل بالا با بیماران برخورد کنند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر فردی برای انجام امور خود به کارکنان دولت و نظام اداری کشور مراجعه کرد حتما باید با روی خوش، پاسخ به موقع و کامل به وی داده شود و همه باید بدانیم که قبل از اینکه به مردم پاسخگو باشیم در محضر خداوند متعال پاسخگو هستیم و همه رفتار و کردار ما در محضر الهی ثبت میشود.
در این مراسم شماری از پرستاران در سخنانی مشکلات، پیشنهادها و دغدغههای خود را مطرح کردند.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در ادامه برنامههای سفر به استان لرستان در نشست تخصصی با کشاورزان و دامداران با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در حوزههای کشاورزی، دامداری، گیاهان دارویی، زنبورداری، آبزی پروری و مرغداری اظهار داشت: استان لرستان از ظرفیتهای فراوانی برای رشد و توسعه مانند نعمت خاک حاصل خیز برخوردار است.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت احداث سد معشوره در رشد و توسعه کشاورزی استان بیان داشت: از جمله کارهایی که حتما باید در سطح استان به اتمام برسد احداث این سد است؛ البته بسیار زودتر از اینها باید این اقدام انجام میشد و امروز وظیفه داریم عقبماندگی موجود در این زمینه را با سرعت جبران کنیم.
دکتر رئیسی با تاکید بر حمایت از نوآوری و کسب و کارهای نوین در حوزه کشاورزی به فعالیت موفق یکی از جوانان استان درحوزه گیاهان دارویی که توانسته بود برای بیش از ۲ هزار نفر اشتغالزایی کند، اشاره کرد و گفت: فعالیت در بخشهایی مانند گیاهان دارویی و صادرات این محصول میتواند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد، لذا باید از فعالیت کارآفرینان و کشاورزان در این حوزه حمایت شود ضمن اینکه این حوزه از ظرفیت اشتغالزایی فراوانی نیز برخوردار است.
رئیس جمهورضمن تاکید بر اینکه موانع رشد و توسعه کشاورزی استان لرستان باید برطرف شود، ایجاد صنایع تبدیلی را مهم ارزیابی کرد و در این باره گفت: امروز در مناطق مختلف کشور از جمله لرستان نیازمند راهاندازی صنایع تبدیلی هستیم تا از خامفروشی جلوگیری کرده و ارزش افزوده زیادی برای کشاورزان تامین شود و در این زمینه مسئولین مربوطه موظف هستند حمایتها و پشتیبانی لازم را به عمل آورند.
آیتالله رئیسی مدیریت جدی آب را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: با مدیریت درست آب میتوان کمبودها را جبران و آب را برای مصارف شرب، صنعتی و کشاورزی تامین کرد.
رئیس جمهور با اشاره به صحبت یکی از کشاورزان در زمینه مکانیزه کردن مزارع، گفت: دولت قصد دارد از این کار به نوعی حمایت کند که مکانیزه کردن مزارع توسط خودِ کشاورزان، دامداران و کارآفرینان انجام شود.
دکتر رئیسی همچنین با اشاره به موضوع اعطای تسهیلات به کشاورزان اظهار داشت: معتقدم بهترین محل برای مصرف امکانات و ظرفیتهای مالی کشور اختصاص تسهیلات به بخش کشاورزی و دامداری کشور است.
رئیس جمهور همچنین بر تلاش دولت برای راهاندازی صنایع تعطیل شده و نیمه تعطیل استان به منظور برطرف کردن بخشی از بیکاری جوانان تاکید کرد.
در این مراسم مشکلات حوزه دامداری، گیاهان دارویی، زنبورداری، آبزی پروری و مرغداری توسط کشاورزان و فعالین این حوزه مطرح شد.
خبر تکمیل میشود…