خرید تور تابستان

پاسخی به بیانیه جلایی پور درباره نشست سرای خزعلی

رحمت‌اله بیگدلی در واکنش به «یادداشتی از حمیدرضا جلایی پور [لینک]، یادداشتی نوشت با عنوان: «پاسخی دوستانه به بیانیه نامهربانانه برادر گرامی جناب آقای دکتر حمیدرضا جلایی‌پور».

متن یادداشت ارسالی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی یه انصاف نیوز در پی می آید:

برای عصر روز یکم تیرماه ‌هزار و سیصد و نود و پنج شمسی مطابق پانزدهم رمضان المبارک هزار چهارصد و سی و هفت قمری از طرف مجموعه سرای قلم تهران برای شرکت در میزگردی تحت عنوان «آسیب‌شناسی اصلاحات و خطوط راهنمای اصلاح‌طلبان بعد از انتخابات مجلس دهم» دعوت شده بودم.

جناب آقای دکتر حمیدرضا جلایی‌پور عضو سابق شورای مرکزی جبهه مشارکت و عضو محترم فعلی شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز مدعو دیگر این میزگرد بودند.

این میزگرد تا افطار ادامه داشت و بعد از پاسخ به سؤالات حضار محترم و خداحافظی و بدرقه محترمانه جناب دکتر جلایی‌پور تا دم در پایان یافت.

● اما با کمال تأسف، امروز دوم تیرماه برخی دوستان بیانیه‌ای سراسر کذب و مشحون به تهمت را از جانب ایشان برای بنده ارسال کردند که واقعا تأسف‌بار و تعجب‌انگیز بود!

در بیانیه جناب جلایی‌پور آمده است:
«امروز پس از پیگیری‌های جناب دکتر خزعلی در نشست سرای اهل قلم (متعلق به آقای مهدی خزعلی) با موضوع اصلاحات از ساعت ۶ الی ۹ شرکت کردم.
سخنرانان میزگرد مهدی خزعلی، من و حجت‌الاسلام بیگدلی (از اعتماد ملی) بودیم. از قبل تأکید داشتم اگر موضوع جلسه اصلاحات و آینده آن است برای صحبت آمادگی دارم. سرای اهل قلم قبول کرد و من هم شرکت کردم. جلسه یک مقدار دیر شروع شد و از آینده اصلاحات صحبت کردیم، اما ناگهان دیدم جناب خزعلی با صدای بلند و تقریبا فریاد اول روحانی را نقد و تخریب کرد و بعد حزب مشارکت را به باد انتقادهای تند گرفت.
بعد متوجه شدم جناب بیگدلی هم دوست و هم‌راه جناب خزعلی است و به‌جای آینده اصلاحات جهت حمله خود را بر اساس ادعاهای بی‌پایه به سمت مشارکت، سعید حجاریان و مصطفی معین گرفته ‌است. من هم البته به نوبه خودم ادعاهای تند اين دوستان را بي‌پاسخ نگذاشتم و جمعیت هم با دست زدنشان حمایت و تشکر می‌کردند.
ارزیابی
– من تا امروز از سرای یک نفره ی اهل قلم (که امکانات خوبی هم داشت) هیچ شناخت از نزدیکی نداشتم و امروز هم به احترام خود جناب خزعلی و خانواده‌اش در این مراسم شرکت کردم.
– نمی‌خواهم یک ارزیابی سیاسی ـ امنیتی از این سرا بدهم چون اطلاع کافی ندارم، ولی در همین سه ساعت دو نکته را فهمیدم:
یکم. قاطعانه می‌توان گفت این سرا «تعادل» ندارد. این عدم تعادل‌ها هم می‌تواند مورد سواستفاده «مهندسی‌کاران» قرار بگیرد.
دوم. در مجموع برگزارکنندگان، نگران ایجاد اختلاف بین اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان و اصول‌گرایان میانه‌رو نبودند. (و جناب خزعلی همه این سه مولفه جریان میانه را از تیغ بی‌دریغ حرف‌های بی‌پایه‌اش می گذراند).
قطعا اگر این میزان شناخت از جناب خزعلی را قبلا داشتم در این نشست شرکت نمی‌کردم.
طبق این تجربه به نظرم می‌رسد اگر این سرای اهل قلم، اصلاح‌طلبان را براي سخنراني دعوت كرد بايد با احتياط برخورد كنند. یکی از شرایط گفت‌وگوی مطلوب آن است که طرفین بحث بتوانند سخنان خود را کنترل کنند، نه این‌که هر نسبتی را نثار این و آن کنند.»

● قبل از هرچیز لازم است عرض کنم که آقای دکتر خزعلی به دلیل حضور در جلسه‌ای در اواسط میزگرد رسیدند و برنامه توسط بنده و جناب دکتر جلایی‌پور با اداره آقای مؤیدی مجری محترم میزگرد شروع شده بود.

● و اما نکاتی چند در باره بیانیه جناب جلایی‌پور:
۱. همان‌طور که در متن اطلاعیه‌های برنامه اعلام شده از سوی سرای قلم آمده بود، عنوان برنامه، «آسیب‌شناسی اصلاحات و خطوط راهنمای اصلاح‌طلبان بعد از انتخابات مجلس دهم» بود و قبل از جلسه در توافقی که بین بنده و جناب آقای جلایی‌پور به عمل آمد قرار بر این شد که ابتدا به آسیب‌شناسی دوران اصلاحات و سپس به خطوط راهنمای اصلاح‌طلبان برای بعد از انتخابات مجلس دهم بپردازیم.
اما از همان آغاز میزگرد، جناب جلایی‌پور زیر قول خودشان زدند و از پرداختن به هرگونه آسیب‌شناسی طفره رفتند و شروع به اتهام‌زنی کردند!
۲. در مقابل تخلف جناب جلایی‌پور از پرداختن به آسیب‌شناسی اصلاحات و اتهام‌زنی‌های ایشان، بنده نهایت احترام را نسبت به جناب آقای جلایی‌پور داشتم و هر جا هم که ایشان حتی یک جمله مبتنی بر منطق و انصاف بیان داشتند با احترام زیاد ایشان را تشویق کردم!
۳. جناب جلایی‌پور، آقای دکتر خزعلی را متهم به تخریب آقای دکتر روحانی کرده‌اند، و حال این‌که آقای دکتر خزعلی از همان آغاز گرم شدن تنور انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر در ایامی که برخی دوستان جناب جلایی‌پور تحریمی بودند و می‌گفتند که شرکت در انتخابات بی‌فایده است و نتیجه‌ای برای ما ندارد، قاطعانه معتقد به ضرورت حضور در انتخابات بودند و ابتدا از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی حمایت می‌کردند و بعد از رد صلاحیت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی هم بدون فوت وقت از آقای روحانی حمایت کردند!

● ماجرای بنده هم که در حمایت از آقای روحانی چه سابقا و چه لاحقا اظهر من الشمس است. بنده از همان ابتدا تردیدی در ضرورت حمایت از آقای روحانی نداشتم و صدها یادداشت و مقاله و مطلب و… از بنده از ماه‌ها قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ در حمایت از آقای روحانی و سپس دولت او منتشر شده است!
واقعا تأسف‌بار است که جناب دکتر جلایی‌پور، فرق بین مطالبه‌محوری و تخریب را ندانند و به مطالبه‌محوری آقای دکتر خزعلی اتهام تخریب بزنند!!!

لب کلام دکتر خزعلی این بود که ما برای حضور جدی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ و حمایت قاطع و کارساز از آقای دکتر روحانی باید از آقای روحانی بخواهیم که در این فرصت باقی‌مانده در قلع و قمع ماده فساد بکوشند و تلاش کنند که وعده‌های انتخاباتی خود را در حد مقدور عملی سازند!
حال، جناب جلایی‌پور باید پاسخ دهند که این درخواست منطقی، مطالبه‌محوری است یا تخریب؟!

354
مهدی خزعلی – حمیدرضا جلایی پور

۴. آقای جلایی‌پور در بیانیه خود آقای دکتر خزعلی را متهم به نقد و تخریب جبهه مشارکت هم کرده‌اند!
واقعا جای تأسف است که جناب آقای جلایی‌پور به عنوان یک فعال سیاسی فرهیخته، نقد و انتقاد را به مانند دوغ و دوشاب به هم بیامیزند و از آن چیزی به نام تخریب استحصال کنند!
در تعریف نقد گفته‌اند: نقد عبارت است از «سره را از ناسره جدا کردن» و «شناختن محاسن و معایب چیزی.». در اصطلاح، نقد به مفهوم داوری و قضاوت دوجانبه در مورد یک گزاره ‌است. این واژه در لغت به معنای «بهینِ چیزی را گزیدن» هم آمده ‌است. انتقاد اگر چه معادل این واژه نیست و تفاوت‌هایی مفهومی با آن دارد، اما همواره همراه این واژه بوده‌است.

فرهنگ معین، انتقاد را این‌گونه معنی کرده است: «۱. خالص کردن . ۲. جدا کردن خوب از بد. ۳. خرده گرفتن . ۴. برشمردن درستی ها و نادرستی‌های یک اثر ادبی یا هنری و …. انتقاد، نزدیک مفهوم نقد است، اما بیش‌تر به «قضاوت منفی اما عینی» در رابطه با گزاره‌ای گفته می‌شود. با این حال نقشی مثبت برای این امر قائل شده‌اند.»

bigdeli rahmatolah
رحمت اله بیگدلی

۵. تأسف‌بارترین بخش بیانیه عجیب آقای جلایی‌پور این است که دکتر جلایی‌پور در فرازی از بیانیه خود، بنده را با چند درجه تخفیف متهم به حمله به جبهه مشارکت و آقای دکتر حجاریان و آقای دکتر معین کرده و نوشته‌اند: «بعد متوجه شدم جناب بیگدلی هم دوست و هم‌راه جناب خزعلی است و به‌جای آینده اصلاحات، جهت حمله خود را بر اساس ادعاهای بی‌پایه به سمت مشارکت، سعید حجاریان و مصطفی معین گرفته ‌است.»!

● حال من از جناب آقای دکتر جلایی‌پور می‌پرسم که:
● آیا خواندن متن مصاحبه آقای دکتر حجاریان در باره اعتراف به اشتباه در کاندیداتوری دکتر معین آن هم بدون بحث و داوری در باره آن به مفهوم حمله و تخریب است؟!
● آیا خواندن متن مقاله منتشرشده آقای دکتر …. از دوستان و همراهان آقای جلایی‌پور و آن هم بدون ذکر نام آن فرد که متضمن توهین به حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی است و در آن آقای خاتمی را به «ترسویی، سست‌عنصری، دروغگویی، پیمان‌شکنی، نقض عهد با همراهان و …» متهم کرده است، تخریب و حمله محسوب می‌شود!

۶. در ادامه بیانیه، جناب دکتر جلایی‌پور در ارزیابی خود از این برنامه، وارد فاز توهم توطئه شده و نوشته‌اند:

«نمی‌خواهم یک ارزیابی سیاسی، امنیتی از این سرا بدهم چون اطلاع کافی ندارم، ولی در همین سه ساعت دو نکته را فهمیدم:
یکم. قاطعانه می‌توان گفت این سرا “تعادل” ندارد. این عدم تعادل‌ها هم می‌تواند مورد سواستفاده “مهندسی‌کاران” قرار بگیرد.»

● جناب دکتر جلایی‌پور در این فراز از بیانیه خود در قامت یک متخصص جنگ روانی ظاهر شده و با استفاده از روش‌های نخ‌نمای ژورنالیستی با بیان این‌که: «نمی‌خواهم یک ارزیابی سیاسی، امنیتی از این سرا بدهم چون اطلاع کافی ندارم.»، خواسته‌اند به مخاطب القا کنند که حواستان جمع باشد؛ زیرا ممکن است که اهل این سرا عوامل نیروهای امنیتی باشند و ….!

● در خصوص این عبارت جناب دکتر جلایی‌پور فقط می‌گویم: «خدایا همه ما را از شر این‌گونه توهم توطئه‌ها و تهمت‌های ناروا زدن آن هم در ایام ماه مبارک رمضان محفوظ بدار.»

۷. جناب دکتر جلایی‌پور همچنین در قامت روانشناس هم ظاهر شده‌اند و اهل سرای قلم را به “عدم تعادل” متهم کرده و هشدار داده‌اند که این سرا در مظان سوءاستفاده «مهندسی‌کاران» است و ….!

● در خصوص این اتهام جناب دکتر جلایی‌پور از ایشان می‌پرسم که شما چگونه با شرکت در یک جلسه، ده‌ها نفر از اعضای فرهیخته سرای قلم را که بدون خط‌کشی‌های مرسوم خودی و غیرخودی، برای همه اصحاب اندیشه، تریبون آزاد آماده کرده است، متهم به «عدم تعادل» می‌کنید و هشدار می‌دهید که امکان دارد «مهندسی‌کاران» از این سرا سوء‌استفاده کنند، اما این احتمال را به صورت ضعیف هم در باره خودتان نمی‌دهید که «مهندسی‌کاران» در سال ۱۳۸۴ شما را مهندسی کرده و بلای احمدی‌نژاد را به دست شما بر سر ملک و ملت فرود آورده باشند!

● جناب دکتر جلایی‌پور
آیا واقعا احتمال نمی‌دهید که وارد کردن آقای «دکتر مصطفی معین» به انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۸۴ به دست شما، آن هم با حکم حکومتی، آن هم «با خیرخواهی» آقای «غلامعلی حداد عادل» برای اصلاح‌طلبان، مصداق بارز «عدم تعادل» و «مهندسی شدن از سوی منهدسی‌کاران» باشد؟!

● پس چرا شما که ظاهرا رطب خورده‌ و چنین آشکارا «مهندسی» شده‌اید و نتیجه این رطب‌خواری و مهندسی شدن و خطای استراتژیکتان، نازل شدن بلای معجزه هزاره سوم و بر باد دادن صدها میلیارد دلار درآمدهای نفتی و غیرنفتی و این همه اختلاس و فساد و تورم و نابسامانی و … برای کشور بود، دیگران را به «عدم تعادل» و در «مظان سوء‌استفاده» «مهندسی‌کاران» بودن متهم می‌کنید؟!

۸. در ادامه این بیانیه مشعشع، جناب دکتر جلایی‌پور نوشته‌اند:

«در مجموع برگزارکنندگان، نگران ایجاد اختلاف بین اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان و اصول‌گرایان میانه‌رو نبودند.»

● جناب دکتر جلایی‌پور
اتفاقا ماجرا درست برعکس آن چیزی است که شما در صدد القای آن هستید و می‌خواهید خود و دوستانتان را معتدل و میانه‌رو جلوه دهید و دیگران را به تندروی متهم کنید!

دلایل متعددی بر این نکته وجود دارد که بنده فقط به دو مورد آن اشاره می‌کنم:
در انتخابات مجلس دهم این شما ودوستانتان بودید که حتی یک حضور ساده و نمادین حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی در پای صندوق رأی در دماوند را برنتافتید و دوستان نزدیک شما از جمله آقای دکتر … در مقالات خود ایشان را به «ترسویی، سست‌عنصری، دروغگویی، پیمان‌شکنی، نقض عهد با همراهان و …» متهم کردند و نوشتند:

«اگر [خاتمی] در انتخابات شرکت نمی‌کرد او “قهرمان” و “پیروز بی‌بدیل انتخابات بود”! خاتمی این‌بار نیز “نخواست یا نتوانست قهرمان باشد”! پیش از این نیز “بارها او را تجربه کرده بودیم”! هنگامی که در قبال مانع‌تراشی‌های برخی نهادهای خاص گفته بود؛ “برای بار دوم نامزد نخواهد شد”، ولی “نهایتاً شد” گفته بود؛ “اگر قوانین دوقلوی اختیارات رئیس‌جمهور و اصلاح قانون انتخابات تصویب نشود استعفا خواهد داد”، ولی “نداد” و یا این‌که گفته بود؛ “زیر بار برگزاری انتخابات مجلس هفتم با آن همه رد صلاحیت‌ها نخواهد رفت”، ولی “رفت” “او هیچ‌بار نخواست و یا نتوانست کوتاه نیاید و قهرمان باشد.”»

● این در حالی است که در همان انتخابات، بنده و آقای دکتر خزعلی رسما اعلام کردیم که باید صف میانه‌ر‌وها و اصولگرایان معتدل را از افراطیون جدا کرد و با انتشار بیانیه‌ای از کاندیداتوری آقای دکتر علی مطهری هم حمایت کردیم!

۹. جناب دکتر جلایی‌پور، در بیانیه خود، رهنمودی هم بدین شرح صادر کرده‌اند:

« طبق این تجربه به نظرم می‌رسد اگر این سرای اهل قلم، اصلاح‌طلبان را براي سخنراني دعوت كرد بايد با احتياط برخورد كنند. یکی از شرایط گفت‌وگوی مطلوب آن است که طرفین بحث بتوانند سخنان خود را کنترل کنند، نه این‌که هر نسبتی را نثار این و آن کنند.»

● شایان ذکر است که به خدمت جناب جلایی‌پور عرض شود که تا کنون ده‌ها شخصیت اصلاح‌طلب از قبیل محمدرضا خاتمی، حسین مرعشی، صادق زیباکلام، محمدجواد حق‌شناس، (هادی خانیکی و غلامعلی خوشرو هر دو به نمایندگی از سوی آقای سیدمحمد خاتمی)، یاسر هاشمی، فاطمه کروبی، محمدحسین کروبی، غلامعلی رجایی، فؤاد صادقی، اعظم طالقانی، احمد حکیمی‌پور، اکبر اعلمی، حجج اسلام سید محمدعلی ایازی و احمد منتظری و … در میزگردها و سخنرانی‌های سرای قلم حضور یافته‌اند و نه تنها هیچ مشکلی پیش نیامده، بلکه این برنامه‌ها به بهترین وجه ممکن برگزار و آثار مبارکی هم داشته است!

۱۰. جناب جلایی‌پور همچنین نوشته‌اند:

«من هم البته به نوبه خودم ادعاهای تند اين دوستان را بي‌پاسخ نگذاشتم و جمعیت هم با دست زدنشان حمایت و تشکر می‌کردند.»

● ظاهرا جناب جلایی‌پور چنان غرق در تصورات خودشان بوده‌اند که متوجه نشده‌اند این مجری محترم برنامه بود که بعد از پایان اظهارات آقای جلایی‌پور از حضار محترم می‌خواست که ایشان را با دست زدن تشویق کنند و آقای جلایی‌پور دست زدن حضار محترم به دعوت مجری محترم را که اکثر قریب به اتفاق آنان از منتقدان جدی اظهارات ایشان بودند به حساب حمایت از خود گذاشته‌اند!

● در پایان از همه مخاطبان عزیز می‌خواهم که متن کامل صوتی میزگرد را که از سوی سرای قلم منتشر شده است، استماع فرمایند و خود داوری کنند که چه کسی بعد از مواجهه با ضعف در گفت‌وگو عمدا زیر بحث آسیب‌شناسی زده و مانع ادامه روند بحث براساس برنامه اعلامی شده و شروع به اتهام زنی کرده است؟!

اتهام زدن به دیگران آن هم در ماه مبارک رمضان در شان شخصیتی چون جناب آقای دکتر جلایی‌پور نیست و بنده هم از این که با دهان روزه، حتی یک درصد مصداق اتهامات جناب جلایی‌پور باشم به خدای بزرگ پناه می برم!

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. جناب آقای جلایی پور استاد بنده بوده اند و بنده واحدهای مختلفی با ایشان پاس کرده ام. متاسفانه ایشان به هیچ عنوان طاقت و تحمل انتقاد را ندارندو به شدت برافروخته میشوند. امیدوارم که موفق و پیروز باشند.

  2. من اقای جلایی پور را میشناسم کافیه به ایشان بگی بالای چشمت ابرویه دیگه جواب سلامت را هم نمیده

  3. درود بر شما جناب بيگدلى كه محترمانه و در عين حال قاطعانه از سراى قلم دفاع كرديد، هرچند اين پاسخ خوشايند دوستان انصاف نيوز نيست و نميدانم چه مشكلى با دكتر خزعلى دارند كه از پاسخ دكتر جلائى پور استقبال كرده بودند . ضمن آنكه از اين سايت وزين بعيد بود كه توام با انتشار بيانيه مذكور، تيترى جانبدارانه براى آن تنظيم كرده بودند

  4. بنده از کسانی بودم که در این میزگرد حضور داشتم و از نزدیک مشاهده کردم که چگونه آقای جلایی‌پور برای فرار از اعتراف به اشتباهات خود و حزب متبوعش از بحث در باره آسیب‌شناسی اصلاحات طفره رفت و تلاش کرد که با اتهام زدن به اعضای میزگرد و هوچیگری برنامه را به هم بریزد و مانع پیش رفتن بحث به صورت منطقی و برنامه اعلام شده بشود.
    از جناب آقای دکتر بیگدلی به خاطر ارائه بحث خود به صورت منسجم، منطقی و در نهایت ادب و تواضع تشکر می‌کنم. تحلیل آقای بیگدلی در باره آسیب‌شناسی اصلاحات، امروزه درد دل بسیاری از دلسوزان این جریان بزرگ است که ایشان شجاعانه، صادقانه و به صورت منطقی و علمی مطرح کردند.
    محمد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا