خرید تور تابستان

درس دیپلماسی بانوان در «میدان مشق»

ایران‌پرس نوشت: سه‌تن از بانوان دستگاه دیپلماسی کشورمان برای مسئولیت‌های مختلف از حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه حکم گرفتند.

بر این اساس «مرضیه افخم» که پیش از این در سمت‌های سفیر ایران در مالزی، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و نیز مدیرکل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه انجام وظیفه کرده است به سمت مشاور وزیر و مدیرکل زنان و حقوق بشر منصوب شد.
«منصوره شریفی‌صدر» که مدیرکلی زنان و حقوق بشر و معاونت سفیر ایران در ژاپن را بر عهده داشته به سمت دستیار وزیر امورخارجه منصوب شد و «سونا احمدی» مدیریت پیشین منابع انسانی وزارت امورخارجه به سمت مشاور وزیر در امور زنان و خانواده منصوب شد.

از راست مرضیه افخم و منصوره شریفی صدر

٤٤٠ نفر از کارکنان وزارت خارجه جمهوری اسلامی را زنان تشکیل می دهند این مطلبی بود که حسین امیرعبداللهیان هفته پیش در حاشیه مراسم بزرگداشت روز زن و روز مادر گفت که با حضور جمعي از بانوان سفراي كشورهاي اسلامي و کارکنان وزارت امورخارجه در تالار وحدت تهران برگزار شد.

حضور بیش از چهارصد بانو در دستگاه دیپلماسی کشور

زنان نیمی از جمعیت بیش از هشتاد میلیونی ایران را تشکیل می دهند که بر اساس آمار سال 2021، 49.5 درصد بوده است.

در صد بالای این جمعیت، و اشتیاق آنها به مشارکت در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، و علمی حکایت از آن دارد که نادیده گرفتن این ظرفیت بالا می تواند یک کشور یا یک حاکمیت را با زیان های غیر قابل قبولی رو به رو کند.

اشتیاق و علاقه این قشر به مسائل سیاسی و حکومت داری و تصمیم سازی سیاسی البته که پدیده ای نوین نیست. بانوان در ایران از دیرباز علاقه وافری به حوزه سیاسی نشان داده اند و دستگاه دیپلماسی یکی از جذاب ترین آنها برای این قشر بحساب می آید.

دیانا آبکار از ارامنه اهل جلفای اصفهان اولین و آخرین سفیر «جمهوری اول ارمنستان» در ژاپن 1918-20 شد. اما در ایران زمان پهلوی دوم، پس از انقلاب سفید، زنان به تدریج وارد دستگاه دیپلماسی شدند. نسرین حکمتی و شیرین طهماسب هانتر دو نفر از اولین بانوانی هستند وارد وزارت خارجه شدند.

بعضی روایات می‌گویند اولین زن دیپلمات ایرانی نسرین حکمتی بود و مهرانگیز دولتشاهی نیز در سال ۱۳۵۴ به سفارت ایران در دانمارک منصوب شد.

اما انقلاب ۵۷ زنان را وارد فاز جدیدی در فعالیت دیپلماسی کرد.

به گفته حسین امیرعبداللهیان سي درصد همكارانش در وزارت خارجه از بانوان هستند.

وی افزود: “هر زمان خانمها در یک طرح سياسي حضور دارند با وسواس، ظرافت و دانش كمك بزرگي به دستگاه ديپلماسي مي كنند.”

مرضیه افخم سخنگوی پیشین وزارت خارجه و سفیر ایران در مالزی، افسانه نادی‌پور سفیر ایران در دانمارک، حمیرا ریگی سفیر ایران در بروئنی و فروزنده ودیعتی سفیر ایران در فنلاند از جمله بانوان درگیر در ظرافت های دیپلماتیک در قامت سفیر برای جمهوری اسلامی هستند.

به نظر می رسد حضور زنان در میدان مشق تنها در ظرفیت سفارتها محدود نمی شود.

اگرگذرتان به خیابان سی تیر افتاد؛ جایی که بسیاری از رویدادهای مهم تاریخی، از جمله قیام سی تیر ۱۳۳۱ در آن رخ داد، علاوه بر تناول غذاهای لذیذ خیابانی در مسیر حرکت به سمت شمال در سمت راست وارد خیابان سنگ‌فرش شده کوشک مصری می شوید.

با گشت و گذار در این خیابان علاوه بر اینکه تاریخچه‌ای از معماری دروه قاجار را مشاهده می کنید در آن بانوانی را می بینید که در بخش های مخلتف وزارت خارجه مشق دیپلماسی را تمرین می کنند.

این بانوان امروز در عرصه ای فعال هستند که از دیربار جولانگاه مردان بوده و امروز نیز کم و بیش محیطی کاملا خشک دیپلماتیک، بی روح و مردانه است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا