خرید تور تابستان

دامداری قمار بین دلالان، زیان دهی و تعطیلی

محسن هاشمی در یادداشتی به خبرآنلاین نوشت: مافیای دامداری و گوشت آفت این حرفه هستند.
دامداران در میانه زیان و تعطیلی

ممنوعیت صادرات دام، رکورد شکنی کم سابقه بهای علوفه و دان، افزایش هزینه های حمل و نقل و کاهش قدرت خرید مردم همه دست به دست هم داده تا دامداران را در دوراهی تعطیلی یا زیان قرار دهد.

تامین امنیت غذایی پس از امنیت حیات، دومین وظیفه و ماموریت دولت ملت ها است. کشورمان ایران به علت تنوع آب و هوایی دارای مزیت نسبی تولید و پرورش دام سبک است. 
بر اساس کزارش های مرکز آمار ایران در سال جاری، تعداد شصت و سه میلیون سر دام سبک موجود است که بر اساس میزان مصرف سرانه تعداد هفت میلیون سر از این تعداد  مازاد است. 
با افزایش بی سابقه قیمت علوفه و دان هم چنین افزایش سایر هزینه ها نظیر کارگری،حمل و نقل و واکسیناسیون، بهای تمام شده ی تولید دام را افزایش داده است. از سوی دیگر  با کاهش میزان مصرف خانوار نتیجه کاهش قدرت خرید مردم و نیز همه گیری کرونا، مصرف بازار داخلی کاهش یافته است.

ممنوعیت صادرات دام سبک به مشتریان بازارهای خارجی، علاوه بر اینکه موجب ضرر و زیان دامداران و نتیجتا تعطیلی واحدهای دامداری می شود، موحبات بی ثباتی اعتبار فعالان تجاری در بازار های جهانی و حذف انها و واگذاری آن بازارها به رقبا می شود.
کشورهای ارمنستان،گرجستان و ترکیه هم اکنون از طریق خطوط مواصلاتی ایران مشغول صادرات دام سبک مورد نیاز بازار کشورهای ساحل خلیج پارس هستند. سوگمندانه دامداران ایران با حسرت نظاره گر تصاحب این بازار توسط اغیار و خسران و زیان خویش به بهانه پایین نگهداشت قیمت گوشت هستند.

بنظر می رسد مافیای خصولتی و نفوذمندان بازار گوشت ایران، در پی آنند با جوسازی عوامانه وبا عباراتی نظیر: صادرات موجب گرانی گوشت می شود، موحبات مرگ دامداری ایران را فراهم آورند و آنگاه با واردات گوشت از برزیل،قزاقستان،قرقیزستان و … منافع گروهی و شخصی خود را با قربانی کردن منافع ملی، افزایش داده به چنگ آورند.
در هر حال امنیت غذایی در گرو تامین امنیت کمینه منفعت تولید کننده است و این امر با رفع ممنوعیت صادرات و حفظ و به دست آوردن بازار های خارجی فراهم می شود.
سوگمندانه در بازار داخلی قیمت خرید هر کیلو گوسفند شصت هزار تومان و بهای تمام شده با محاسبه سود ۲۰% دامدار، یکصد و دوازده هزار تومان بر اساس محاسبات زیر است:

هزینه پروار یک گوسفند ۳۵-۴۵کیلوی (شیشک):

-هزینه خوراک پنج ماهه نگهداری میش مادر: ۱۸۰۰۰۰۰ تومان
-هزینه خوراک شش ماه پرورش بره:  ۱۸۰۰۰۰۰ تومان
– هزینه های بهداشت و واکسیناسیون میش و بره:  ۵۵۰۰۰۰ تومان
-هزینه های چوپانی و کارگری ده ماه: ۸۰۰۰۰۰تومان
بهای تمام شده بره پروار شده شیشک: ۴۶۰۰۰۰۰ تومان
بهای تمام شده هر کیلو گوسفند زنده: ۱۱۲۰۰۰ تومان

 بر اساس بهای علوفه و دان زیر:
– قیمت میانگین کاه :۴۵۰۰ تومان
– قیمت میانگین یونجه: ۶۰۰۰تومان
– قیمت میانگین جو: ۵۵۰۰تومان
– قیمت میانگین کنستانتره :۴۵۰۰
– متوسط خوراک روزانه میش:۱۶۰۰گرم(۱۲۰۰گرم علوفه و ۴۰۰گرم جو و کنستانتره)
– متوسط خوراک بره از ماه دوم تا شش ماهگی:۱۴۰۰ گرم(۹۰۰گرم علوفه و ۵۰۰گرم جو و کنستانتره)

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا