خرید اتریوم و معاملهگری با ارزدیجیتال Ethereum
رپورتاژ آگهی
توکن اتریوم معروف به اتر ETH یکی از سه ارز دیجیتال برتر جهان است. اتریوم از ژانویه ۲۰۲۲ با حدود ۳۸۰ میلیارد دلار ارزش بازار پس از بیتکوین باارزش تقریبی ۸۰۰ میلیارد دلار، دومین بازار پر ارزش را دارد. همچنین بایننس کوین باارزش بازار ۷۵ میلیارد دلار در جایگاه سوم قرار دارد. درحالیکه داراییهای ارزهای دیجیتال در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نسبت به دوره اوج خود در دسامبر ۲۰۱۷ کاهش یافت، بازار کریپتو تا سال ۲۰۲۱ به بالاترین سطح خود بازگشت و اکنون ارزش آن چندین برابر بیشتر از دوره اوج قبلی است؛ هرچند از آغاز سال ۲۰۲۲ کمی عقبنشینی داشته است. درحالیکه بازار ارزهای دیجیتال همچنان شاهد نوآوری است، علاقه زیادی به این بازار وجود دارد. ارزش اتریوم در ژانویه ۲۰۲۲ در حدود ۳۲۵۰ دلار قرار داشت که نسبت به دورههای اوج خود در نوامبر ۲۰۲۱ که نزدیک به ۵۰۰۰ دلار بود کاهش داشته است. ما در این مقاله نحوه خرید اتریوم، معاملهگری با آن، کارکردها و آینده این توکن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اگر این توکن را برای سرمایهگذاری انتخاب کردهاید، با ما همراه باشید.
معرفی توکن اتریوم
اتریوم پلتفرمی است که از فناوری بلاکچین پشتیبانی میکند و بیشتر بهخاطر ارز دیجیتال بومی خود به نام اتر یا ETH شناخته شده است. ماهیت توزیعشده فناوری بلاکچین چیزی است که پلتفرم اتریوم را ایمن میکند و این امنیت باعث میشود که ETH ارزشمند شود.
پلتفرم اتریوم علاوه بر شبکهای از برنامههای غیرمتمرکز که به نام dApps شناخته میشود، از اتر نیز پشتیبانی میکند. قراردادهای هوشمند که از پلتفرم اتریوم سرچشمه گرفتهاند، جزء اصلی در نحوه عملکرد پلتفرم هستند. بسیاری از برنامههای مالی غیرمتمرکز DeFi و سایر برنامهها از قراردادهای هوشمند در ارتباط با فناوری بلاکچین استفاده میکنند.
آینده اتریوم
انتقال اتریوم به پروتکل اثبات سهام که کاربران را قادر میسازد تا تراکنشها را اعتبارسنجی کرده و بر اساس داراییهای اتر خود، اتریوم جدید تولید کنند، بخشی از ارتقای بزرگ پلتفرم اتریوم در آینده به نام Eth2 است. این ارتقا همچنین ظرفیت شبکه اتریوم را برای حمایت از رشد آن اضافه میکند و به رفع مشکلات مزمن ازدحام شبکه که باعث افزایش هزینههای گاز شده است، کمک میکند.
پذیرش اتریوم، خصوصاً توسط شرکتهای مطرح همچنان ادامه دارد. در سال ۲۰۲۰، تراشه ساز Advanced Micro Devices (AMD) از سرمایهگذاری مشترک با ConsenSys برای ایجاد شبکهای از مراکز داده ساخته شده بر روی پلتفرم اتریوم خبر داد. این فناوری در پلتفرم ابری Azure مایکروسافت کاربرد دارد.
اتریوم در مقابل بیتکوین
اتریوم اغلب با بیتکوین مقایسه میشود. درحالیکه این دو ارز دیجیتال شباهتهای زیادی دارند، سرمایهگذاران بالقوه باید به تمایزات مهم توجه کنند.
اتریوم بهعنوان «بلاکچین قابل برنامهریزی جهان» توصیف میشود که خود را بهعنوان یک شبکه الکترونیکی و قابل برنامهریزی با کاربردهای فراوان معرفی میکند. در مقابل، بلاکچین بیتکوین تنها برای پشتیبانی از ارز دیجیتال بیتکوین ایجاد شده است. پلتفرم اتریوم با جاهطلبیهای گسترده جهت استفاده از فناوری بلاکچین برای بسیاری از برنامههای کاربردی مختلف تأسیس شد؛ اما بیتکوین صرفاً بهعنوان یک ارز دیجیتال طراحی شده است. هرچند که قیمت بیتکوین همچنان از قیمت اتریوم بیشتر است. میتوانید از طریق این لینک https://wallex.ir/markets/eth قیمت امروز اتریوم را مشاهده کنید و از طریق این لینک https://wallex.ir/markets/btc قیمت لحظه ای بیت کوین را مشاهده کنید.
حداکثر تعداد بیتکوینهایی که میتوانند وارد بازار شوند ۲۱ میلیون است؛ اما مقدار ETH که میتوان ایجاد کرد نامحدود است، اگرچه مدت زمانی که برای پردازش یک بلوک از ETH طول میکشد، میزان استخراج اتریوم را در سال محدود میکند. تعداد کوینهای اتریوم در گردش در پایان سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۱۸ میلیون بود.
یکی از تفاوتهای اصلی که بر سرمایهگذاران تأثیر میگذارد، نحوه برخورد شبکههای اتریوم و بیتکوین با هزینههای پردازش تراکنش است. این هزینهها که در شبکه اتریوم بهعنوان گس شناخته میشوند، توسط شرکتکنندگان در تراکنشهای اتریوم پرداخت میشود. کارمزدهای مرتبط با تراکنشهای بیتکوین توسط شبکه گستردهتر بیتکوین جذب میشود.
یکی از روشهای مشابه اتریوم و بیتکوین این است که هر دو شبکه بلاکچین مقادیر زیادی انرژی مصرف میکنند. هر یک از این بلاکچینها با استفاده از پروتکل اثبات کار عمل میکنند که روشی است که به قدرت محاسباتی گستردهای برای اعتبارسنجی تراکنشها و ضرب ارز جدید نیاز دارد. اتریوم بهتدریج در حال انتقال به یک پروتکل عملیاتی متفاوت است که بهعنوان اثبات سهام شناخته میشود که انرژی بسیار کمتری مصرف میکند.
چگونگی خرید اتریوم
سرمایهگذاران میتوانند از پلتفرمهای مبادله ارزهای دیجیتال متنوعی که وجود دارد، برای خرید اتریوم استفاده کنند. اتریوم توسط صرافیهای اختصاصی ارز دیجیتال، از جمله کوین بیس، کراکن، جمینی، و بایننس و کارگزارانی مانند رابینهود پشتیبانی میشود. همچنین صرافی ایرانی والکس در فضایی امن و حرفهای امکان خرید اتریوم را برای معاملهگران فراهم کرده است.
موارد کاربرد اتریوم
امور مالی غیرمتمرکز Defi:
امور مالی غیرمتمرکز اصطلاحی است که برای اشاره به خدمات و محصولات مالی استفاده میشود که در دسترس و در دسترس هرکسی است که میتواند از اتریوم استفاده کند. هیچ مرجعی نمیتواند دسترسی کاربر را به چیزی منع کند یا پرداختها را مسدود کند، و بازارها همیشه با Defi باز هستند. هرکسی میتواند کدها را بازرسی کند، و دیگر خطر خطاهای انسانی وجود ندارد، زیرا سرویسها اکنون خودکار هستند و توسط کد کنترل میشوند. در امور مالی سنتی، برخی از مشکلات موجود عبارتاند از:
· محرومیت فرد جهت استفاده از خدمات مالی
· خدمات مالی میتواند مانع از دریافت حقوق یک فرد شود.
· محدودیت ساعات معاملاتی به ساعات معاملات مناطق زمانی خاص
· نهادها و دولتهای متمرکز میتوانند به میل خود بازارها را تعطیل کنند.
در سیستم Defi، کاربر پول خود را خودش نگهداری میکند و بر آن کنترل کامل دارد. انتقال وجه در این سیستم فقط چند دقیقه طول میکشد و چون بازار آن همیشه باز است، در دسترس همه قرار دارد. یک کاربر همچنین میتواند در هر نقطه از جهان پول ارسال کند، به ارزهای ثابت دسترسی داشته باشد، وجوهی را با وثیقه یا بدون وثیقه وام بگیرد، ارز دیجیتال تجارت کند، بیمه بخرد و خیلی کارهای دیگر انجام دهد.
توکنهای غیر قابل تعویض NFT:
NFTها توکنهایی هستند که میتوان آنها را به آیتمهای منحصربهفرد متصل کرد و با هیچ مورد دیگری قابل تعویض نیستند. آنها اجازه میدهند از نظر ارز دیجیتال به هنر، موسیقی و غیره ارزش داده شود. آنها در بلاکچین اتریوم ایمن هستند و میتوانند در هر زمان تنها یک مالک داشته باشند. یک NFT جدید را نمیتوان کپی و جایگذاری کرد و هیچ دوتا نمیتوانند یکسان باشند. آنها با هر چیزی که بر روی پلتفرم اتریوم ساخته شده است سازگار هستند. NFTها را میتوان در هرجایی فروخت و صاحبان آن به بازار جهانی دسترسی دارند.
سازمانهای مستقل غیرمتمرکز DAO:
DAOها به طور جمعی تحت مالکیت و اداره اعضای خود هستند و بر اساس قراردادهای هوشمند عمل میکنند. آنها مبتنی بر اینترنت هستند و دارای خزانههای داخلی هستند که بدون اجازه گروه قابلدسترسی نیستند. تصمیمگیری در آنها با پیشنهادها و رأیگیری است تا اطمینان حاصل شود که همه افراد گروه میتوانند نظرات خود را بیان کنند. هیچ مدیرعامل یا مدیر ارشد مالی وجود ندارد و قوانینی که بر مخارج آنها حاکم است بخشی از کد DAO است. کدها و تمام فعالیتهای آنها شفاف است و یک سیستم دموکراتیک را اجرا میکند. آرایی که بهصورت خودکار جمعآوری میشوند قبل از اعمال هر تغییری لازم است. نمونههایی از DAOها سازمانهای خیریه، سرمایهگذاریها، شبکههای فریلنسر و غیره هستند.
خرید اتریوم؛ سرمایهگذاری روی یک پروژه خوش آتیه
درست پس از بیتکوین، اتریوم نیز یک پلتفرم روبهرشد است. از آوریل ۲۰۲۱، این دومین بلاکچین بزرگ در جهان است. در چند سال آینده، اتریوم ممکن است بزرگتر از بیتکوین شود و برای استفاده توسط سازمانهای بزرگ مانند گوگل و فیسبوک مورداستفاده قرار گیرد. این بیشتر به دلیل طیف گستردهتر برنامههای آن است.