خرید تور تابستان

مولانا تاجیکی نشود، همانطور که ترکیه ای شد و نظامی باکویی!

محمدجعفر یاحقی با دادن هشدار درباره این‌که خیلی زود مولوی هم بشود تاجیک و و زبانش هم تاجیکی! و همین موی‌رگ ارتباطی هم که از طریق زبان فارسی ما را با او در ارتباط نگه داشته گسیخته شود می‌گوید: «تا چشم بر هم بزنیم ببینیم ناحیه جلال‌الدین هم شده است قونیه‌ای دیگر و کلی مراسم عرس و دست‌افشانی و سماع و برو و بیا و توریست و کاروان‌های جهانگرد که از همین ایران راهی تاجیکستان بشوند».

به گزارش ایسنا، این شاهنامه‌پژوه و استاد دانشگاه فردوسی مشهد در تازه‌ترین نوشتاری که در صفحه شخصی خود منتشر کرده نوشته است: «نوروز و چنین باران باریده مبارک باد!

امسال مثل سال‌های دیگر نوروز با شکوه گرامی داشته شد. تندیس شکوهمند و رقصان مولانا جلال‌الدین در وادی وخش که تاجیکان زادگاه او می‌پندارند، افراشته شد و این منطقه در اوج طنطنه‌های نوروزی با حضور رییس جمهور تاجیکستان و کرورکرور جمعیت سرخوش تاجیک به نام او «ناحیه جلال الدین» نامیده شد تا در کنار «ناحیه رودکی» و «ناحیه عینی» و بایسون و واسع و چندین ناحیه دیگر که به نام بزرگان فرهنگ و ادب نام‌گذاری شده، بگویند مولوی از ماست. مولوی از شماست، از شیر مادر هم حلال‌تر برای ٱن که به نام او همچون دیگر نام‌های بلند حرمت می‌گذارید. و تا چشم بر هم بزنیم ببینیم ناحیه جلال‌الدین شما هم شده است قونیه‌ای دیگر و کلی مراسم عرس و دست‌افشانی و سماع و برو و بیا و توریست و کاروان‌های جهانگرد که از همین ایران راهی تاجیکستان بشوند و کلی رونق اقتصادی برای برادران تاجیک، که چنین باد!

و حاصل کار آن‌که خیلی زود مولوی هم بشود تاجیک و و زبانش هم تاجیکی! و همین موی‌رگ ارتباطی هم که از طریق زبان فارسی ما را با او در ارتباط نگه داشته گسیخته شود و دیگر نتوانیم بگوییم مثنوی از ماست، دیگر نتوانیم ادعا کنیم ما هم دیوان کبیر داریم!

و این در حالی است که در کشور ما نه یک خیابان درست و حسابی باید به نام او باشد و نه یک موزه و مرکز هنری. و مثل مورد نظامی وقتی از خواب بیدار می‌شویم که کار از کار گذشته و جهانیان دست ما را از دامن رومی و جلال‌الدین کوتاه دیده‌اند.

آن‌گاه باید همزبان با رومی، دست‌افشان و نواخوان بسراییم:

نوروز رخت دیدم، خوش اشک بباریدم

نوروز و چنین باران باریده مبارک باد

محمدجعفر یاحقی
پاریس. سوم فروردین ۱۴۰۱»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا